Zawsze słyszałem,że Polska będzie drugą Irlandią.No to...

Zawsze słyszałem,że Polska będzie drugą Irlandią.No to pięknie drodzy solidaruszkowie.Irlandia jest trzecia w kolejce do klęski gospodarczej po Grecji i Hiszpanii.Dla nas raczej zapomogi nie będzie bo braknie jałmużny.Oj wyrolowali Was Żydki zwalając wszystko na socjalizm/komunę/ ,który w Izraelu całkiem nieźle funkcjonuje np.kołchozy.

4 komentarze

cyklista-wylogowany

Eurkołchoz ma przyznać grecji 130 mld (sic!)euro na ratowanie gospodarki w przeciagu 3-4 lat.Pod warunkiem spełnienia pewnych wymogów zwiazanych z zacisnieciem pasa.No cóż skoro w Grecji około 30-35 % podatników nie płaci podatów(w/g oficjalnych danych) to nie dziwi mnie sytuacja gospodarcza tego kraju.Znamiennym faktem jest deklarowanie przez podatnikó kwot zarobków.Juz kiedyś zarzucono Grecji kwoty dopłat dla rolników.Szydło wyszlo z worka po porównaniu zdjeć satelitarnych z deklarowanymi przez Greków faktyczną powierzchnia zasiewów.
Szanowny Kortyzolu israelskie kibuce to w Erec Israel norma.
Przecież juz w okresie przedwojennym właśnie w Polsce przygotowywano przyszłych kolonizatorów żydowskich do życia w kibucach.Pozdrawiam.

0 0
ID:14051

aBc

"drogi" komuszku, a może powiesz od kogo to słyszałeś ?

0 0
ID:14054

szuja

Nie wiem gdzie kortyzol słyszał ale ja wyraźnie w TV od Pana Tuska, a ten Pan ma korzeń solidarnościowy. No powiedzmy korzonek .aBc a Ty jaki masz korzeń?Buhahaha

0 0
ID:14061

zbuntowany_kaloryfer

Dodam tylko, że izraelskie kibuce różnią się dość zasadniczo od komunistycznych kołchozów.
1. Przynoszą wymierne zyski zamiast generować nie wiadomo jakie straty.
2. Ludzie z kibuców są dobrze opłacani, dobrze odżywieni, czyści i szczęśliwi. Nie muszą pić na umór z rozpaczy, z powodu beznadziei swojego położenia - jak mieszkańcy kołchozów.
3. Nikt za opuszczenie kibucu nie pośle delikwenta do łagru na 20 lat hehe

0 0
ID:14074

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA