Dziś w skrzynce pocztowej (wzór durnej UE) znalazłem coś...

Dziś w skrzynce pocztowej (wzór durnej UE) znalazłem coś co nazywałoby się dumnie przesyłką/fakturą z firmy Orange. Jako dostarczyciela wybrano firmę InPost. Koperta którą znalazłem w skrzynce nosiła ślady oderwanej blaszki.Blaszkę oderwano z duuuuuuużym zapasem koperty. To jednak nie był dla mnie wielki problem. Większy znalazłem na tej samej kopercie z boku. Bok był profesjonalnie obcięty w taki sposób że dokumenty znajdujące się wewnątrz wyleciały mi na zewnątrz. Powód okazał się być bardzo prozaiczny.Orange wydrukowało adres i dane firmy pod innym kątem niż znajdowało się okienko w kopercie. Pan listonosz odciął bok koperty i wrzucił faktury do skrzynki. Sądzę że naruszył tym prawo do prywatności korespondencji i powinien być za to ukarany przez firmę. Zrobiłem próbę i po odchyleniu okienka można było przeczytać dane adresowe bez większych problemów a nie rozcinać kopertę.

1 komentarz

odp

pan listonosz odrywa blaszki bo za nie u siebie w firmie jak nazbiera ich określoną ilość to dostanie nagrodę np. kubek itp.

0 0
ID:14937

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA