Słyszałem dzisiaj jak szedłem z teatru a może z muzeum,bo...

Słyszałem dzisiaj jak szedłem z teatru a może z muzeum,bo był straszny wiatr ,że na miejscu gdzie był pomnik Marchloka ma powstać inny ,większy pomnik tylko nie wiedzą w która stronę ma być skierowany.

11 komentarzy

chi

Niezły dowcip - @szuja był w teatrze.

Chyba, że jako szatniarz, albo babcia klozetowa.

0 0
ID:18494

igor112

A ja wiem czyj pomnik będzie tam stał, to pomnik kolegi Marchlewskiego , wielkiego burmistrza małego miasta spod Włocławka, tego co włocławianie chcieli na prezydenta

0 0
ID:18497

j-3

a ja widziałem jak wychodziłeś z fary a nie z muzeum .a co do pomnika to będzie dwugłowy.

0 0
ID:18499

cyklista-wylogowany

Z ostatniej chwili:25 maj 1964 r
Przebywający we Włocławku na uroczystościach odsłonięcia pomnika Juliana Marchlewskiego sekretarz Komitetu Centralnego
PZPR,członek Biura Politycznego KC tow.Edward Ochab spotkał się z zasłużonymi działaczami ruchu robotniczego i aktywem miasta.
W czasie spotkania członka Biura Politycznego KC PZPR z włocławskim aktywem artysta-plastyk ....wręczył tow.Ochabowi obraz pomnika Juliana Marchlewskiego na tle budynków na Starym Rynku.
Oczywiście artysta już nie żyje od 25 lat ale pozostała po Nim pastela jako szkic przekazanego obrazu.
Towarzyszy po matce nieboszczce PZPR upraszam o niedopominanie się o ksero szkicu w kolorze.

0 0
ID:18500

obronca

miejmy nadzieje, ze w pomniku znajdzie sie miejsce na krzyz!

0 0
ID:18501

wloclawianiuuunius

Szujo ja myśle że powinien tam powstać pomnik: na białym rumaku siedzący pan wołodyjowski, - jako Zboniu który ma miecz skierowany na Wisłę i czeka na RUSA - Andrzejka.

0 0
ID:18505

szuja

~chi
Masz kompleksy na tle tych zawodów? Takie jak każdy inny i lepsze od GALERIANKI bo widzę ,że znasz się na sprawach kultury itp.Hahaha

0 0
ID:18509

jp

proponuję zbudowanie pomnika L.KACZYŃSKIEGO wzamian za Krakowskie Przedmieście będzie wesoło,

0 0
ID:18521

zbuntowany_kaloryfer

Szuja + teatr ("a może muzeum") hehehehehe. Tego jeszcze nie grali;)))

0 0
ID:18541

koci kasztan

Ja wiem!!! Tam postawią krzyż

0 0
ID:18566

cud nr.1

Towarzyszu CYKLISTO wylogowany / ?/ .TY i tak nie staniesz na cokole choć prawdą jest ,że pomnik masz gwarantowany , no chyba ,że rodzina będzie oszczędna.

0 0
ID:18585

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA