MOZE PREZYDENT WEZMIE SIE DO ROBOTY I ZAMIAST SADZIC DRZEWKA...

MOZE PREZYDENT WEZMIE SIE DO ROBOTY I ZAMIAST SADZIC DRZEWKA ITP ZACZNIE MYSLEC O STWOZENIU MIEJSC PRACY A NIE WSZYSTKO UCIEKA I UPADA

8 komentarzy

Krisss

To się nawróć. Dzisiaj Państwo i samorządy nie budują zakładów jak za PRL-u. Jedyne co mogą robić to wzmacniać ten proces przez tworzenie: parków przemysłowych, specjalnych stref ekonomicznych, inkubatorów, czy instytucji udzielających pomocy finansowej czy doradczej. Innym sposobem na wzmacnianie atrakcyjności miasta dla potencjalnego inwestora jest inwestowanie w infrastrukture, czyli np. w drogi i media ale i w tym obszarze widać zmiany na lepsze. Ważne też jest jak miasto radzi sobie z funduszami UE. Miejsca pracy to nie tylko produkcja ale również handel i usługi. We Włocławku znaczącym problemem jest też stan Starego Miasta które odstrasza ale i tam od pewnego czasu trwają pewne inwestycje które mają to zmienić a następne zapewne wkrótce się rozpoczną o ile prawica czegoś nie zablokuje z zazdrości. W ostatnich latach zostało posadzone tyle drzew, że poprzednik obecnego prezydenta może się schować, a mieszkańcy na pewno nie mają nic przeciwko zieleni która urozmaica przestrzeń i sprawia, że jest ładniej i estetyczniej.

0 0
ID:13240

patrze i brak mi wiary

CHLOPAKU WIEM O CZYM MOWIE!! POSTARALI BY SIE SCIAGNAC TROCHE FIRM ITP A NIE KASA UCIEKA Z WŁOCŁAWKA

0 0
ID:13241

patrze i brak mi wiary

KAZDA ZŁOTOWKA WYDANA W SKLEPACH TYPU TESCO H&M UCIEKA Z MIASTA

0 0
ID:13242

jp

by o czymś dyskutować trzeba posiadać wiedzę a nie tylko narzekać i wymagać

0 0
ID:13244

pamar

@ ~Krisss
cyt. "W ostatnich latach zostało posadzone tyle drzew, że poprzednik obecnego prezydenta może się schować" - no rzeczywiście prawdziwy wskaźnik rozwoju miasta. Ja bym podał inny, bardziej miarodajny - w ostatniej kadencji prezydenckiej w tym mieście przybyło tyle dziur w drogach i ulicach, że trudno zliczyć.

0 0
ID:13250

patrze i brak mi wiary

UDALI SIE ALE DO PCHANIA KARUZELI,,,,,,,,,DZISIEJSZA WLADZA WE WLOCLAWKU = WIOZL SLEPY KULAWEGO

0 0
ID:13254

duchu

To niech ktoś poważny powie, kto jest winny, że w tym roku po zimie pojawiło się tyle dziur. Ciekaw jestem, kogo za to winicie sceptycy.

0 0
ID:13267

znawca

kim by nie był następny prezydent to i tak zwykły szary człowiek na tym nie skorzysta liczą się tylko sami swoi

0 0
ID:13326

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

WOLNE MEDIA