Wielu mieszkańców Włocławka, i nie tylko, doskonale...

Wielu mieszkańców Włocławka, i nie tylko, doskonale pamięta Radio "W". Proszę Państwa o to wypowiedzenie się na temat tego radia, jego pracowników. Osobiście chciałbym by Radio
"W" wróciło na rynek. Chciałbym powrotu byłych dzinnikarzy. Co Państwo na to?
[email protected]

18 komentarzy

Marcin Wiśniewski

To było bardzo fajne radio,ludzie. Pomysł bardzo dorby niech Radio "W wraca na rynek.

0 0
ID:12910

Były słuchacz Radia W

Bardzo tęsknię za "starymi głosami" Radia W (ale tymi z czasów jego świetności): K. Czyżewskiej, M. Grzybowskiej, I. Bańki, Leszcza, L. Piechockiej, A. Chmielewskiego, Jurka Polaka i wielu innych. Jak słucham ich następców w Radiu Gra to me serce krwawi. Szczególnie jak rano jadąc do pracy słyszę przeraźliwy, skrzeczący śmiech pewnej pani i żenujące żarty to od razu zmieniam na inną stację. A tak chciałoby się posłuchać wiadomości regionalnych tworzonych przez niezależnych dziennikarzy lokalnych. Pozostaje nam jednak słuchanie wiadomości, których autorami są urzędnicy z Urzędu Miasta a które przeczytać sobie można znacznie wcześniej na ich stronie internetowej.
Pomysł reaktywowania Radia W popieram jak najbardziej, choć uważam go za mało realny (opłaty, sprzęt, koncesje itp.).
Pozdrawiam

0 0
ID:12911

Były słuchacz

Zgadzam się z opinią,że w radiu gra skrzeczą. Zgadzam się,że będzie trudno pomysłodawcom. Z drugiej strony myślę sobie,że trzeba tym ludziom pomóc. Dla ich dobra i naszego-słuchaczy.

0 0
ID:12913

zbuntowany_kaloryfer

Radio "W" wspominam przez pryzmat konkursów telefonicznych;). Cóż, zadawane pytania nie należały do szczególnie skomplikowanych (wg. mnie oczywiście), więc wygrałem kilka fantów;)

0 0
ID:12914

oki

to co naprawdę dobija mnie w lokalnych radiach to profesjonalizm na poziomie "0". Czasem zastanawiam się czemu wypowiedzi "własne", komentarze nie mogą być w takim radio inteligentne? Niektóre żarty natomiast ..., to już bez komentarza.
Powinno powstać radio lokalne z dobrą muzyką, z dobrym głosem, z inteligentnym przekazem. Pozdrawiam!

0 0
ID:12915

szuja

A w radiu Hit ,to gościu nawet czytać nie umie!

0 0
ID:12917

RADIO W bylo super

popieram tą inicjatywe chociaż mysle sobie ze to raczej sie nie uda ale jesli wruciloby na antene to napewno bym do niego powrucil. audycje w radiu gra są do bani czy oni wogule sie sluchają ? RADIO W DO BOJU !!!

0 0
ID:12922

aniasz

łza się w oku kręci na samo wspomnienie Radia ,,W".Dobre dziennikarstwo, świetna muzyka, klimat...

0 0
ID:12923

koszykarz

może wreszcie doczkamy się prządnych transmisji z meczów Anwilu. Po śmierci J.Polaka nie ma kto tego zrobić na odpowiednim poziomie.Życzę powodzenia.

0 0
ID:12924

Justynka

To było radio, które żyło różnorodnością muzyki, programów, które nie zawsze były na najwyższym poziomie, ale własne, bez papki i sieczki dyskotekowej powtarzanej na okrągło, co godzinę, z ciekawymi głosami i audycjami. O jakiej porze by nie zadzwonić, zawsze można było porozmawiać, coś zamówić. Teraz nuda, nuda, nuda, gdzie te cuda samograja bez jaja.

0 0
ID:12925

słuchacz

Radio HIT, Radio GRA,media tworzą ludzie a ich brakuje. Ani dobrej muzyki,ani wywiadów,ani reportażu. Kto ma to zrobić?
Źli ludzie doprowadzili do pozbycia się Radia "W" więc ja jestem całym sercem by projekt się powiódł. Niech wróci stara ekipa.Sądzę,że dla młodych też znajdzie się miejsce.Oby tylko znalazły się pieniądze i częstotliwość. Kochani pomsłodawcy - do roboty!

0 0
ID:12926

Endi

Wielcy Włocławscy "biznesmeni" (Stanisławski, Boś, Topolski, Wiśniewski), sprzedali za śrubki radio, które przez lata wypracowało pewien poziom i dużą grupę wiernych słuchaczy. O poziomie "Gra" i HIV, lepiej nie wspomnę, zapętlona (muzyka dla idiotów). Nie bardzo też wierzę w reaktywacje, chociaż, przyznam, że brakuje mi pewnych głosów i audycji.

0 0
ID:12928

głos w sprawie

Endi wliczył 4 sponsorów-właścicieli radia. Był jeszcze jeden, prezes od 7 boleści Ciechurski. Żeby tylko cała 5 nie przeszkadzała w ambitnym projekcie. Apeluję do ludzi, którym leży na sercu Radio "W", jego powrót by pomgoli tym,którzy chcą to medium reaktywować. Wierzę,że się uda, trzymam kciuki.

0 0
ID:12933

wadera

Ja bardzo lubię Radio PiK.Pozdrawiam Jedynego Włocławianina Bogdana ,który dzielnie stawia odpór najeźdźcom z Torunia i Bydgoszczy.Mam pewne podejrzenia ,że jest to Cyklista.

0 0
ID:12946

cyklista-wylogowany

Szanowna Wadero dedykuję Tobie wierszyk(jeszcze ciepły)
"Wspomnienia włocławskiego smakosza"
Nie ma mojego Włocławka-czas przemija szybko
Wyskoczyć na setkę do "Czecha",pod "Orła" na piwko

Nie ma już "Myśliwskiej"-bigos niebo w gębie
Na podwórzu była rafka-a na niej gołębie

Do "Górki" na lody w świateczny poranek
Na ciastko i herbatę -choć nie myli szklanek

Zaś do "Flisa" na flaki albo na schabowy
Do tego pół litra i człowiek gotowy

Nie ma już dziś "Flisa"-Łęgska pachnie trupem
Nie chodzę już po knajpach-mam to wszystko w d....

Do "Jana" na golonkę w niedzielne południe
To był mój Włocławek-a żyło się cudnie.

0 0
ID:12950

JA

Byłoby dobrze gdyby nasze stare Radio"W" moża usłyszeć.Chociaż w naszym mieście są dwa,ale jakoś słabo ich się słucha.Jestem za Radiem "W"

0 0
ID:12954

hiena radiowa

Fajnie byłoby usłyszeć znów prawdziwe włocławskie radio. Tylko że w dzisiejszych czasach to raczej niemożliwe. Ludzie w lokalnych rozgłośniach pracują za marne grosze, niektórzy nie zarabiają nawet 800 zł a mimo wszystko muszą programy prowadzić bo chleb kosztuje. Jeśli by były dobre zarobki to radiową pasja mogliby się zająć na dobre i wtedy efekty jakieś by były, bo w naszym mieście nie brakuje twórczych i pomysłowych ludzi, a tak dorabiać po godzinach muszą to i siły nie mają by tworzyć dobre programy. Ale tak już w tym mieście jest - cytat jednego z właścicieli radia - ja na twoje miejsce to mam 10 osób, do mnie się pchają do pracy drzwiami i oknami- tak rzeczywiście za 600 zł:) Pozdrawiam tych którzy wiedza o co chodzi.

0 0
ID:12966

Stacha

Radio W miało swój klimat i chętnie słuchałam nawet będąc za granicą. Natomiast radio GRA niech już NIE_GRA .Tego nie da się słuchać.

0 0
ID:12996

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA