Ulice pełne psich odchodów Chodniki,trawniki itp pełne...

Ulice pełne psich odchodów

Chodniki,trawniki itp pełne w kupach - Czy to tak trudno posprzątać po swoim psie. Woreczek można z domu wziąć. Myślę, że posiadanie psa to nie tylko kupowanie mu obróżek i ubranek ale jest to także sprzątanie po nim nie ważne czy przed blokiem czy w parku. Jeżeli sprzątamy po sobie to sprzątajmy również po swoich pupilach. W kale mogą znajdować się też bakterie będące źródłem chorób odzwierzęcych dla człowieka. Warto wiedzieć, że niebezpieczne są również nie posprzątane - wyschnięte psie odchody, których skażone drobinki przenoszone są przez wiatr.Ponadto nie usuwane na bieżąco odchody stają się miejscem bytowania owadów, które przemieszczając się roznoszą drobnoustroje,w tym chorobotwórcze np. Camphylobacter,Salmonella czy Yersinia !

15 komentarzy

Oczytany

Podzielam opinię.Kto odpowiada za taki stan żeczy? Oczywiście straż miejska!! Zagonić nierobów do sprzątania psich odchodów!!. Niech wezmą się do sprzątania, jeśli nie potrafią wyegzekwować mandatami od właścicieli psów!!.

0 0
ID:12040

Witek

Nudny temat. A i tak nic się nie zmieni, choćby tu sto takich wpisów było. SPAM

0 0
ID:12043

zbuntowany_kaloryfer

"Ooooj", przy tym, czym nas uraczyłeś, dżuma, cholera i wąglik razem wzięte to pikuś hehe. Drżyjcie właściciele psów, Wy wstrętni zbrodniarze! Przyczyniacie się do zagłady ludzkości, a może i w ogóle życia na Ziemi!;)

0 0
ID:12044

pazdzioch

paskudny kraj, paskudni ludzie

0 0
ID:12046

szuja

Dlaczego psy nie chcą załatwiać się koło SM ?
Czy strażnicy mają w domach psy?
Czy po psach strażników ktoś sprząta?

0 0
ID:12048

Tania

W innych miastach mozna bylo wyegzekwowac sprzatanie po swoich pupilach.W Kaliszu na co ktoryms slupie sa umocowane pojemniki z torebkami papierowymi i tekturowymi szpatulkami.Codziennie straz miejska to uzupelnianNie sprzatniecie po swoim psiaku kosztuje mandat w wysokosci 300zl.To naprawde dziala.A moze by tak u nas?????

0 0
ID:12052

A-Z

Kaloryfer - widzę że Ci nie przeszkadzają psie odchody - chyba masz pieska - " a jaka rasa",kup sobie mniejszego bedziesz miał mniej zbierania

0 0
ID:12053

szuja

Kaloryfer lubi smród i brudne tirówki a więc i goowienka też mu nie przeszkadzają.A może On z SM.Im tez to nie przeszkadza.Tyle razy się pisze i co roku maja to z tyłu kroku.

0 0
ID:12055

iwo b.

pażdziochowi dopowiem ,że zafekaliowane miasto ,zafekaliowany kraj.W przenośni i dosłownie.

0 0
ID:12057

zbuntowany_kaloryfer

"Deszczyk pada, nagle słońce świeci - ludzie patrzcie - z dachu gówno leci! Ludzie patrzcie! Z dachu gówno leci! Nie uciekaj, mój przyjacielu, gówno w ciebie trafi jak w nas wielu, gówno w ciebie trafi - jak w nas wielu..."
Wie ktoś jaki zespół i gdzie zaśpiewał ten kawałek?

0 0
ID:12058

zbuntowany_kaloryfer

I nigdzie nie napisałem, że nie przeszkadzają mi psie odchody - tak gwoli wyjaśnienia. Po prostu śmieszy mnie, że niektórzy piszą o takich nieistotnych pierdach w sposób, jakby co najmniej chodziło o jakąś tragedię narodową, ot co.

0 0
ID:12062

amelka

A gdzie te psy maja się załatwiać-wrescie płacimy za psa i niech tymi kupami zajmą sie firmy sprzaątajace bo mandaty tak nic nie pomoga i dlaczego przeszkadzają kupy psie ,moze to nie ładnie wyglada ,ale butelki papierki pety itp tez zasmiecaja ludzie i nikomu to nie przeszkadza.Ja mam psa i staram sie z nim chodzić tam gdzie nikomu nie przeszkadza i tak musi się załatwic gdzies...i nawet nie pomoga zadne pojemniki na te kupy jak takich pojemników jest mało w naszym mieście:(

0 0
ID:12065

Aneet.

ja sprzątam po swoim psie,biorę worek foliowy i rękawiczkę jednorazową,potem wszystko wrzucam do najbliższego śmietnika,dla chcącego nic trudnego,ale wolałabym żeby były specjalne torebki i pojemniki do tego typu odchodów,bo przecież żyjemy w europie

0 0
ID:12067

bywalec

" Polska to dziki kraj " ,słowa wypowiedziane w innym kontekście , ale i to "psie zjawisko" wypełnia treścią słynne już zdanie b.ministra .Jest wiele ,bardzo wiele przykładów na to ,że kultura bycia i nie tylko , potwierdza prawdziwość wyżej zacytowanych słów.

0 0
ID:12072

bóm

Straży miejskiej najłatwiej jest działać tam, gdzie nie trzeba się "podkłać" - ryzykować, czyli tam gdzie nie muszą bezpośrednio kontaktować się z obywatelem, lub, gdy jest dużo słabszy. Najwygodniej jest więc zakładać blokady (gdy własciciel nie widzi), lub przeganiać babcie z pietruszką.

0 0
ID:12076

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA