W dzisiejszej " Gazecie Pomorskiej" przeczytałem tekst ...

W dzisiejszej " Gazecie Pomorskiej" przeczytałem tekst dotyczący listy milionerów z woj.kuj.pomorskiego . Oczywiście jest tam również o "naszym " , włocławskim krezusie.
Autor tekstu "agad" , z wielką atencją podaje,że " nasz" milioner skromnie mówi o sobie ,że nie jest milionerem.
I ma rację , bo nie jest milionerem , natomiast jest MULTIMILIONEREM , czego oczywiście nie zauważa autor. A to jednak subtelna różnica , prawda ?

13 komentarzy

Marc

Oj nieładnie być takim zadrośnikiem jak vist nieładnie. Osoba ta postawiła już sobie swoisty pomnik za życia- Dom Samotnej Matki. W np. Toruniu taki przedsiębiorca za taką szcodrość wobec społeczności byłby hołubiony, a tutaj mu zazdroszczą zakompleksione nieroby po podstawówcei i jeszcze się rozpisują na forum. Co może nie mam racji?

0 0
ID:16505

pinokio

Autor postu jest beznogą jaszczurką-komputerowym padalcem.
Czy zastanowiłeś się obywatelu vist jaka były przesłanki wybudowania "Bursztynowego Pałacu" i dlaczego część dochodów przeznacza na pomoc samotnym matkom.Poglądy polityczne Pana Grządziela i moje to antypody.Jednak działania ze wszech miar godne pochwały.

0 0
ID:16507

Dionizy

Chciałbym wyjaśnić kilka drobnych nieścisłości, które prowadzą do nieporozumień. Bursztynowy Pałac nie jest i nigdy podczas budowy nie był planowany na Dom Samotnej Matki. Wiele osób tak myśli i źle myśli. Od kilku miesięcy nie jest już własnością "krezusa" lecz został podarowany fundacji Samotna Mama. Pozwala on fundacji na prowadzenie działalności gospodarczej, z której finansuje ona działalność statutową. A jest nią pomoc finansowa i rzeczowa matkom i oczywiście ich dzieciom. (stomatolog, kolonie, festyny itp.)

0 0
ID:16509

kortyzol

Marc,nic nie kumasz.Wiesz coś o podatkach?

0 0
ID:16511

vist

No tak , upał degraduje mózgi powodując niemożność logicznego myślenia.Albo jest to wynik niestarannego wykształcenia osób /Marc , pinokio / "dziabiących nad tekstem ,którego nie zrozumieli.Nie dziwi mnie fakt,że ludzie czytając instrukcje obsługi jakiegoś urządzenia mechanicznego np.cepa nie rozumieją jak to urządzenie użytkować. Nic na to nie poradzę.
Dionizy, używając rzeczownika krezus , nie musisz opatrywać go cudzysłowiem ,tu nie ma żadnej przenośni , to znaczy tyle co człowiek zamożny ,no może bardzo zamożny.

0 0
ID:16520

Przepraszam

Wystarczy sięgnąć do materiałów archiwalnych z kampanii wyborczej tego pana i już mamy jasność, co miało być udostępnione dla samotnych mam .Więc teraz odkręcanie historii nic nie da .Namawianie do naiwności trąci propagandą niejakiego Urbana .

0 0
ID:16521

cyklista-wylogowany

Czy ukończenie szkoły podstawowej z paskiem( na tyłek za oceny)upoważnia komputerowego padalca (vist'a)do dyskryminacji "dziobiących" w klawiaturę?.Budowa cepa nie jest taka prosta,jak by się nie znającym praw mechaniki osobom zdawało.Myslę,że gdyby przyszło do młócenia zboża-podpisujacy się nickiem "vist" chwyciłby za krótszą część.

0 0
ID:16527

fluor

Zazdrość ,zawiść, pogarda dla sukcesu i utyskiwanie na swój niesprawiedliwy los-czy to wystarcza,żeby poczuć się lepiej? We Włocławku tak!

0 0
ID:16530

Stacha

Oto prawdziwy z Ciebie Polak- zawistny,zazdrosny mały człowiek, nie potrafiący się cieszyć z cudzego sukcesu.

0 0
ID:16533

ech

Dla fanatycznych wielbicieli proponuje rozszyfrowac literki od kogo pochodza w nazwie firmy, zestawic z datami i przepisami celnymi szczegolnie i juz mamy pierwszy milion tego Pana. A ta jedna literka bardzo dziwny sposob ze soba skonczyla, prawie tak jak ojciec Frytki.

Ale po co myslec, czytac, lepiej podziwiac Dom Samotnego Biznesmena.

0 0
ID:16536

szuja

Ty fluor nie rozróżniasz człowieka sukcesu od kogos wykorzystującego lukę prawną.No nie wiem czy lukę?

0 0
ID:16539

Luka prawna

Która sprzyjała przemycaniu alkoholu CYSTERNAMI to też sposób na zarabianie ....podobnie jak przemyt papierosów -Polska to dziwny kraj ...

0 0
ID:16550

kortyzol

~Luka prawna -
Nie dziwny ,tylko dziki jak powiedział poseł Drzewiecki.To mądry człowiek.Zaraz po Kurskim,który nazwał ciemnym narodem ludzi mieszkających w tym dzikim kraju. Jest więc porozumienie POPiS.

0 0
ID:16603

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA