Jak co dzień udaję się autem do włocławka (20km), jednak to co zobaczyłem w ten weekend mnie zdziwiło, wręcz zaniepokoiło, wzburzyło i odstarszyło. Miałem bowiem okazję przejść przez jedno z podwórek na śródmieściu. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom- na podwórku wielki syf- inaczej tego nie można nazwać. Śmietniki pootwierane, śmieci waniały się po całym podwórku, brud, kamienice obskurne i jeszcze ten zapach moczu i inyych podobnych nieprzyjemnych rzeczy i zapachów. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Przez moment zatrzymałem się i zastanawiałem się jak to możliwe. Nawet nie wiem do kogo by trzeba było się zgłosić z takim problemem. Nie wiem jak ci ludzie mogą tam mieszkać!!! oni chyba nie otwierają okien żeby przewietrzyć dom- no chyba że ponownie bym się zdziwił. Wstyd!!!!!!!! Zastanawiam się czy wam nie wstyd jak odwiedza was jakaś dalsza rodzina- bo najbliższa chyba do tego przywykła. Chcecie budować sobie baseny i różne ośrodki rekreacji a nie ma kto posprzątać miasta- i to w samym centrum. Po prostu brak słów.