Zwolennicy piesków zakasać rękawy i do roboty, bo całe...

Zwolennicy piesków zakasać rękawy i do roboty, bo całe miasto z.a.s.r.a.n.e.

18 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Mamy - jak widzę - podobny problem jak z paleniem w lokalach (która to ustawa na szczęście nie przejdzie, bo jest bardziej chora niż rak). Jedni będą totalnie za - inni przeciw.
Ktoś, kto jest z natury pedantyczny i nie lubi oraz nie posiada zwierzaków będzie oczywiście przeciw wszelkim przejawom fizjologii tych zwierzaków.

0 0
ID:11709

Krystyna

Popieram. Takich wlascicieli pieskow zamiast mandato zaangazowac do sprzatania ulic.

0 0
ID:11711

Euro

Przecież wiekszość tych wyprowadzających psy, nienawidzi psa serdecznie, trzyma go w zamknięciu kilkanaście godzin, wypuści od czasu na dwór, da mu żarcie, nie sprzątnie po nim, bo to jest rzecz.

0 0
ID:11716

szuja

Fakt blok to dla psa więzienie z przepustką.

0 0
ID:11719

andzela

mam pytanie a gdzie te biedne psy maja sie załatwiac my ludzie mamy ubikacje i nie stetety nikt nie wymyslił jeszcze dla psa nocnika aby usiadł i się zalatwił,a korkiem du.. mu nie zatkamy więc badzmy troche madrzejśi bo niestety te psy naprawde są bardziej inteligętniejsze od ludzi.Rozumie ze nieładnie to wygląda ale nic na tto nie poradzimy a inni płaca jednak za psy więc powinni to robic osoby zaimujące się sprzątaniem osiedla,a tak ogólem to gdzie znikają te niby torebki dla sprzątajacych za psa bo ja kiedyś obserwowałwm pania która brała te torebki i chowała do reklamówki ciekawe po co jej to było,a ludzie nie będa chodzić z łopatami!!!!!!!!!!!!!!

0 0
ID:11720

dozorca

Krystyna a może tak za napisy na świeżo pomalowanych blokach i klatkach schodowych ukarać rodziców ,jeśli dzieci są niepełnoletni ,popatrz jak windy i klatki schodowe są poklejone gumami do żucia.To nie psy piszą na budynkach i nie wypluwają na klatkach schodowych gumy do żucia.

0 0
ID:11723

slawek.kwiatkowski.ktan

Za żadne skarby.Mój wierny pies sam zakopuje tylnymi łapami to co narobił.Wszak nie jest to konkurencja olimpijska jednak moje punktowanie jest nastepujące:
4,5 pkt. - za styl(trochę musimy popracować)
3,0 pkt. - za wykonanie(tu juz nic nie możemy zrobić)
6,0 pkt - za wartość artystyczną(mistrzostwo)

0 0
ID:11724

Kasia L

Płacę za psa podatek i uważam że z tych podatków powinno znaleźć się pieniądze na "sprzątaczy" psich kupek. Albo niech przestępcy sprzątają, za darmo :)

0 0
ID:11725

player

Właściciele psów płacą podatki za posiadanie psa . Co dzieje się z tymi pieniędzmi ?? To musi być wyjaśnione . A co do sprzątania . Wiele osób w naszym mieście pobiera pieniądze za nic , z urzędu miasta , z urzędu pracy . Może odrobiliby to choziaż częściowo . Czy to takie miłe żyć jak pasożyt ?

0 0
ID:11726

Do Kasi do Player

Czy to takie mile nie sprzatac po swoim psie.
Na calym swiecie po swoich psach sprzataja wlasciciele psow Dziwni jestescie wloclawianie.

0 0
ID:11732

emeryt

Player i słusznie ,nasz prezio nie ma pieniędzy na wywiezienie śniegu z centrum miasta a w szczególności z przystanków komunikacji miejskiej,gdzie ludzie starsi nie mogli dostać się do autobusu bo były zwały śniegu.Niech ci co korzystają z opieki i dostają kartki na obiady odgarniania śnieg i wywożą z centrum miasta. Kto bierze więcej niż daje jest żerem, a zatem panie prezio brać się do roboty W gospodarce wolno rynkowej jest tak ,że jak jednemu się daje to drugiemu trzeba zabrać

0 0
ID:11733

poleczka40

Do Kasi. Droga Kasiu o jakich ty pieniądzach mówisz,te 45 zł które własciciele psów powinni placić/myślę że jest ich 50 proc./nie wystarczy na zbyt wiele.Sprobuj kupić papier toaletowy za 45zł i nich wystarczy Ci na rok.Już kiedyś pisałam ,że potrzebny jest jeden świr i po sprawie.Mam tu na myśli ,,Dzień świra,,.Pozdrawiam.

0 0
ID:11735

Podsumowanie

Z wypowiedzi wynika ,że ,,gówniany swiat'' na ulicach Włocławka wiekszości odpowiada .Proponuję w takim razie zlikwidować szalet miejski i wszyscy razem ...robimy....na trawniki-Poziom europejski co ? Z sianem w butach ...

0 0
ID:11741

Typowy/a Wolka

PIES MÓJ BĘDZIE ZAŁAWIAŁ SIĘ GDZIE BĘDZIE CHCIAŁ, JA NIE BĘDĘ PO NIM SPRZĄTAŁ/A, NIE BĘDĘ ZBIERAŁ/A JEGO KUPEK DO WORECZKA, MAM TO GDZIEŚ, WOGÓLE NIECH BĘDZIE CAŁA OKOLICA, PIES W BLOKU TO OGROMNA FRAJDA DLA PSA, NIE MUSI TYLE BIEGAĆ CO TO PO JAKIŚ PODWÓRKACH NA DZIAŁCE Z DOMEM, MAM PSA BO JESTEM RENCISTKĄ/RENCISTĄ CO TO DORABIA SOBIE BOKIEM, PRACUJE W FIRMIE W KTÓREJ NIE GRZESZĘ INTELIGENCJĄ I KULTURĄ I DOBRZE MI Z TYM, PŁACĘ TO WYMAGAM, NIE KTOŚ SZUKA KUPĘ I ZBIERA.OKOLICE TRAKTUJE JAK ŚMIETNISKO, ZRESZTĄ GUMĘ TEŻ RZUCĘ W KRZAKI, A CO TAM, TAK SAMO JAKIŚ DROBNY ŚMIEĆ, LUBIĘ OGLĄDAĆ SERIALE, NA PREZYDENTA WYBIERAM TEN KTO MA LEPSZY GARNITUR, ALBO KTO OBIECA WIĘCEJ. DZIECI KOŃCZĄ STUDIA, ALE OGŁADY NIE MAJĄ, BO KULTURĘ TO MAMY W KABLÓWCE, ALE NIKT NIE OGLĄDA, ZA DUŻO TYCH SERIALI NA INNYCH KANAŁACH.
MENTALNOŚĆ WOLSKA NIEKTÓRYCH POLAKÓW

0 0
ID:11742

moher

Po pierwsze: trzeba dać "psiarzom szansę i zamontować estetyczne kubły z workami, często opróżniane przez służby miejskie, bo nawet ci, którzy chętnie po swoim psie sprzątają, nie mają ochoty nosić "produktu" w kieszeni... Po drugie: jak już te kubły będą, obficie karać nie dostosowujących się. Po trzecie: syf jest ogólny i psie kupy nie zamykają problemu; w ogóle trzeba sprzątać i wtedy problem zniknie. Po czwarte: psiarze płacą podatki, więc może by tak z tych środków opłacić dodatkowe sprzątanie? Po piąte: a co z kupami psów chodzących samopas? To dopiero plaga! Po szóste: może wysłać decydentów na przeszkolenie do naszych zachodnich sąsiadów, bo oni sobie radzą... Widziałam tam sprzątaczy (nazywają się bodajże "Zielone Anioły") ze specjalnymi "szczypcami", sprzątających papierki, pety, psie kupy, itp. Możliwe, że są to beneficjenci opieki społecznej - nie biorą kasy za free, tylko służą społeczeństwu... I tak można mnożyć pomysły - ale trzeba zdobyć się na wysiłek myślenia...

0 0
ID:11745

eczka

ja się pytam, co oni robią z naszymi podatkami,dlaczego nie ma pojemników i woreczków do psich odchodów,jestem jak najbardziej za sprzątaniem ,bo chcę żyć w czystym mieście,ale niech stworzą nam do tego warunki,niech wydzielą na każdym osiedlu miejsce,gdzie można spokojnie wyjść z psem,przecież to się sprawdza od wielu lat na zachodzie,takie psie parki to dobry pomysł

0 0
ID:11747

zbuntowany_kaloryfer

Podsumowanie2

Po pierwsze: podobno wdepnięcie w psi fekał przynosi szczęście hehe.
Po drugie: temat psich czy kocich odchodów jest tematem bardzo poważanym i popularnym na pewnym konkurencyjnym włocławskim portalu o krótkiej nazwie, co świadczy o randze tegoż portalu - pomijając oczywiście fakt cenzury totalnej.

0 0
ID:11753

Tomek

Zgadza się, ja też płacę podatki od nieruchomości i dlatego jak mam jakieś śmieci w kieszeni to poprostu wywalam to gdzie popadnie, przecież płacę, a na Zachodzie to sprzątają takimi rękawiczkami, mają kombinezony. Pełno śmieci i gówien, dlatego wyrzucam śmieci gdzie popadnie, niech sprząta miasto, ja płacę podatki. Tak samo, ile ja płacę za zeszyt to głowa mała, wywalam tam śmieci, niech sprzątają, mają kasę to niech sprzątają. Mój syn też jak chciał zrobić to po prostu mówię w domu nie bo to kosztuje idź do piaskownicy, zrób i przyjdź. Płacę i wymagam, wszędzie jest brudno, niech pojadą na Zachód, tam nie ma tego, urzędnicy sprzątają widziałem, każdy obywatel płaci i wyrzuca śmieci gdzie popadnie, niedopałek papierosa, psem brudzi i czysto jest, w domu moja mama sprzata jak brudziłem, a miasto nie moze tez tak dzialac, ile razy czy to poprostu wywalem cos ti poprostu wychodzilem do kolegi i po 2 godzinach jak przyszedlem bylo czysto, dlaczego tak nie ma w miescie, pytam sie, psa wyprowadzalem zawsze na dwor, gdzies na chodnik albo na trawe i sr.... czasem tak rzadko, ze az zal. Pytam sie jak mam psa hodowac, miasto powinno mi dac mieszkanie, jak oni rzadza ?!

0 0
ID:11759

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA