"... koniec wojny polsko-polskiej , czas na zgodę ,budujmy społeczeństwo solidarne, miłujmy się , czy też kochajmy , Polska jest najważniejsza..." i jeszcze wiele innych chwytliwych słówek .To tylko słowa , słowa...
Fałsz na fałszu i fałszem pogania.Oto dowód :przy ul.Chopina nieopodal baraku zwanego kwiaciarnią w pobliżu baraku zwanego barem, usytuowana jest betonowa tablica ogłoszeń, a na niej dwa plakaty jeden duży drugi mały.Ten duży prezentuje człowieka niskiego wzrostu a ten mały młodzieńca wzrostu wysokiego.Jeden obok drugiego, tak sobie ładnie wiszą , powiedziałby kto ,że niczym bracia. Ale nie ,to pozory.Ten plakat mniejszego formatu prezentujący młodzieńca , nie podlegającego lustracji , stanowi szczególną ciekawostkę.Otóż usta tego młodzika zostały zalepione specjalną nalepką z hasłem ,zgadnijcie jakim ? tak , zgadliście z hasłem" Polska jest najważniejsza " w domyśle pewnie IV RP. Jestem przekonany,że nie zrobił tego bywalec pobliskiego baru bo jego komórki pracują na innych falach.
Zrobiła to ręka,której właściciel ma gębę pełną frazesów tak jak jego partyjni kompani.
Zatem ta przemiana to propagandowa fikcja i " pic fotomontaż"!!!