Panie Prezydencie Pałucki widziałam dziś jak na ulicy...

Panie Prezydencie Pałucki widziałam dziś jak na ulicy Kaliskiej naprawiano chodniki - chcę podziękować. Wreszcie moja babcia spokojnie będzie mogła chodzić do kościoła bez obawy że skęci nogę. Radni mieli moje prośby o naprawienie chodników w nosie.

6 komentarzy

bóm

Wielkie uznanie dla Pana Prezydenta, ale MZD psuje wrażenie tych działań. Najpierw wpadka ze złośliwie nieczytelnym oznakowaniem strefy płatnego parkowania, teraz beznadziejna organizacja ruchu po zamknięciu Kapitulnej. Tłumaczenie się pana Konopczyńskiego jakimś harmonogramem, normami i katalogami przypomina sytuacje z filmów "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz", czy "Miś". W większości krajów Europy i wielu miastach kraju takie prace prowadzone są na trzy zmiany, jeśli zamkniecie ulic jest szczególnie uciążliwe dla mieszkańców. Panie Prezydencie - tworzy się wrażenie, że inżynieria ruchu drogowego jest dla MZD wiedzą tajemną. Rozpoczynając remonty, zamykają ulice i nic więcej ich nie obchodzi. Zmiany organizacji ruchu są ponad ich wyobraźnią. Najwyraźniej należałoby zweryfikować tamtejszych "fachowców" na stanowiskach i zatrudnić kogoś, kto potrafi poradzić sobie z takimi problemami.
PS
Pomysły z czasową sygnalizacją, wprowadzeniem dwukierunkowości Długiej, czy wreszcie postawieniem policjantów kierujących ruchem w godzinach szczytu są do rozważenia. Może inne rozwiązania (przynajmniej próby rozwiązania) byłyby lepsze niż siedzenie z założonymi rękami. A swoją drogą szkoda, że w tych korkach nie muszą stać żadni miejscowi notable - wtedy MZD byłby inaczej dopingowany do efektywnego działania. Pan Prezydent współpracowników dobrał sobie fatalnie. Mój kolega z AGH powiedział, ze u nich żaden student nie zaliczyłby kolokwium, gdyby tak rozwiązał organizację ruchu, jak to zrobiono we Włocławku. Pan Prezydent (chwała mu za to, że zdobył kolejne fundusze) powinien dobierać sobie współpracowników nie z klucza partyjnego, ale na podstawie kwalifikacji. Rozumiemy to, że muszą być niedogodności, ale mieszkańcy powini widzieć, że ktoś stara się je ograniczać. Tymczasem nasi "eksperci" zamykają ulice i nic ich więcej nie obchodzi. Nie widać nawt prób złagodzenia tej niekomfortowej sytuacji.

0 0
ID:14402

Pytanie

Czy wykonywanie działań wynikających z akresu obowiązków (utrzymanie ulic Włocławka we właściwym stanie technicznym)jest jakimś ewenementem zasługującym na wyróżnienia ? Jesli tak to wszyscy pracownicy punktualnie przychodzący do pracy powinni codziennie dostawać dodatkową premię .Ktoś tu się chyba podlizuje ......

0 0
ID:14407

sportowiec

Myślałem, że tylko w Korei Płn. wszysto dzieje się za sprawą panującego "Słońca świata", za co bezustannie bezgranicznie trzeba Mu dziękować. Niestety, okazuje się że i w naszym mieście są tacy co miłościwie panującemu dziękują za zmniejszenie ilości dziur w chodniku, za świecace w nocy lampy, za ściętą na trawniku trawę, opróżnione (czasem) kosze na śmieci itd itp. Zastanów się drogie dziecko co Ty piszesz! Kochana, tych dziur tam nigdy nie powinno być. To że były i są, to wynik nieudolności odpowiedzialnych za to służb i właśnie Twego ukochanego prezydenta. Podziękuj mu również za to, że już trzeci dzień z rzędu nie weszłaś w psią kupę, że nie zaszłaś w nieplanowaną ciążę, bo kondom był cały, no i oczywiście, że tak cały czas o nas Włocławian tak się troszczy, mimo że zła Rada mu przeszkadza i ma w d. dziury (w chodniku).
PS. Na stronie www.wloclawek.pl możesz przeczytać interpelacje składane przez radnych. Jeśli zrobisz to ze zrozumieniem, to rozjaśni Ci się to, kto tak naprawdę ma dziury (i mieszkańców) w d.

0 0
ID:14409

Kwalifikacje ?

To twim zdaniem kto w spółkach miejskich ma kwalifikacje zgodne ze stanowiskiem .A może raczej są tylko do rządzenia a na niczym się nie muszą znać ,bo są z klucza ? Zdecyduj się .

0 0
ID:14413

zbuntowany_kaloryfer

A co ma prezydent miasta do naprawy kawałka chodnika??

0 0
ID:14417

szuja

A ja dzwoniłem i pisałem o dokończeniu naprawy chodnika 30mb od przystanku autobusowego na ul Wysokiej/skrzyżowanie z Długą do Zgłowiączki.Nie rusza nikogo.

0 0
ID:14421

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA