Zaczął się nowy rok szkolny, a więć i czas pierwszych...

Zaczął się nowy rok szkolny, a więć i czas pierwszych zebrań rodziców w szkołach. Dziś byłam na takim zebraniu i przeżyłam szok! Nie dość, że nauczyciele mają różne przywileje i ciągle narzekają jak to im niedobrze to jeszcze występują w roli nachalnych żebraków i nieźle im to wychodzi. Z wrodzonym natręctwem wyciągają, wymuszają od rodziców deklaracje co do kupowania jakichś przdmiotów do klas, a to telewizora, a to magnetowidu, a to firanki albo karnisze. Jakieś składki, jakieś ryzy papieru, jakieś opłaty nie wiadomo na co! Kiedy wreszcie ktoś to ukróci?! Wszystko tylko dać! A od czego dyrektorzy szkół i ministerstwo? Przecież to szkoły PUBLICZNE i BEZPŁATNE!!!

7 komentarzy

natka

a jakie one bezczelne i aroganckie

0 0
ID:18387

świnka Peppa

Zabierz dziecko ze szkoły i ucz w domu. Będzie taniej.

0 0
ID:18394

pamar

@~świnka Peppa
Jak to taniej? Przecież napisane jest, że to szkoła publiczna i bezpłatna. Ja mam podobną sytuację, bo w tym roku moje dziecko będzie pisać test gimnazjalny , który do tej pory był bezpłatny a w tym roku szkolnym już wiadomo, że trzeba będzie zapłacić. Ma rację autor/ka posta, czas ukrócić samowolę nauczycielską (zapewne za przyzwoleniem dyrektorów) i skończyć z płaceniem za wszystko nie dostając choćby rachunków (a przecież szkoła nie jest podmiotem gospodarczym). Kupowanie jakichkolwiek materiałów lub "podarunków" też należy zacząć zgłaszać do Urzędu Skarbowego i wtedy zobaczymy jak szybciutko nauczyciele zrezygnują z funkcji "orędowników" doposażania klas/szkół z "darowizn" (za które NALEŻY opłacić podatek) za pieniądze siłą wyciągane od rodziców.

0 0
ID:18398

yes

dlaczego ma zabrać dziecko i uczyć w domu ?,nauczyciele co roku wołają na wszystko od sprzętu elektronicznego po firany zasłony itd, niby dlaczego ma przymykać oczy na wszystkie te płacze lamenty nauczycieli.

0 0
ID:18402

keypaks

ja uwazam ze to sprawka dyrektorów...

0 0
ID:18404

Taaa

A czy rodzice mają języki w gębach i potrafią ich używać ? Czy potrafią zadawać takie pytania tam na zebraniach i wymagać nauczycielskich obowiązków ,czy tylko ,,pyszczą ''po zakończeniu zebrań ?

0 0
ID:18411

poleczka40

A dewizą 40 proc. nauczycieli jest jak największa kasa za jak najmniejszą pracę.Taki minimal plan.Rodzice,w tym i ja boją się odezwać /bo to wiadomo jak może się skończyć/dla dobra swojego dziecka.I proszę nie mówić,że trzeba sie bylo uczyć i takie tam różne inne.

0 0
ID:18413

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA