To jest tak dobre ,że za-rydzyko-wałem przeklejenie z forum...

To jest tak dobre ,że za-rydzyko-wałem przeklejenie z forum Gazety Pomorskiej.
CYTAT(bis @ 23.01.2010, 16:24:03) *
Tak dla rozluźnienia atmosfery dwa przykłady z życia kościoła. Podane przykłady jak myślę mają przysporzyć nowych wiernych kościołowi, albo powalić na kolana - z podziwu i śmiechu.
- Przed świętami w bazylice katedralnej w Kołobrzegu w celu rozładowania korków i uniknięcia kolizji przed konfesjonałami w czasie spowiedzi zainstalowano . . . sygnalizację świetlną !!! Na bocznych ścianach konfesjonałów zainstalowano po dwa światełka : Czerwone - Stop ! - koś się w tej chwili spowiada, Zielone - możesz uklęknąć i rozpocząć spowiedź.
- Ks. Grzegorz Sowa - wikary parafii pw. Jadwigi Śląskiej w Gryfowie, zamontował w kościele elektronicznego pastucha. tj. czytnik linii papilarnych, który ustawiony jest przy wejściu do świątyni. Każdy uczeń ma obowiązek przykładać doń palec przed i po mszy. Chodzi prawdopodobnie o statystykę gimnazjalistów.
Jaja jak berety !

I wychodzą nam teraz po półwieczu te przesiedlenia...
Skoro tam są "korki" do zadupie i kołtun, że głowa mała ...
Ale że czerwone zainstalowali zamiast żółtego, to już zdrada (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

3 komentarze

aBc

tobie od dawna pali się nad głową czerwona a-u-ro-ra, jak zapewne wiesz to ona pierwsza dała sygnał do natarcia, myślę, że jeszcze długo Ci nie zgaśnie.

0 0
ID:10822

szuja

Jakoś o Chinach, to sam i twoi kacykowie nic nie mówicie a nawet chwalcie. Hahaha

0 0
ID:10837

chińczyk

Tylko nie o Chnach.Tylko nie o Chinach.Na wszelki wypadek naucz sie Szujo jeść pałeczkami.Zebyś w przypadku naszego najazdu na starość nie umarł z głodu.Ale nie pałeczkami gronkowca.

0 0
ID:10839

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA