oto przykład nowomowy w tvn-24 !!! przed południem,na...

oto przykład nowomowy w tvn-24 !!! przed południem,na pasku informacyjnym tej stacji ,ze zdziwieniem przeczytałem,że trwają uroczystości z okazji 65-ej rocznicy zakończenia walk o Stolicę w czasie II-ej Wojny Światowej.Dotychczas wiedziałem,że 17-go Stycznia 1945 r. Warszawa została wyzwolona spod okupacji hitlerowskiej.Tak jak wiem /do dzisiaj/,że 20-go Stycznia 1945 r. ,nasze miasto-Włocławek-zostało wyzwolone spod tej samej okupacji.No chyba,że za kilka dni okaże się,ze to 65-ta rocznica zakończenia walk o Włocławek w czasie itd...Paranoja historyczna!

3 komentarze

zbuntowany_kaloryfer

W sumie to od dłuższego czasu TVN24 obniża loty. To smutne, że stacja z takim potencjałem ewoluuje w kierunku takich ścierw jak pismo Fakt itp. Coraz bardziej poszukują sensacji, skandalu i krwi za wszelką cenę. No i jeszcze program "Uwaga" - totalna porażka i totalny brak obiektywizmu w przedstawianiu faktów; niekończąca się parada wszelkiej maści nieszczęśników i nieudaczników.
Qrde, gdyby tak non stop pooglądać TVN24 ze 4 godziny i wziąć sobie bardzo mocno do serca wszelkie zaserwowane w tym czasie tragedie i nieszczęścia, to pozostaje tylko z mostu skoczyć hehe
Ps. Reformę tej stacji rozpocząłbym od wywalenia na zbity pysk Moniki Olejnik

0 0
ID:10587

fryc

Dla mnie 20 stycznia 1945r Włocławek został zdobyty przez sowietów.Tylko tyle i aż tyle.

0 0
ID:10598

vox

fryc ! jesteś fryc i tylko tyle.

0 0
ID:10600

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA