Tyle się pisze i mówi o wychowaniu religijnym naszej...

Tyle się pisze i mówi o wychowaniu religijnym naszej młodzieży i dzieci . Ale
ich nikt nie słucha a oni chcą żeby było religioznawstwo i spoko. Dopiero
jeden mądry Pan w udzielonym wywiadzie powiedział...Ja nie chce być
katolikiem czy muzułmaninem, ale ja chcę wiedzieć, jak wierzy katolik i
muzułmanin...Szkoda ,że nasz kler o tym nie wie,a raczej nie chce wiedzieć.

wyborcza.pl/1,75480,7392728,Rabin_patrzy_n a_Boze_Narodzenie.html

6 komentarzy

free

niejaki ks.Jan Dyduch / nie mam pojęcia kim jest w hierarchii / , dał głos w sprawie rzekomo
agresywnego ateizmu,skierowanego przeciwko krzyżom i wolności religijnej.Zabierając głos w tej ,grubymi nićmi szytej sprawie, dał świadectwo , jak dalece agresywny jest katolicyzm
w polskim wydaniu.Dał świadectwo również i takie,że o swoją wolność myśli , to mogą bać się niewierzący , jak również wyznawcy pomniejszych kościołów.

0 0
ID:9839

Magda

Katolicyzm doszedł do fanatyzmu,jeszcze brakuje wojny krzyzowej, a na pewno chętnych nie trzeba by szukać,byli by to kamikadze w imię religii - ludzie opamietajcie się przeciez to nie sredniowiecze.

0 0
ID:9841

szuja

Jasne ,jakby było religioznawstwo to bym powiedział ,że jest potrzeba i popieram taką reformę kościoła i szkolnictwa. Proszę bardzo nawet na świadectwo i na maturę jako przedmiot.
A tak tylko na etykę i inne wiary totalny atak.A mówią ,że tylko diabeł jest czarny.Hahaha

0 0
ID:9842

Krystyna

Juz mamy wojny krzyzowe. Na przyklad w Iraku, w Afganistanie ... Palestyna ... Wszystkie te kraje niszczone sa w imie pseudodemokracji a w rzeczywistosci przeciwko muzulmanom.

0 0
ID:9847

cyklista

Dlatego, nie mozna sie dziwić prawowiernym,że nie mieli najmniejszej ochoty widzieć w Moskwie Biskupa Rzymu Jana Pawła II.A to za przyczyna wypraw krzyzowych.Było ich ,aż 7 z czego 4 trafiła w niewłaściwe miejsce.Plądrując i grabiąc Konstantynopol wraz z mordowaniem mieszkańców.I do tej pory,żaden z następców Inocentego II nie przeprosił za ten haniebny czyn patriarchów prawosławnych.Zreszta wszyscy patriarchowie uważaja Biskupów Rzymu rówych sobie.
Czyż nie mają racji ?

0 0
ID:9855

Czy nie sądzicie,

Ze każda ideologia zmierzająca do uzyskania władzy lub przewagi jest szkodliwa i powinna byc ograniczana .Tylko równowaga ideologiczna zapewnia spokój mieszkańcom naszej planety -to wynika z historii.

0 0
ID:9857

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA