Witam, ludzie mam do Was ogromna prosbe jesli sa jeszcze...

Witam, ludzie mam do Was ogromna prosbe jesli sa jeszcze osoby o dobrym sercu...prosze Was o niewiele a dokladnie o bochenek chleba, margaryne, wode do picia oraz dla mojej corki najtansze pampersy i tez cos do jedzenia dla niej,na zadna pomoc z opieki nie moge liczyc :( jestem chora i nie wychodze z domu...jesli sa jeszcze dobroduszni ludzie napiszcie do mojej kuzynki na mejla...czy potrzebuje tak wiele...?
[email protected]

15 komentarzy

cham

sprzedaj kompa

0 0
ID:16667

kortyzol

Proszę do Pałacu Bursztynowego,tam wszelkiego dobra pod dostatkiem.
Kontakt: Pałac Bursztynowy, Fundacja "Samotna Mama", ul. Okrężna 21, 87-800 Włocławek, PL, Telefon: 54 231 91 00

0 0
ID:16669

do ''chama''

przecież napisała że komp ijest kuzynki wystarczy uważnie przeczytać

0 0
ID:16671

Pytanie

Czyżby darczyńca z Okrężnej był obojętny na los takich osób -przecież podobno ten pałac rococo miał być przeznaczony dla takich osób .

0 0
ID:16675

Samotna mama

Witam byłam w samotnej mamie ale niestety nie mogą mi pomoc wyjaśnienia mi nie udzielili...

0 0
ID:16682

kortyzol

Bo tam jak w kościele trzeba dać a nie brać!!!

0 0
ID:16686

wyborca

teraz już jest chyba jasne po co i dla kogo jest rokoko.

0 0
ID:16687

Wlocek09

Nie chcę być złośliwy ale ta Pani powinna zwrócić się do http://caritas.diecezja.wloclawek.pl/ oni dysponują odpowiednimi środkami finansowymi, tłuką kasę przy każdej okazji(powodzie, susze) nie ważne biznes się kręci d(._.)d
i jeszcze Państwo Polskie i samorządy ich dotują.Poznajcie szczrość swoich księży poproście ich o jakąś pomoc. Nikomu nie odmówią ...dobrego słowa i modlitwy he he

0 0
ID:16689

matka

dlaczego nie możesz liczyć na pomoc z opieki i Fundacji Samotna Mama?
Jeżeli nie możesz sama wyjśc z domu wystarczy, że zadzwonisz do ośrodka przedstawisz swoją sytuację, podasz adres i zapewniam Cię, ze pracownik sam przyjdzie do Ciebie. Nr telefonu do MOPR 544116311.
Skoro znajdujesz się w trudnej sytuacji materialno bytowej wystąp do sądu o egzekucję alimentów od ojca dziecka, złóż wniosek o przyznanie zasiłku rodzinnego, jeżeli jest to maleńkie dziecko możesz złożyć wniosek o becikowe. Jest tyle możliwości, ale trzeba się trochę rozejrzeć i wykazać odrobinę inicjatywy. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

0 0
ID:16690

Karola

Co z Was za ludzie...Tylko sarkazm i zero współczucia.

0 0
ID:16692

matka

do Karoli czemu uważasz, ze moja wypowiedź jest sarkastyczna?
Podałam tylko niektóre możliwości, dzięki którym samotna mama może poprawić swoją trudną sytuację. Niestety jest też drugi aspekt, jeżeli matka nie jest w stanie zabezpieczyć dziecku podstawowych potrzeb takich jak żywność i dach nad głową to w takiej sytuacji może wkroczyć sąd. Dziewczyna może mieć ograniczoną władzę rodzicielską, w najlepszym wypadku rodzina dozór kuratora, a w najgorszym dzieciątko może trafić do placówki, czego nikomu nie życzę. Post samotnej mamy jest lakoniczny nie wiemy czemu nie może otrzymać pomocy i dlaczego jest w tak tragicznej sytuacji. Podałam jej namiary na MOPR bo uważam, ze ta instytucja jest od tego, aby pomóc rozwiązać jej trudną sytuację.
A ludzie dobrej woli zapewne się znajdą gdy będą mieli pewność, ze ktoś nie chce naciągnąć ich i oszukać, bo niestety w dzisiejszych czasach jest pełno oszustów i naciągaczy i trudno oddzielić cwaniaka, od człowieka potrzebującego naszej pomocy.
Jeżeli jesteś znajomą tej Pani i wiesz, że jej i jej dziecku grozi niebezpieczeństwo winnaś sama udać się do odpowiedniej instytucji i zgłosić to.

0 0
ID:16693

kortyzol

Mnie w tym poście coś nie pasuje.Ktoś sobie robi ordynarne jaja z nas.

0 0
ID:16697

Menel

Robi sobie jaja to trudno. Ale jeśli nie robi to ja choć jeszcze jej pomocy udzielić nie mogę/nie stać mnie/ to życzę jej aby jej los sie odwrócił. I potem tylko twardo do przodu i po trupach olewaj zgredów itp. Nikt ci nie chce pomódz to miej wszystkich w koło w poważaniu. Taki nam zgotowali los po 1998.

0 0
ID:16718

Propozycja

Postawić sobie domek(200m2) na gruncie uzyskanym od miasta pod hasłem ,,jadłodajnia dla bezrobotnych'' .Ta jadłodajnia bedzie w piwnicy -pomieszczenie 2m X 2m i uzyskać odpis od podatku -czy coś wam to przypomina ?

0 0
ID:16721

prawdziwy cham

ten kolo u góry ukradł mi nicka, który notabene jest zarejestrowany. wstydz sie pan, wymysl se cos oryginalnego...

0 0
ID:16735

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA