słuchajcie jestem teraz na wyspach ....wiec moze ktos chce...

słuchajcie jestem teraz na wyspach ....wiec moze ktos chce wyjechac itp to dam kilka wskazowek jezeli jedziecie pierwszy raz i zamierzacie wyjechac bez partnera czyli sam to nie warto wyłocznie da sie odlozyc jak dwie osoby pracuja to raz a dwa ludze siedzcie w domach jak wiazecie koniec z koncem tu jest jak w koszmarze mimo ze zarabia sie i niby odkłada wiec zastanowcie sie czy warto jechac ale mysle ze samemy trzeba zoabczyc...wiec powodzenia

6 komentarzy

Magda

ale o co chodzi? A ortogafia...

0 0
ID:15487

CZARNE SUKIENKI

mozna wiecej szczegolow ...

0 0
ID:15490

Robert

Ty dobra człowiek ze sie matwiś o innych człowiekach a tak naprawde to o co Ci kaman?

0 0
ID:15491

rob

Naprawde czy tak trudno jasniej napisac-nacpales sie czy tak slabo klecisz zdania.

0 0
ID:15513

excuse me!?

excuse me!? ktos ty? i co za bzdury tu ludziom wypisujesz? piszesz bez sensu, a na dodatek niby chcesz pomoc, ale bez zadnych danych do kontaktu z toba... ciekawy jestem od kiedy ty "anglia" na tych Wyspach jestes?
Ja jestem juz ponad 5 lat i nie narzekam i nie pisz ludziom glupot, ze musi dwoje ludzi pracowac, bo samemu sie niby nie odlozy. Co za bzdura jakas.
Ja jestem tu z zona i dzieckiem. Moja zona nie pracuje (bo nie musi). Nie mamy zadnych benefitow (czyt. zasilkow), nie naleza sie nam, bo ja zarabiam dobrze i nie lapiemy sie w/g tutejszego prawa. OD 3 lat jestesmy posiadaczami domu z ogrodem (kredyt), o samochodach nie wspomne, bo to jest tu norma. Zona jezdzi "mala" toyota, a ja "rodzinnym". I nie pisze tego zeby sie pochwalic, ale chce napisac, ze przez te lata tu naogladalem sie takich "rodakow" podobnych do ciebie. Przyjezdzaja, zeby niby zyc lepiej, badz odlozyc. Bez znajomosci jezyka sa zdziwieni, ze maja prace w jakiejs fabryce, albo na czarno w jakiejs knajpie za najnizsza stawke. Jeszcze dobrze nie zaczna pracowac, a juz zadaja zasilkow. Wynajmuja jedno bylejakie mieszkanie (byle taniej), w bylejakiej dzielnicy, a mieszkaja w ilu wlezie.
A potem czyta sie takie glupoty! Ze dwa miesiace temu ktos przyjechal, ale madrzy sie jak znawca tematu. I jeszcze, ze moze pomoc, ale w sumie to sie nie oplaca, bo wcale nie tak rozowo. No dla ciebie na pewno nie, bo chyba jestes jednak tym " statystycznym" emigrantem, ktoremu wszystko jest zle i zawsze za malo!
Kochani miejcie wyrozumialosc dla pana "anglia", a dla tych, ktorzy chca czegos wiecej o emigracji i zyciu tutaj proponuja fora internetowe, albo stronka "Moja Wyspa". I nie dajcie sie nabrac, ze ktos obcy moze wam tu niby pomoc. Wegier Wegrowi pomoze, Czech Czechowi, ale Polak utopi cie w lyzce zupy za 1 funta, ktory nota bene teraz dosc dobrze stoi :))
Pozdrawiam wszystkich Wloclawian i zycze wszystkiego dobrego. Podgladam czasem Wloclawek na tym portalu, ale sie zpozmienialo....!!! Rany Julek!

0 0
ID:15517

Killer

pewnie od tygodnia w tej Angli, ale juz expert buhaha........

0 0
ID:15518

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA