Wielka wtopa ludzi MPEC-u. MPEC jest właścicielem odrapanej...

Wielka wtopa ludzi MPEC-u. MPEC jest właścicielem odrapanej rudery w środku miasta (węzeł ciepłowniczy przy Zduńskiej), a na zwoływanych przez siebie konferencjach prasowych niejaki K. z MPEC-u krytykuje radnych, że to oni stoją na przeszkodzie rewitalizacji miasta. Syfu we własnej spółce nie zauważa, a czepia się innych. Tekst o tej ruderze MPEC-u i jej zdjęcie można znaleźć w dzisiejszej Kujawskiej.

13 komentarzy

lekarz

W tym tekście z Pomorskiej przecież jes napisane, że wyremontują więc po co kęcisz jakąś wątłą aferkę. Z tego co ja wiem to MPEC takich miejsc z węzłami ma kilkaset w mieście i dba o nie wszystkie w chronologiczny sposób. Proponuję czytać teksty ze zrozumieniem, analfabeto.

0 0
ID:16560

Czytadło

To nie był artykuł o remoncie, ale o jego braku. Deklaracja o remoncie padła dopiero wtedy gdy pani redaktor zapytała się czy coś z tym syfem zrobią. A co mieli jej odpowiedzieć? Przecież nie mogli powiedzieć pani z gazety, że zostawią ten syf tak jak jest. Czytanie ze zrozumieniem polega m.in. na krytycznej analizie tekstu, nie polega na łykaniu każdego zdania bez wgłębiania się w kontekst wypowiedzi. I nie podpisuj się "lekarz", bo lekarze to wykształceni ludzie, ten zawód leży poza Twoim zasięgiem.

0 0
ID:16563

palikot

co ma wezeł do rudery może w ten sposób rozumujac wodociągi wyremontują całe miasto bo wszedzie dostarczają wode.

0 0
ID:16583

Lekarz

Mogę się z Tobą założyć, że wyremontują we wrześniu i to nie z powodu tego, że jakaś gazeta pytała czy zwróciła uwagę. Zatem apeluję o czytanie ze zrozumieniem i nie stosowanie krytykanctwa bez podstaw bo zniżasz się do średniego poziomu pis-emka prawicowych bojówek.

0 0
ID:16599

Czytadło

Palikot - węzeł to budynek lub pomieszczenie z urządzeniami wymienników ciepła. W tym przypadku budynek należy do MPECu. Zwykle pakują się z urządzeniami do cudzych piwnic, ale akurat na Zduńskiej mają swój własny obskurny budynek, który szpeci miasto. I nie myl tej spółki z wodociągami. Lekarz - może przereagowałem, ale gdyby nie K. nie byłoby problemu - oprócz MPECu i Saniko nie czepiam się innych spółek miejskich, bo inne nie są tak rozpolitykowane. Jeśli K. z MPECu chce być wiarygodny w temacie rewitalizacji, to zanim odezwie się w tej sprawie ponownie, to powinien się wcześniej upewnić, że wszystkie budynki jego spółki są odnowione.

0 0
ID:16607

wadera

Wiem jedno ,ze w jednym ze szmatławców gdzie odpłatnie produkuje się co tydzień Prezio MPEC-u napisany jest taki stek bzdur,ze się w głowie nie mieści.Wychodzi np. ,że jak w centrum podłącza centralne ogrzewanie, to będzie "za darmo".W tej chwili 1GJ w okresie grzewczym kosztuje około 30 zł.Na ogrzanie 100m kw mieszkanie potrzeba średnio 15 GJ.Dodać trzeba ,że w okresie letnim obowiązuje abonament.Hahaha

0 0
ID:16638

Lekarz

Z tego co ja wiem MPEC nie jest od remontowania budynków i nie jest to ich priorytetem tylko zadaniem drugoplanowym. Zarząd zadeklarował że wyremontuje więc się nie czepiaj. nie wiem czy pamiętasz jak koło MPEC stał stary grożący zawaleniem 80metrowy komin, już nie stoi, dlaczego? Bo nowy zarząd w końcu zadbał o to aby nazbierać kasy i wyburzyć to szkaradzieństwo. Więc pomału i cierpliwości. Jeśli MPEC miałby wszystko na cacy robić to nie wiem czy mieszkańcy by to w cenach za ciepło wytrzymali.

0 0
ID:16643

Ziomal

Wadera przeczytaj co ty napisałeś, przecież to jest sam stek nielogicznych bzdur. Niestety niektórzy tak mają że im po głowie kręci się kilkanaście myśli i to co napisałes(łaś) jest bajaderką tego wszystkiego. Po prostu bełkot.

0 0
ID:16655

rodak

większość z krytykantów nawet nie wie, gdzie ten wenzeł się znajduje. Oczysiście wiedzą, że szpeci, ale nawet nie wiedzą gdzie. Żałosne.

0 0
ID:16666

kortyzol

Ja natomiast nie widzę żadnych nielogicznych bzdur w waderki poście,wymień je drogi logiku.Cena się zgadza a energia cieplna podawana jest w Giga Julach.

0 0
ID:16672

Anty logik

Cieszę się że wszyscy znają średnią cenę GJ. Teraz prosze ją porównać z podobnymi firmami i wyjdzie wam że nasz MPEC ma najniższą w stosunku do porównywalnych firm. tylko nie porównujcie do elektrociepłowni bo to całkiem inna bajka.

0 0
ID:16680

kortyzol

No właśnie i ta cena powali "bogatych"mieszkańców śródmieścia.

0 0
ID:16688

Zuza

Ja też widze dużo nielogiczności w tych wypowiedziach np. ktoś by chciał aby ciepło było za darmo....? Smiechu warte przecież nic nie ma za darmo. To tylko politykom się wydaje gdyż w większości przypadków nigdy nie pracowali w prywatnej firmie lub pracowali w budżetówkach że coś może być za darmo.

0 0
ID:16691

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA