Czemu nikt nie może dać sobie rady z p.M........ą z...

Czemu nikt nie może dać sobie rady z p.M........ą z Zespołu Szkół Integracyjnych z klasy I. Dzieci z biednych domów są szykanowane, wszystko robią źle a te "lepsze" dzieci choćby pluły, przeszkadzały i Bóg wie co jeszcze są nagradzane. Czy to już zawsze tak będzie? Wiadomo,że nie mogę się przedstawić bo wtedy bym musiała przenieść córkę do innej szkoły ale może Pan Dyrektor coś w tej sytuacji pomoże. Wiem, że to dobry człowiek.

5 komentarzy

seen

Są jeszcze dwie mozliwości. 1.Córunia jest głąbem, a mamunia tego nie widzi. 2.Sama mamunia jest z tych nadopiekuńczo nienormalnych.
Znana jest historia w jednej szkole na Kazika, gdy jedna psychiczna mamuska teroryzowała nie tylko nauczycieli, ale również dzieci i rodiców z klasy swojego "niszczonego" dziecięcia.
Nie znam sytuacji, ale wazeliniarstwo autorki w stosunku do dyrektora wskazuje na jej prywatną wojnę z nauczycielem.

0 0
ID:12855

nadira

Seen żałosny jesteś....!!!!

0 0
ID:12858

bóm

Jak chodziłem na wywiadówki do szkoły córki, to też była taka ADHD-mamusia. Przez trzy lata nic się jej nie podobało, wszyscy nauczyciele byli źli, a koledzy w klasie zdegenerowani i "nie na poziomie". Bywało to przyczyną konfliktów klasy z nauczycielami.

Gdy na początku trzeciej klasy wychowawczyni poprosiła o pomoc w organizowaniu studniówki i, najlepiej, udział w komitecie studniówkowym, miała wzrok najsztywniej utkwiony pod ławką (prawie wszyscy się na nią obejrzeli).

Kiedy komitet zaczął działać, mamauśka aktywnie poczęła go recenzować - że menu nie takie, że muzyka za droga, że kamerzyści nieprofesjonalni, że jej dziecko będzie siedziało w mało eksponowanym miejscu (kamera na pewno "tam nie obejmie"). Wychowawczyni miała łzy w oczach. Ale to była ostatnia wizyta tej pani w szkole. Wybuchnęli wszyscy rodzice obecni wtedy na zebraniu. Spontanicznie.

Jestem więc sceptyczny wobec takich mamusiek i tatulków, którzy widzą tylko interes swojego dziecka. Interes zresztą źle pojęty. Po takim nadopiekuńczym rodzicu dziecko nie potrafi znalęźć się w dorosłym życiu.

0 0
ID:12864

ja

uważam że są takie sytuacje, tylko nie którzy nie chcą sie do tego przyznać że z nich kadra nauczycielska to do bani .

0 0
ID:12955

bóm

dla potrzebujacych nadaktywnych mamusiek podaję właściwy adres:
Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna
87-800 Włocławek
ul. Ogniowa 8/10
tel. (054) 232 59 18, (054) 231 39 48, (054) 232 34 57

0 0
ID:13140

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA