Na jednym z włocławskich portali przeczytałem informację...

Na jednym z włocławskich portali przeczytałem informację o głodnych zwierzętach w podwłocławskich lasach. Ciekawe co robią panowie w zielonych mundurkach,kapelusikach z piórkami. Czy tylko mają zamiar pięknie opisywać etos myśliwego i polować? Przecież do ich zadań należy też dokarmianie zwierzyny zimą. Chyba że coś się zmieniło od czasu kiedy to kontrowersyjny łowczy pewnego koła w przedziwny sposób strzelał do psa.Świadków było kilku,rozpętało się małe piekło ale jakoś dziwnie ta sprawa ucichła. Ucichła też sprawa bardzo dziwnej kradzieży jego samochodu podczas polowania.Tym bardziej dziwne jest to że w samochodzie który ukradziono a następnie spalono znajdowała się dokumentacja koła łowieckiego.Ciekawe jak długo będzie trwało wyjaśnianie tych tajemnic.Może prędzej zwierzyna padnie z głodu tej zimy.

10 komentarzy

Snobizm

Ma różne oblicza ,ten z bronia palna jest chyba jednym z najgorszych .A ktoś już kiedyś napisal ,że raz w roku powinna zwierzyna polować na myśliwych ,wtedy by się okazało ilu jest snobów ,a ile mysliwych.

0 0
ID:11369

Gończy

Najgorzej jak były funkcjonariusz SB lub osoba która za takiego się podaje uważa że otwiera to wszystkie gabinety i urzędy. Dziwne jest też to że owa legenda paraliżuje urzędników odpowiedzialnych za przywołanie tego pana do porządku.Czekam z niecierpliwością jak zakończy się to postępowanie.Ciekawe ile osób nagle zapomni co widziało podczas niektórych zajść które wyjaśnia policja.

0 0
ID:11370

jacek

ci panowie powinni mieć wydawaną broń tylko na polowania i to polowania zgodne z zasadami,a jak mogą ją mieć w domu to potem co niektórzy strzelają do psów,,ja jestem ciekaw czy oni przechodzą jakieś badania psychologiczne

0 0
ID:11374

Wykładowca.

Nie wszyscy myśliwi są złymi ludźmi.Większość z nich to osoby które twardo trzymają się zasad kodeksu łowieckiego.Jednak jak w każdym środowisku znajdują się czarne owce.Mam nadzieję że zarówno łowczemu okręgowemu jak i nowemu nadleśniczemu nadleśnictwa Włocławek nie zabraknie odwagi i chęci żeby zwalczyć tą patologię jaką jest opisywany w tym artykule pan. Jak na razie efekty są mizerne.Dołączają do niego ludzie niby szanowani zajmujący wysokie stanowiska w firmach.Szkoda że zwierzyna nie potrafi mówić.Zapewne dowiedzielibyśmy się dużo więcej o kłusownikach w białych kołnierzykach.Jedyny człowiek który ostro zaczął zwalczyć tych kłusowników jest na zwolnieniu.Niedługo strach zabroni mi wyjścia na spacer do lasu bo komuś znowu wpadnie pomysł strzelania do pieska a my przypadkowo znajdziemy się na linii strzału.

0 0
ID:11402

Marian

Wykładowca - popieram Twoją wypowiedz, a co się stało

0 0
ID:11441

Wykładowca do Mariana

Na szczęście nic się nie stało ale gość rozpędził się troszkę w tym co robi. Zaczął działać na oślep i popadł w konflikt ze wszystkimi,nawet tymi którzy byli po jego stronie.

0 0
ID:11447

Marek

Słyszy się dużo o tym kole że dzieją się tam różne rzeczy -spalone dokumenty, to daje już do myslenia, człowiek rządzący /żeby nie powiedzieć kto/ jest poza zasięgiem prawa, a może by należało wrócić do sprawy ostatniego zastrzelonego łosia bo jakoś sprawa ucichła.

0 0
ID:11492

Wykładowca

Może wystarczy pociągnąć za sznurek poza naszym miastem.Może wtedy ożywi się sprawa tuszowania tych dziwnych i podejrzanych praktyk przez różne instytucje.Może powinno zainteresować się też tym różne gazety i telewizję.Nie może być tak dalej że macki ośmiornicy myśliwskiej sięgają naszego miasta.

0 0
ID:11510

A-Z

Korupcja jest tak zakorzeniona w narodzie że każdy boi się tego ruszyć, nawet komisje przy sejmie nie wiele mogą.

0 0
ID:11563

Mundurowy

Dziwię się że jeszcze nikt nie powiadomił CBA. Skoro uważacie że istnieją pewne poszlaki wskazujące na nadużycia w tym kole łowieckim i macie dowody na tuszowanie innych spraw przez organa ścigania.Bardzo łatwo jest wybić z głowy panu łowczemu koła jego samozwańcze przywileje.Czasy świetności bogów z SB zakończyły się i powinien sobie z tego zdawać sprawę.

0 0
ID:11583

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA