Przeczytałam na stronie SM Południe skład Rady Nadzorczej...

Przeczytałam na stronie SM Południe skład Rady Nadzorczej mojej Spółdzielni i o mało co nie dostałam zawału serca.Ci sami ludzie chyba od 15 lat to jedna klika. Panie pośle Zbonikowski gdzie Pana obietnice że składy RN w Spółdzielniach będą składały się z nowych członków a tu nadal rządzą KOMUCHY.

17 komentarzy

aa

Ludzie kto ich wybiera? ????????????!!!!!!!

0 0
ID:16747

jacek

nie tylko tam wszędzie komuchy rządzą zobaczcie kto jest w zarządzie związku działkowców, a potem się dziwić, że ręka, rękę myje, już dawno czas na zmiany, towarzystwo wzajemnej adoracji rozbić

0 0
ID:16749

Pytanie

No jak to kto -pracownicy spółdzielni i ich pociotki ,a prawdziwi społdzielcy bezczynnie czekają, aż ich ta klika wykoleguje i sprzeda razem z mieszkaniami ,ale wtedy na pobudke będzie za poźno !!!!!!!!!!!!!!

0 0
ID:16750

murb

Boże dopomóż !!
Dość komuny!

0 0
ID:16751

bóm

Bardzo mi się obecny skład tej rady nie podoba. Ale dlatego, ze kiepsko rządzą. Natomiast, gdyby rada miała być z nadania meleksa, to wolę skład obecny. Przynajmniej nic nie słychać, że środki transportu na będące wyposażeniu wpuszczają do Wisły.

0 0
ID:16754

cyklista-wylogowany

Bajka Szalonego Cyklisty
Dawno,dawno temu.A może nie tak dawno.W latach około 1994-1998 za panowania Miłościwie Nam Panującego króla Włocławka Pana R.H. rozpoczęto przygotownia do lokalizacji pałacu królewskiego.A ponieważ przedsiewzięcie miało zostać wybudowane na włościach Spółdzielni Mieszkaniowej "Południe"
przeto zebrało się w komnatach rzeczonej spółdzielni zacne grono mieszczan,w znacznej mierze spełniające pewne wymagania.Otóż elita mieszczaństwa włocławskiego wywodziła sie w głownej mierze z członków śmiertelnie zranionej kindżałem "Solidarności" matki nieboszczki PZPR.
Dostojne Damy i wytworni Panowie postanowili wybudować swoje posiadłości w może nieco niewyszukanych pod względem architektonicznym ale bliskim sobie sąsiedztwie.
Otóż wybrano formę zabudowy szeregową -po trzy budynki jednorodzinne w jednym szeregu.Były to budynki podpiwniczone,parterowe z poddaszem użytkowym.Całe inwestycyjne przedsięwzięcie odbywało sie pod patronatem prześwietnej S.M."Południe" i do dziś panującego bez detronizacji Pana Prezesa.
Jeżeli jest w tej bajce coś,co można łączyć z postem Czcigodnej Kachy
to tylko znak czasów w których postkomuna ma się jak zwykle w naszym grodzie bardzo dobrze.
Sztandar wprowadzić.

0 0
ID:16755

kortyzol

Ja tam wiem swoje.Gdyby nie komuna,to byście mieszkali w wygrzebanych jamach na zboczach za Wisłą.Trzeba chodzić na wybory a po tym nie pieprzyć głodnych kawałków,że much nie było i wiosna już też była.Sami się wybrali.Co za kalectwo.Ty kacha sama jesteś od Kwacha.Peweno dałaś w .....

0 0
ID:16770

Sobek

Kacha ma rację.Pan prezes boi się nowej Rady Nadzorczej bo jego dni byłyby policzone.Precz z ...

0 0
ID:16774

sas

Zgodnie z nową ustawą o spółdzielniacg mieszkaniowych członkowie zasiadający dwukrotnie w radach nadzorczych nie mają prawa kandydowania po raz trzeci.Kto manipulował przy ordynacjach wyborczych.To się nadaje do Prokuratury.

0 0
ID:16775

wyborca

Drodzy spółdzielcy "Południa", wtedy kiedy odbywały się wybory do wład spółdzielni siedzieliście wygodnie w fotelach
i głosowaliście (za przeproszeniem) tyłkami. Na to właśnie liczył stary zarzą, że przyjdą tylko na wybory starzy wypróbowani działacze , czyli nomenklatura. Teraz proszę mieć tylko pretensje do siebie, że stary nowy zarząd będzie kolejną kadencje, a nie do posła Zbonikowskiego.

0 0
ID:16779

cyklista-wylogowany

Errata do bajki:
Oczywiście spotkanie mieszczan zaszczycił swoja obecnościa Miłościwie panujący Król Ryszard I(zwany póżniej "Kłamliwym")w godzinach głęboko popołudniowych- "inkoguto"(czytaj incognito)- jednakże bez świty.Zaprojektowano dla mieszczan oraz króla trzy segmenty szeregowe.
P.S.Wszak sklerosis multiplex doskwiera cykliscie to jednak po opóżnieniu części butelki z napisem "Gorzałka Staropolska" pamięć wróciła.

0 0
ID:16781

SARA-13

Byłam na jednym walnym zebraniu i szlag mnie trafiał jak jeden z członków stawiał zarzuty Zarządowi i Radzie Nadzorczej(zatrudnianie dzieci,szwagrów i najbliższej rodziny,przydzielanie pomieszczeń na mieszkania-które następnie były sprzedawane za grube pieniądze)to tego człowieka uciszano,straszono a w końcu zrobiono z niego idiotę przy aprobacie i uśmiechu pana prezesa.Tak to się robi zawsze.

0 0
ID:16783

aaa

Kortyzol-czopek komuny

0 0
ID:16801

jadzia

Kacha ! nie wywołuj wilka z lasu bo znów coś zmajstruje w ustawie o spółdzielniach mieszkaniowych oczywiście ze szkodą dla ruchu spółdzielczego.

0 0
ID:16803

kortyzol

O Zbonikowskim i prywatyzacji "bloków" porozmawiamy jak się zaczną sypać węzły ciepłownicze,przeciekać dachy,walić kanaliza itp.Hehehe

0 0
ID:16807

lola

kortyzol jesteś smutas

0 0
ID:16811

szuja

A ja uważam ,ze kortyzol ma rację,chociaż fakt ,że jest smutas.

0 0
ID:16813

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA