Armia facetów w śmiesznych sukienkach i żyjąca w...

Armia facetów w śmiesznych sukienkach i żyjąca w zamczystych plebaniach zrobiła z ludzkich lęków przed pośmiertną nicością sposób na urządzenie sobie wygodnego życia. Kto tego nie rozumie jest po prostu "dobrym" katolikiem. Użyją każdej swady aby kontrolować stan podporządkowania swoich dojnych owieczek.

14 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Owieczki! Ostatnie zdanie jest zajefajne, wręcz powalające hehehehe! Aż parsknąłem. Uwielbiam kiedy ktoś mający coś do powiedzenia nie mówi tego w sposób zrozumiały, lecz używa terminów i słów, których znaczenia nie rozumie;]. No i operuje tym niezrozumiałym dla siebie słownictwem chcąc zabłysnąć i wykazać się głębią swoich "przemyśleń". Właśnie wtedy wychodzą takie niesamowite konstrukcje gramatyczne. Nieszczęsne Owieczki, skoro Wasz słownik do szczególnie rozbudowanych nie należy:] proponuję ograniczyć się mimo wszystko do jego skromniutkich zasobów. Serio, dość komicznie wygląda kiedy ktoś używa terminów, których znaczenia nie rozumie. Dla Waszego dobra to napisałem Szanowne Owieczki!

0 0
ID:17436

wierzaca

a pewno że nie powinni im urzadzać wygodnego życia i to już dawno dziesięciolecia wstecz bo to już nie jest polski kościół. Ja na tace nie daje a swoje wiem że pan Bóg jest. pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy kara dla nich bedzie jak ta Nibiru spadnie to może i do tych chin dolecą.
ja o tych księżach sobie nie wymyśliłam to jest na stronie afery
http://www.aferyprawa.com/index2.php?dzial=afery&id=1269&p=teksty/show

Oto cacka (za czarną i czerwoną sutanną):

„A oto pochodzenie... i narodowości arcybiskupów metropolitów i biskupów ordynariuszy, stanowiących 1/3 część episkopatu jako jego kierownictwo. Poznajmy zatem pochodzenie członków kierowniczej części Episkopatu, a co za tym idzie, dowiedzmy się, interesy jakiego narodu w rzeczywistości reprezentują:

Arcybiskup Metropolita Warszawski, Prymas Polski Kardynał Józef Glemp – pochodzenie żydowskie, jego brat nazywa się Glemb, komunista, partyjny pułkownik LWP (w 1989 r. kandydował z listy PZPR);
Arcybiskup Warszawski – Bronisław Dąbrowski – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Tadeusz Gocłowski – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Józef Kowalczyk – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Kardynał Franciszek Macharski – Finkelstein – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Józef Michalik – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Henryk Muszyński – Jaks – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Edmund Piszcz – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Marian Przykucki – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Bolesław Pylak – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Jerzy Stroba – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Ignacy Tokarczuk – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Wojciech Zięba – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Damian Zimon – pochodzenie żydowskie;
Arcybiskup – Władysław Ziółek – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Roman Andrzejewski – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Bohdan Bejze – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Jan Chrapek – Kohn – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Bronisław Dembowski – Winkiel – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Czesław Domin – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Edward Frankowski – narodowość polska;
Biskup – Stanisław Gądecki – Hartmann – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Sławoj Leszek Głódź – Izaak Nowin – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Kazimierz Górny – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Władysław Jędruszów – pochodzenie ukraińskie;
Biskup – Zygmunt Kamiński – narodowość polska;
Biskup – Piotr Libera – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Edward Malerski – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Jan Mazur – narodowość polska;
Biskup – Wiesław Mering – pochodzenie żydowskie, Tajny Współpracownik SB „Lucjan”;
Biskup – Stanisław Napierała – narodowość polska;
Biskup – Alfon Nossol – pochodzenie niemieckie;
Biskup – Stanisław Nowak – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Alojzy Orszulik – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Juliusz Paetz – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Tadeusz Pieronek – Mosze Michlis – pochodzenie żydowskie (członek antypolskiej, powiązany z masonerią i światową finansjerą żydowską Fundacji Stefana Batorego);
Biskup – Tadeusz Rakoczy – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Kazimierz Rakoczy – pochodzenie żydowskie;
Biskup - Kazimierz Romaniuk – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Tadeusz Rybak – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Edward Samsel – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Andrzej Suski – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Jan Szlaga – pochodzenie niemieckie;
Biskup – Stanisław Szymecki – narodowość polska;
Biskup – Andrzej Śliwiński – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Adam Śmigielski – narodowość polska;
Biskup – Jan Drutwa – pochodzenie ukraińskie;
Biskup – Marian Świerzawski – narodowość polska;
Biskup – Szczepan Wesoły – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Jan Wieczorek – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Wojciech Zięba – pochodzenie żydowskie;
Biskup – Józef Życiński – Reitfstein – pochodzenie żydowskie;
ks. Franciszek Cybula – pochodzenie żydowskie (ks. kapelan i spowiednik w Kancelarii byłego Prezydenta (Wałęsy), agent SB, TW pseudonim „Franko”;
ks. prof. Romuald Weksler-Waszkinel – Jakub Weksler – pochodzenie żydowskie;
ks. prof. Józef Tischner – Blumstein – pochodzenie żydowskie (polonofob), czołowy ideolog „katolewicy” i nieformalny kapelan udecji, ulubiony ksiądz „Gazety Wyborczej – Wybiórczej” i „Wprost”, doczekał się pochwał nawet na łamach „Playboya” za swe skrajne drwiny z polskiego katolickiego zaścianka [por. J. Miliszkiewicz: Kapłan na luzie, „Playboy” z grudnia 1995, s. 132-134]; były członek zarządu antypolskiej, powiązaną z masonerią i światową finansjerą żydowską Fundacji om. Stefana Batorego, odznaczony Orderem Orła Białego (1999) przez żyda, agenta KGB i SB prezydenta żydokomuny Aleksandra Kwaśniewskiego – Izaaka Stoltzmana);
ks. Adam Bijak – Klotzer – pochodzenie żydowskie (polonofob);
ks Adam Boniecki – Aaron Ajngold – pochodzenie żydowskie (polonofob);
ks. Michał Czajkowski – pochodzenie żydowskie (polonofob, dywersant, mason, globalista, piewca żydoekumenizmu i żydotolerancji, zniesławiacz Polski i Polaków, wieloletni agent UB/SB – Tajny Współpracownik pseudonim „Jankowski” – główny przełożony gen. Pietruszka, ten sam, który był też szefem bandy Piotrowskiego, którzy z polecenia Pietruszki zamordowali ks. Jerzego Popiełuszko, współprzewodniczący Polskiej Rady Chrześcijan i Żydów, współpracownik żydokatolewackiego „Tygodnika Powszechnego”, asystent kościelny i członek rady redakcyjnej katolewackiego miesięcznika „Więź”);
o. Jan Góra (ten od Lednicy) – Griemschpann – pochodzenie żydowskie;
ks. Roman Indrzejczyk – pochodzenie żydowskie;
ks. Zbigniew Kamiński – pochodzenie żydowskie (członek KOR);
ks. Leon Kantorski – pochodzenie żydowskie (proboszcz z Podkowy Leśnej, który jeszcze w latach 70. związał się z KOR-em, odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski przez żyda, agenta KGB i SB prezydenta żydokomuny Aleksandra Kwaśniewskiego – Izaaka Stoltzmana);
ks. Wiesław Lauer – pochodzenie żydowskie, wikariusz generalny kurii gdańskiej, Tajny Współpracownik pseudonim „Szwejk”:
ks. Stanisław Musiał – pochodzenie żydowskie, (członek rady Fundacji Judaica, członek redakcji żydokomunistycznego „Tygodnika Powszechnego”, „Otwarta Rzeczpospolita”, (oficjalnej „Stowarzyszenie przecie Antysemityzmu i Ksenofobii powstałe w 1999 r. Stowarzyszenie liczy ponad 300 członków o różnych przekonaniach politycznych, różnych wyznań i bezwyznaniowych”, głównie jednak pochodzenia żydowskiego, oraz komuniści i ateiści, stowarzyszenie otrzymuje finansowe wsparcie ze strony antypolskiej, powiązanej z masonerią i światową finansjerą żydowską Fundacji im. Stefana Batorego);
ks. Jan Zieja – pochodzenie żydowskie, (członek – założyciel KOR);
ks. prałat Grzegorz Pawłoski – pochodzenie żydowskie... i wielu, wielu innych...

0 0
ID:17443

Batman

Kaloryfer czepiasz się. W gwarze śląskiej wyraz swada znaczy tyle co kłótnia. I także na kujawach był często stosowany w tym znaczeniu. Nie zawsze słowniki ci jedyne znaczenie wytłumaczą. Są także te obiegowe z gwary. Ja naprzykład zrozumiałem o co autorowi chodziło.

0 0
ID:17446

wyborca

No ale ty mądraliński baranku [zbuntowany kaloryfer] zrozumiałeś o co chodzi z tymi owieczkami , więc nie jest z tobą jeszcze tak żle.

0 0
ID:17449

!

"owieczki" i dojne, niemożliwe, a możliwe, zrozum sarkazm dziecko !

0 0
ID:17450

leon

Dobry interes kręcą , sprzedają tego swojego boga za mamone i nie rozliczają się z fiskusem . Wykorzystują ludzi mających obawy przed śmiercią . Jest to Draństwo !!!

0 0
ID:17451

Viki

Dokładnie autor użył słowa swada a chodziło mu lub miał na myśli zwadę. Jednak słowo swada faktycznie istnieje w gwrach i znaczy kłótnię czyli to co zwada. Choć znaczenie swady ale nie tej gwarowej jest zupełnie inne. I tak wiadomo o co biega.

0 0
ID:17453

rolnik

Kaloryfer a ja uważam ,że owce też są dojne z przerwą na ciąże aż do wykocenia.A czy porównać ciemnotę katolicką do dojnych krów ,czy owiec to wsjo rawno.Pazdrawljaju .

0 0
ID:17460

do wierzącej

a co mnie obchodzi jakie kto ma pochodzenie, rasizm jest obrzydliwy, może napisz coś o sobie jakie ty masz pochodzenie

0 0
ID:17481

rolnik

No i co leszczyku milczysz!Hahaha

0 0
ID:17484

Baton

Kaloryfer o co ci kurde tu biega? Wyjaśnij bo po wpisach powyższych wynika, ża to ty mogłeś się ośmieszyć.

0 0
ID:17487

wierzaca

o dziecko ja nie jestem jak to mi ty wmawiasz rasistką. Weź sobie dziecko talmud do ręki to dopiero zobaczysz co to rasizm i szataństwo. To albo jesteś nieświadoma, albo ty jesteś z nich i się podszywasz.

0 0
ID:17490

do wierzącej

przede wszystkim nie dziecko jestem dorosły, a co do pani wywodów powiem krótko, jaki rozum taka mowa

0 0
ID:17509

wierzaca

No to panie dorosły podam parę przykładów:

Żydzi mają okradać i zabijać Gojów:
Sanhedrynu 57a.
Kiedy Żyd zamorduje goja („Cuthean”), nie będzie żadnej kary śmierci. Jak Żyd okradnie od goja, może sobie zatrzymać.
Żydzi mogą okłamywać gojów:
Baba Kamma 113a.
Żydzi mogą użyć kłamstw („wybiegów”) by oszukać goja.
Nie-żydowskie Dzieci PODLUDZKIE:
Yebamoth 98a.
Wszystkie nieżydowskie dzieci są zwierzętami.
Abodah Zarah 36b. Nieżydowskie dziewczyny są w stanie nieczystości (niddah) od urodzenia.
Żydzi są boscy:
Sanhedrynu 58b.
Jeżeli poganin (nie-Żyd) uderza Żyda, goj musi być zabity. Uderzyć Żyda to jest to samo, co uderzyć Boga.

0 0
ID:17520

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA