Gdzieś czytałem ,że w przyszłym roku kończy się klątwa...

Gdzieś czytałem ,że w przyszłym roku kończy się klątwa papieska rzucona na nasz kraj, za pobicie krzyżaków pod Grunwaldem. Może wiecie coś więcej i dlaczego Wojtyła jej nie zdjął.

5 komentarzy

harcerz

Niniejszym informuję,że nie brałem udziału w żadnym pobiciu krzyżaków pod Grunwaldem.Nawet nie orientuję się gdzie leży wymieniona miejscowość.Ponadto mam alibi,że w tym czasie wybierałem miód z pasieki mojego stryja.Wobec powyższego uważam,żę klątwa mnie nie dotyczy.Jednakowoż niech Wasza Swiętobliwość nas Polaków nie starszy jakimiś klątwami.W myśl powiedzenia "nie strasz ,nie strasz bo się ...Zresztą po lasach i tak Światowid stoi i papieża się nie boi.

0 0
ID:9548

kortyzol

Od 1410r.żaden Polak nie jest katolikiem.Jesteśmy heretykami. Papież Grzegorz XII rzucił klątwę na Króla polskiego i naród polski za walkę ze świętym zakonem krzyżackim.Do tej pory żaden papież tej klątwy nie zdjął,więc nie jesteśmy katolikami,tylko heretykami. Według prawa kanonicznego ta KLĄTWA obowiązuje do dnia dzisiejszego.W TAKIM RAZIE NASZ WOJTYŁA JEST HERETYKIEM?

0 0
ID:9560

hatcerz

Zatem wielkim błędem Naszego Miłościwie nam Panującego Króla Sobieskiego było powstrzymanie pod Wiedniem wojsk Tureckich.Dzisiaj słuchałbym nawoływania 5 razy dziennie muezina a nie bicia dzwonów.

0 0
ID:9570

szuja

Może dlatego od tamtego czasu nic się nam nie układa i stale jesteśmy w niewoli . Teraz zresztą też w pewnym sensie.

0 0
ID:9598

cisza

"wykloł", "nie wykloł", a kogo to obchodzi? Państwo papieskie to kawał niezłej bajki, w której religijność i Jezus to tyle co pokażą projekcję w t.v., a poza tym polityka panie, polityka, a reszta jest milczeniem. Kościół stosuje zasadę, że jak się nie mówi to nie ma problemu, tak jest od zawsze. Za czasów święcenia czołgów Hitlerowi i teraz kiedy pedofilscy księża są tak aktywni... silence.

0 0
ID:9607

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA