Wstyd i hańba dla władz i mieszkańców Włocławka....

Wstyd i hańba dla władz i mieszkańców Włocławka. Władze miejskie nie zorganizowały żadnych uroczystości. Ogłoszono Żałobę Narodową, trwają msze w kościołach, a przy Klasztorze na Placu Wolności pazerna przekupa handluje obwarzankami, Straż Miejska jeździ wokół Placu i udaje, że nic nie widzi.

Samo południe, dwie minuty ciszy - przy Katedrze wystawiony fotoportret Pary Prezydenckiej, ludzi można policzyć na palcach jednej ręki; główny plac miasta świeci pustkami. Jaka jest tego przyczyna? Otóż, w najlepsze trwa handelek na "pchlim targu". Największe sieci handlowe zamknęły swoje sklepy, ale nie pazerne handlarzyny, którzy dzięki takim ludziom jak śp. Kaczyński mogą prowadzić wolny handel. Ludzie - zginął Prezydent tego kraju, nieważne Iksiński czy Igrekowski!!! Zginął Prezydent (a nawet dwóch) i należy się mu oddanie czci i honoru!

19 komentarzy

Nina

Tak - dokładnie, zgadzam się z przedmówcą nie umiemy się zorganizować - Włocławek

0 0
ID:13370

no

kropelki

0 0
ID:13371

Kotki

Właśnie, najlepsze jest to, że Kaczyński bardzo popierał "takich handlarzy" z pchlego targu, a wrogowie czyli wielkie sieci wykazały się ogromny gestem zamykając dziś swoje placówki. Ci z pchlego targu i ci kupujacy, ktorzy kultura i oglada nie grzesza, zawsze beda .....

0 0
ID:13372

andzia

Ludzie wy nie macie szacunku nawet dla prezydenta i innych którzy zgineli tragicznie juz nie mówiac o handlu w naszym mieście szkoda ze nie ma zgrania ludzi w naszym mieście przecież znalismy tych ludzi z tv,gazet itd wreście rzadzili naszym krajem a czy dobrze czy żle to już bedzie sądził ich sam Bóg ale szacunek trzeba oddać.Jak widac życie jest bardzo kruche dzisiaj wychodzisz a jutro moze ciebie juz nie być:(

0 0
ID:13373

leniwa

wielki wstyd ,wyszłam z domu specjalnie aby razem z innymi włocławianami oddac cześ tragicznie zmarłym i oprócz handlary jak na odpuście i paru żuli nikogo nie widziałam .

0 0
ID:13374

szuja

Prawda,ze Prezydent RP nie był akurat z mojej opcji ale szacunek dla zmarłych się należy.Co to za pchli targ ,jak wszystko nówka.TAKI OBCIACH W TYDZIEŃ ŻAŁOBY NARODOWEJ.

0 0
ID:13376

aBc

Gdyby nie kilka flag z kirem wywieszone przez Spółdzielnie "Południe" ,na osiedlu, czy ulicach "Południa" nie ma oznak żałoby narodowej. To jest wspaniały zarząd miasta- brawo. W czynnym sklepie Polo w myśl powiedzenia Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek , handel szedł w najlepsze, a przy kasach... paliły się znicze. Zakłamanie i obłuda.

0 0
ID:13380

bo tu to tacy ludzie właśnie mieszkają,zawistni bez uczuć,nie ma tu patriotów,w dużych miastach jest inaczej zaściankowość wychodzi jednak

0 0
ID:13381

bóm

Czy uważacie, że wszyscy muszą mieć jednakowe odczucia, jak Chinach Bandy Czworga? Sieci handlowe, dla świętego spokoju się zamknęły, aby być political correct. Ludzie, którzy nie odczuwają potrzeby uczestniczenia w zbiorowej histerii, też mają prawo realizowania swoich (na własną miarę, niezależnie od jej poziomu) potrzeb życiowych, nawet, jeżeli to pchli targ czy inny market.

Ze względu na szacunek, dla tych obywateli - forumowiczów, których katastrofa dotknęła, przestałem się wypowiadać w tej sprawie, choć moje zdanie jest inne od oficjalnie przedstawianego w mediach. Nie widzę więc powodu, żeby źle wypowiadać się o osobach, które nie mają podobnych jak pamar odczuć, tym bardziej, że nie chcąc nikogo drażnić, nie tłumaczymy przyczyn takiego postępowania.

Kto ma potrzebę - niech uczestniczy we wszystkich zorganizowanych manifestacjach. Pozostawcie jednak innym prawo wyboru.
P.S.
Podejrzewam, że jutro, jak zwykle i - niezależnie od ustroju - władze spędzą młodzież i załatwią w ten sposób kwestię żałoby.

0 0
ID:13383

Stacha

Włocławek to dziwne miasto a może miasteczko.

0 0
ID:13386

pamar

@ bóm
W wielu kwestiach się z Twoimi poglądami zgadzam, jednak tutaj muszę zaprotestować. Nie pisałem swego posta po to aby zagonić wszystkich do kościołów lub do jakiejś wyjątkowej ascezy. Tych, którzy nawet nie przystanęli na te dwie minuty nie można nazwać ludźmi (używając Twoich słów) "którzy nie odczuwają potrzeby uczestniczenia w zbiorowej histerii". Dzięki ludziom którzy zostali w lesie katyńskim przed 70-ciu laty możemy chodzić po polskiej ziemi, mówić w języku polskim, być Polakami! I dzięki takim ludziom jak prezydent Kaczyński mogliśmy czuć się patriotami, to nie histeria!
Piszesz, że tu cyt. "władze spędzą młodzież i załatwią w ten sposób kwestię żałoby", muszę Ci powiedzieć, że wczoraj na wieść o śmierci prezydenta i generałów mój 10-cio letni syn spytał: tato, co teraz z nami będzie?! Dziś, kiedy była transmisja z przywiezienia do kraju zwłok prezydenta, kiedy przy dźwiękach hymnu polskiego oddawano Mu cześć moja 13-to letnia córka płakała.
Jeszcze raz powtórzę, zginął przywódca kraju i należy mu oddać cześć i honor!

0 0
ID:13393

Do bóm

Przepraszam ,ale Ty masz naprawdę poważne problemy w ocenie wartości i wagi wydarzeń i piszę to bez złośliwości ,ale ze współczuciem .

0 0
ID:13395

Do andzia

Antypisy sie obudzily. Jutro bedzie juz normalnie. Pojutrze wroci "...." zamiast "Prezydnet" a w po pogrzebie TVN wystartuje z kampania.

PO gora. Komorowski rozda stanowiska swoim czekajacym i tupiacym w przedpokoju.

Ale Wy piekni i przystojni jak przezyjecie jego zone, ktora nie wyglada na amatorke "jedzenia bez".

0 0
ID:13399

bóm

W imię dobrych obyczajów, dla zachowania powagi chwili i z szacunku dla interlokutorów nie chcę bronić swoich racji, więc nie będę się merytorycznie odnosił do treści Waszych, skierowanych do mnie, wpisów. Chociaż oczywiście mam kontrargumenty. Myślę, że po zakończeniu żałoby przjdzie czas na obiektywne zbilansowwanie minionej prezydentury. A teraz - proszę - nie prowokujmy się wzajemnie. Chciałbym, aby z jednej strony nie zajmowano się, podczas żałoby, krytyką zmarłego, a z drugiej - również krytyką (postaram się wyrazić bardziej właściwie) tych, którzy nie podzielają potrzeby współuczestniczenia w ekspresji przejawów żałoby.

0 0
ID:13400

Paweł

Cytat z Pamara
"Dzięki ludziom którzy zostali w lesie katyńskim przed 70-ciu laty możemy chodzić po polskiej ziemi, mówić w języku polskim, być Polakami!"
Pamar współczuję Twoim dzieciom, że mają takiego naumionego nauczyciela historii.

0 0
ID:13401

[ * ] monika

Nie zgadzałam się z wieloma. Lubiłam niektórych. Współczuję wszystkim!

Nikt kto w życiu nie przeżył tragedii utraty kogoś bliskiego nie potrafi zrozumieć co czują rodziny i bliscy tych, których już nie ma. Ból, pustka i rozgoryczenie są tak potężne i niewyobrażalne. Łączę się w tym bólu z rodzinami ofiar. Nic Was nie może pocieszyć, wiem to, dlatego życzę Wam siły do przetrwania tej cholernej żałoby.

Osobista dygresja: po takiej tragedii pisać coś więcej niż kondolencje jest nie na miejscu.

0 0
ID:13407

PIOTR

Brawo Monika. To jedyny wpis ktory oddaje powagę sytuacji. Jedna rada dla........ Żyj dzisiaj tak, aby jutro zapamiętano cię z dobrej strony, bo nie znasz dnia, ani godziny

0 0
ID:13415

jp

bóm święta racja

0 0
ID:13445

amator obwarzanek

a może ta "pazerna przekupa"za pieniądze które zarobi za sprzedane obwarzanki kupi chleb którym nakarmi swoje dzieci. Puknijcie się w puste łby ....

0 0
ID:13464

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA