GMINY GĄBIN i SŁUBICE potrzebują wsparcia. Nie jest to...

GMINY GĄBIN i SŁUBICE potrzebują wsparcia.
Nie jest to z mojej strony apel czy też wzywanie do solidaryzmu. KAŻDY powinien sam zdecydować czy 1/ chce pomóc, 2/ czy środkami pomocowymi dysponuje (nic na siłę).
Są osoby, które zbiórki uważają za żebractwo ich zdaniem wszelakiej pomocy powinien udzielić im rząd. Niejeden z nas zgodzi się z tym. Lecz są też i tacy, którzy chcą pomóc jednak nie mają całkowitej pewności czy ich wsparcie faktycznie trafi do potrzebujących. Jeśli ktoś z powiatu włocławskiego chce pomóc bezpośrednio mieszkańcom zalanych gmin /nie ma zaufania do organizacji charytatywnych, sms-ów od których płacimy VAT/ to podaję dane:

Urząd Gminy Słubice
ul. Płocka 32
09-533 Słubice
nr konta 74 9042 1026 0840 0101 2000 0050
tytuł wpłaty: "Pomoc dla powodzian, gmina Słubice"
tel. kontaktowy 24 277 82 10 lub 24 277 80 77

Urząd Miasta i Gminy w Gąbinie
ul. Stary Rynek 16
09-530 Gąbin
nr konta: 79 1020 3974 0000 5402 0208 0109
„Pomoc dla powodzian, gmina Gąbin”
tel. 24 267 41 50

http://plock.gazeta.pl/plock/0,107044.html

A poza tym życzę wszystkim udanego weekendu mam nadzieję, że będzie dużo spokojniejszy niż ubiegły:)

4 komentarze

Taaa

Współczuję Wam bardzo ,ale uważam ,że Wasze słuszne rządania powinny być kierowane na adres cudotwórcy w Warszawie ,bo to jego ,,działacze'' Wam to zafundowali .Wy jesteście tylko ,,podtopieni''- jak donosiły media ,a określenia ,,powódź ,zalanie ,klęska żywiołowa '' ,rząd wykreślił ze słownika języka polskiego ,jako określenia ,, przeciwników politycznych ''.

0 0
ID:15078

nemo105

do Taaa:) doskonale rozumiem Twój ironiczny podtekst.
do słowników powini dodać jeszcze:

1/"Powódź? Jaka powódź? Nie ma się czym przejmować!"
2/„W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem".
3/" Miałem przyjemność wizytować tereny popowodziowe"
4/"Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku"
5/„Lokalne podtopienia, ale sytuacja jest opanowana”

eeeeh...tylko LUDZI ŻAL. Ja miałem to szczęście że 23 maja mieszkałem poniżej tamy...gdyby było inaczej nie byłoby mnie na necie....pozdrawiam Cię Taaa

0 0
ID:15083

do nemo

W każdym normalnym kraju taki rząd by już odpłynął razem z powodzią ,ale nie w Polsce .Tu słyszy się tylko pierdołowate wypowiedzi polityków ,którzy uważaja się za,, światłą elitę'' ,ale (uwaga)był już taki pyszałek z ,,Puszczy Białowieszczańskiej',który właśnie popłynął na fali swej ,,mądrości i nieomylności '',czego i cudotwórcom życzę w imieniu powodzian .

0 0
ID:15101

nemo105

Chciałbym powodzianom zagwarantować:
po 1/ Jeszcze przyjdzie ciepły front:)
po 2/ Wybudujesz nowy dom:)
PO 3/ Tylko WYBIERZ DOBRY RZĄD!!!

Na pkt. 1 daję gwarancję
Na pkt. 2 waham się
Pkt. 3 GWARANCJI NIE UDZIELAM!!!

0 0
ID:15147

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA