We Włocławku skala bezrobocia wynosi 18,5% a możliwość...

We Włocławku skala bezrobocia wynosi 18,5% a możliwość znalezienia pracy 99% na "nie". Szukam pracy prawie dwa lata i nic... Analitycy od "pracy" wyliczyli, że średnio w naszym mieście pracę otrzymuje się po około roku szukania - super ujmujące i pocieszające!!! Przez lata m.in.z dobrym podejściem zajmowałam się obsługą sekretariatu - ale z racji mego wieku (normalnego, dojrzałego) na castingach słyszę, że dojrzałość w szukaniu pracy jest już "niereformowalna". Na Boga...Ręce mi opadają a i pomysłów brak mi totalnie na znalezienie Pracodawcy... który zaufa mi zawodowo i powie "niereformowalnej" kobiecie - "...od jutra zapraszam do pracy..." - ale to pewnie nie moja bajka... Uważałam siebie za życiową optymistkę - ale to "czas przeszły". Doczekaliśmy smutnych czasów my bezrobotni.
Jutro z nowym dniem znów nabiorę optymizmu na życie i ruszam na poszukiwanie dla siebie pracy...
Pozdrawiam miłych włocławian
Dobrej i spokojnej nocy.
[email protected]

12 komentarzy

szuja

Co ty piszesz w Pośredniaku jest tyle zatrudnionych ,że może jeszcze ciebie przyjmą.Pomieścić się już nie mogą.Kiedyś mieściła się tam cała policja i jeszcze był luz.

0 0
ID:14951

Zapisz się do partii

To najlepszy urząd zatrudnienia we Włocławku -wystarczy popatrzeć na stołki ,nawet powódź im nie zagroziła -ale wybory niedługo ...

0 0
ID:14954

Marcin

No ja mam taki sam problem nie mogę znależć normalnej roboty
wogulę już prawie rok jestem młody 23 lata.Pracowałem za granica jako kierowca monter wind i tam bez uprawnien dali mi szanse na legalną prace a tu nie szukam i szukam i nic chodzę już nie wiem gdzie szukać:( Znienawidziłem ten Włocławek do tego za prawie trzy lata pracy dostałem kuroniuwke jedynie 3 miesiące składam papiery o kursy do urzedu i nie chcą mnie zakwalifikować no po prostu tragedia jestem załamany

0 0
ID:14961

Fox

A jest tyle możliwości:

1) Praca w innym mieście
2) Własny biznes
3) Wyjazd za granicę

Może nie warto łowić ryb i zabrać wędkę do innego jeziora ?

0 0
ID:14964

stara

jestem w podobnej sytuacji ,szukam pracy od stycznia widzę jednak że statystycznie rzecz biorąc jeszcze długo będę szukac .mam zamiar wystąpic o przyznanie mi emerytury ,skoro w wieku średnim jak najbardziej produktywnym jestem do pracy za stara to proszę w takim razie o emeryturę .

0 0
ID:14968

FOx

Apropo 23 lat i braku pracy: polecam zobaczyć

http://www.amazingvictory.com/2010/03/kamil-cebulski-przedsiebiorca-ktory-nigdy-nie-pracowal-na-etacie-opowiada-o-swoich-przygodach/

Kamil Cebulski: Przedsiębiorca, Który Nigdy Nie Pracował Na Etacie

0 0
ID:14972

Stacha

Szukam pracy ponad 3 lata i NIC - zero propozycji, mam wypracowane lata ale nie ten wiek.Przedsiebiorcy czy właściciele sklepów sami nie wiedzą kogo szukają- najlepiej to młodych za 500 zł i na czarno.

0 0
ID:14994

nikita

Marcin,a ciekawe czy wiesz czemu dostawałeś KURONIÓWKĘ przez 3 miesiące...bo na bank nie z winy urzędu,ani miasta...

0 0
ID:14998

zbuntowany_kaloryfer

Zapomniałaś dodać, że ten młody od 500 zł powinien mieć ze dwa fakultety, spore doświadczenie, być dyspozycyjnym 24/24 i nie posiadać rodziny hehe;))).
Pasqdna sprawa, ale zdać sobie trzeba sprawę, że na obecnym rynku pracy jest spora nadwyżka ludzi na większość ciekawych stanowisk. Tak że powodzenie może lub nie zależeć od szczegółów, na które jeszcze z 15 lat temu (a nie mówiąc już wcześniej) żaden pracodawca nie zwróciłby uwagi. Czyli co tu dużo mówić - prezencja kandydata: cera kandydata, zęby, dłonie, to w jakich butach przyszedł i czy marynarka, którą człowiek ma na sobie nie była modna dwa sezony temu.. Takie są realia czy nam się podoba czy nie. No bo Stacho szanowna - jeżeli potrzebowałbym pracownicy i przyszłoby 10 kandydatek, z których wszystkie mają odpowiednie wykształcenie, doświadczenie i super referencje..? A wybrać muszę jedną! Więc zaczynam zwracać uwagę na szczegóły kierując się własnym gustem! Nawet bym chciał zobaczyć jak kandydatka chodzi, zabierając ją na spacer po firmie! Czy ma poczucie humoru i czy lubi filmy z Nicolasem Cage! Bo wybrać muszę tę jedną z 10, z których wszystkie mają identyczne kwalifikacje!
Myślę, że to co napisałem ma zastosowanie w większości firm, więc rzecz jest warta rozważenia - czyli idąc na rozmowę kwalifikacyjną przygotowujmy się przez tydzień i dajmy z siebie absolutnie wszystko, co tylko jesteśmy w stanie. No wiadomo, nie schudnie się w tydzień;) Wyżej wała nie podskoczysz.

I życząc dobrej nocy zapodam jeszcze kawał swoim zwyczajem;)

Bogaty typ postanowił zatrudnić sekretarkę-asystentkę-gosposie. Zgłosiły się trzy kandydatki. Typ się pyta, każdej jak widzi wzajemną współpracę.
pierwsza mówi - będę super towarzyszką licznych podróży służbowych, sprawdzę się jako doradca w negocjacjach, skończyłam prawo, ekonomię, socjologię. A poza tym lepszej kochanki nie znajdziesz!
druga mówi - oprócz tego, że skończyłam ekonomię i prawo będę super towarzyszką podczas wyjazdów turystycznych, które wiem że uwielbiasz - bo skończyłam też kulturoznawstwo i znam 14 języków obcych. A poza tym lepszej kochanki nie znajdziesz!
trzecia mówi - pracowałam jako główna księgowa dla największych koncernów, przypilnuję, aby podwładni Cię oszukiwali. Poza tym mam fenomenalny gust i umiejętności kulinarne, znam się na sztuce, kończyłam m.in. ASP, a wiem że to dla Ciebie bardzo ważne. Sprawię, że twój dom będzie oazą ciepła i spokoju, kiedy będziesz wracał przemęczony. A poza tym jestem fantastyczna w łóżku!
Typ kazał im zapytać się o decyzję dopiero za kilka dni, bo zrozumiał, że decyzja owa będzie cholernie trudna. Wszak każda z kandydatek ma super wykształcenie i umiejętności potrzebne na różnych płaszczyznach jego życia i pracy!
Myślał, myślał... myślał cały tydzień. Aż wreszcie wybrał. Którą?? Tę, która - jak wstępnie uznał - miała najładniejsze piersi i nogi!!!;))))
No i tak od strony humorystycznej wyglądać może to, co opisałem w pierwszej części opinii;)) hahaha

0 0
ID:15003

zawiedziony

PO obiecanych cudach i po licznych informacjach że w kraju jest praca dla budowlańców postanowiłem po dwóch latach wrócic do kochanego kraju .I co się okazało ,praca jest ale na czarno i za darmo .PO trzech tygodniach pracy dostałem 400 zł ,ponieważ pracodawca nie ma bo nie dostał za robote ,bo kryzys itp .Tu się nie żyje tu się wegetuje ,przykre ale prawdziwe .Aby życ muszę znowu opuścic dom ,rodzinę i jechac na obczyznę bo w moim pięknym kraju umrę nędzny .JA juz do młodych się nie zaliczam ,mam bogate doświadczenie zawodowe jednak jak widac tu do niczego się nie przyda .A jak przykro patrzec kiedy to tłumy młodzieży jadą na wyspy .Tam dają z siebie wszystko ,pracują ciężko całe dnie ,wykształceni ,silni ,zdrowi dorabiają inny kraj .Nasi politycy mają naprawdę się czego wstydzic .

0 0
ID:15012

zbuntowany_kaloryfer

A co ma pracodawca-oszust do rządów PO ja się pytam??? Jakby fanatycy z pis rządzili to co - uważasz że byłoby inaczej? Dałeś się zrobić w wała i tyle. Teraz idź do inspekcji pracy, znajdź świadków i do sądu też idź. Albo obij mu ryj qrde, - tak powiem, bo brak mi już czasem sił na te pełne sprzeczności i logiki wpisy.
I przyznaj się, że sam CHĘTNIE zgodziłeś się pracować na czarno bo albo pobierasz zasiłek z UP albo MOPR. I nie chciałeś stracić tego. Więc po części sam sobie jesteś winien. A jak ew. widziałeś, że pracodawca nie zamierza dać umowy, to trzeba było zrobić tak: umówić się z nim, opisać sytuację i niech przyjedzie na miejsce pracy. Wtedy mówisz na głos "ten facet to właściciel i odmówił spisania umowy o pracę." I ma na pewno nieco pozamiatane.
W ten sposób działaj i pisz facet, a nie wałach ludziom wciskasz!;))

0 0
ID:15018

do zawiedziony

Całkowicie się z tobą zgazdzam -mój brat po czterech latach pracy w Anglii ,utrzymuje tam własne mieszkanie (70m2) studiuje ,stać go rownież na wyjazdy na narty w Alpy . Jest konserwatorem urzadzeń wentylacyjnych(śr techniczne)-Pokażcie w tym dzikim kraju nad Wisłą uczciwie pracującego człowieka z takimi możliwościami,bez pleców i partyjnych układów .

0 0
ID:15077

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA