Ludzie Co tu się dzieje każdy na A.pałuckiego narzekał...

Ludzie Co tu się dzieje
każdy na A.pałuckiego narzekał a jakie poparcie chyba nie chcemy
Żeby był Włocławek Miastem Komunistycznym
bo SLD to pozostałości po Komunie i ówczesny pan prezydent
A.Pałucki x czasu temu był w Komendzie Wojewódzkiej Milicji Obywatelskiej i jako kierownik wydziału KW PZPR
więc Panie Łukaszu Trzymamy Kciuki Za pana
niech pan Wygra b ja następne 4 lata nie zamierzam się Męczyć
Chociaż Pan panie Łukaszu Chce wzmocnić Wały przeciwpowodziowe na wiśle
w innych programach wyborczych tego nie widziałem pan się zainteresował drugą zaporą wodną a pan pałucki zrobił z.rynek na odwal się zlikwidował zus sportowy klub piłkarski " kujawiak "
i narobił na 26lat długu mieszkańcą

15 komentarzy

Trzymamy kciuki za A. P.

Wiśle małą literą napisane , eh brakuje , brakuje wiedzy Włocławianinowi spod
IP. 77.91.63 xx "Do szkoły pójdź, ja Cię uczyć.."

1 3
ID:21416

Janek

Kto z 55 latkow i wyzej bedac na stanowisku nie byl w partii. Takie byly czasy, w ktorych przyszlo Nam zyc.Dzisiaj czasy sie zmienily Mamy .Demokracje od 20 lat i bezrobocie oraz dlug dla kazdego polaka ponad 19 tys. zl.

1 1
ID:21423

Ida

Włocławianinie mów za siebie , a nie w czyimś imieniu, bo ja zupełnie inaczej myślę,od ciebie i wszyscy moi normalni znajomi.

2 2
ID:21424

sos

kradna na potenge

0 0
ID:21425

best

napracowałeś się strasznie a nic nie napisałeś...
www.żal.pl !!!

1 2
ID:21429

Ala

Co Ty za bzdury wypisujesz!!!! Jacy komuniści??? Proponuje wyjechać z miasta to zobaczysz że w całej Polsce gdzie są realizowane inwestycje tacy sami "komuniści" nimi zarządzają. O czym Ty piszesz - Prezydent miasta miałby budować zaporę w nieszawie, na nie swoim gruncie???? Coś się tobie pomyliło!!!!

1 3
ID:21431

korek

Niestety MELEX nie wygra .Dużo do wiedzy i kultury Pałuckiego mu brakuje.

2 1
ID:21440

Krisss

Włocławianin Włocławek przestał być komunistyczny w roku 90 tak jak i cała Polska i już nie będzie. Szastanie historią to chyba nie najlepszy pomysł na wybory. Wygląda na to, że koniec wojny Polsko-Polskiej dla niektórych to puste słowa i obietnice bez pokrycia. Odnośnie prawdziwych wałów to powiem tobie, że jest to uzależnione raczej od budowy właśnie drugiej tamy. Przypomnij sobie kto się sprzeciwiał budowie progu podpiętrzajacego w rejonie Zawiśla wraz z obwałowaniem mającego łagodzić skutki braku tamy do czasu jej powstania. Sprawa budowy drugiej tamy to sprawa Energii która podjęła juz pierwsze kroki, do niej też należy ta Włocławska. To, że Kujawiaka nie ma chyba miało więcej wspólnego z poprzednią kadencją a nie obecną. Nie chcesz długu?, to zapomnij o drogach i nowoczesnym Włocławku. Nie widziałem jeszcze miasta w którym by ktokolwiek nowoczesność budował w czynie społecznym. Zielony Rynek można go było przebudować dużo wcześniej ale komuś zabrakło pomysłów i zrywu. Ja w innych programach też nie widziałem przebudowy dworca i budowy jakiegoś pasu startowego ale tylko w jednym co go tylko upopulistycznia. Przy długu zapomniałeś wspomnieć o funduszach unijnych, których wedle pewnych wcześniejszych opinii miało nie być a tu proszę, się znalazły. Wolę się pomęczyć 4 lata i postać w korkach i później jeździć nowymi ulicami niż się męczyć bez korków i jeździć po tych wertepach w nieskończoność...

1 1
ID:21443

antyPISUAR

Pogmerało chłopa tak jak wszystkich pisuarów. Andrzej do boju!!!
A Zboni niech się goni.

2 1
ID:21472

taki gośc

Generalnie to na wyborach nie byłem , gdyż żaden z panów mnie nie porwał w swoich spotach i programach. Rozumiem , ze na tego typu forach cały czas działają młodzieżówki różnych partii. Cóż jeśli chodzi o SLD i całe zaplecze które za tym stoi , to tak naprawdę są to ci sami ludzie co lata temu siedzieli w tym syfiastym systemie i czerpali z niego profity. Akurat znam kilka osób z tego grona i powiem ,że takie farmazolenie ich i chęć nachapania się w życiu jakoś nie trafia do mnie. Takie gadanie Lewicy , że odmładza szeregi było widoczne na plakacie obecnego pana Prezydenta pt. " Pałucki i jego drużyna" czy jakoś tak. No cóz, aż biło tą młodoscią, odnową swieżym powiewem młodego kapitalu ludzkiego...Niestety wstapienie do jakiejkolwiek partii narzuca klapki na oczy i zawęża pole widzenia. Czy już nie dośc było tego Lewicowego paplania? Czy ludzie naprawdę nie widzą tych układów, układzików, rączek które nawzajem się myją? Gdy jest się młodym człowiekiem i stara się o prace, o godny byt, o jakiś start to za każdym razem dostaje sie w ryj od schematu który niezmiennie panuje w tym mieście. Szkoda ,że tak naprawdę nic sie nie zmieni, strefy ekonomicznej jak nie widac tak nie widac, a pierdzistołki nie zrobią nic aby żyło się nam lepiej. Wszyscy politycy kłamią , jedni mniej inni więcej, ale w tym mieście nie ma miejsca dla ludzi młodych i chcących jakoś godnie życ. Mentalnosc niektórych ludzi w naszym uroczym mieście również jest ponizej przeciętnej krajowej. Co do remontu ulic to fajna kiełbaska wyborcza( przed wyborami tzreba przecież się wykazać). Reasumując: młodzi wiejcie z tego syfu bo Włocławek to dobre miasto , ale na emeryturkę po dorobieniu sie czegoś w życiu.

0 0
ID:21484

taki gość

Aha i na dodatek w Polsce nigdy nie było komunizmu tylko socjalizm. Tych co nie więdzą jak wygląda komunizm odsyłam do historii i pojęc typu : Pol Pot, Mao i cała reszta.

1 1
ID:21485

-babcia-

no właśnie za czasów tego niedobrego socjalizmu wybudowano we W-ku
trzy duże osiedla a za rządów tej dobrej PRAWICY- (demokracji)
powstało osiedle Zakręt i kilka bloków na Ptasiej.

0 0
ID:21504

KOBRA

Taki Gosciu skumaj się z wloclawianinem i wyjeżdżajcie z tego jak piszecie syfu i nie zatruwajcie powietrza. Piszecie o układach, układzikach i pewnie myślicie, ze Zboniu to krynica czystości i przyzwoitości ?????? Pusty śmiech mnie ogarnia. Otóż dopiero byscie zobaczyli do czego zdolny byłby ten Wasz Zboniu, jak Włocławek by się " rozwijał " w kierunku budowy, ale pomników i zawieszania tablic pamięci. Nie wystarczy napisać interpelację do ministra, bo moze to zrobić każdy, ale trzeba pokazać czarno na białym co się zrobiło za swojej kadencji. Pamiętacie jak ściągnął Kaczyńskiego do cukrowni w Brześciu Kuj i co -NIC, cukrowni nie ma, " bronił " Porcelany i co - NIC, porcelany nie ma, ściągnął do Włocławka owszem, ale TV TRWAM przeciwko rewaloryzacji Placu Wolności, a dzisiaj umieścił to w swoim programie wyborczym ? Przykładów jego hipokryzji i pseudo działalności jest naprawdę o wiele, wiele więcej. Gościu dla Ciebie są prognozy złe, bo za Zbonia zasiłek dla bezrobotnych masz na 200 %. Najlepiej niech Zboniu otworzy dzialalność gospodarczą na swoj rachunek i Cię zatrudni, bo wtedy będa dwie korzyści. Zboniu nabierze niezbędnego w życiu doświadczenia / ma 0 /, a Ty będziesz mial robotę, tylko nie wiadomo za ile i na jak długo.
REASUMUJĄC, JEDYNA, ZDROWOROZSĄDKOWA KOALICJA DLA NASZEJ MAŁEJ OJCZYZNY TO SLD+PO. BĄDŻMY ZA KONTYNUACJĄ, A NIE STAGNACJĄ. A TY ŁUKASZ NAS NIE OSZUKASZ
PS
Dla malkontentów. Ostatnio jechałem do Torunia. Przejechanie odcinka od wjazdu pod wiadukt do końca mostu zajęło mi 40 min
Pozdrawiam

0 0
ID:21511

taki gość

Panie Kobra. W kwestii pisania ,że wszyscy politycy kłamią, miałem na myśli wszystkich!!! Widzę ,ze twoje czytanie ze zrozumieniem kwalifikuje cię do tej części włocławskiej gawiedzi, która jest poniżej przeciętnej krajowej. Pan Zbonikowski jak i Pałucki to jeden diabeł. Brak jest fajnych kandydatów nie związanych właśnie z tymi układzikami. Pamiętam jeszcze stare czasy jak np. taka młodzieżówa PPS dostawała kasę za robienie szumu na wiadomych marszach, za które to całkiem nieźle chlała. Szkoda ,że do wielu osób pewne kwestie nie przemawiają. To się nie zmieni i nadal rączka rączkę będzie myła. Za bardzo człowieku się spinasz i widzę że ani nie masz dystansu do życia i do siebie. To miasto jednak jest dla takich oszołomów jak ty. Polityka to bardzo duży syf , który jak pisałem już wcześniej narzuca klapy na oczy. Co do Cukrowni i Porcelany to nie mam pojęcia czemu te firmy nie istnieją. Może upadły dlatego , że już nie jesteśmy w systemie w którym dominującą rolę wiodła gospodarka planowa? Co do ojczyzny to pogadamy jak jesteś Włocławianinem od ponad 3 pokolenia. Bo jeśli znasz historię tego miasta to będziesz wiedział dlaczego.

0 0
ID:21557

taki gosc

Panie Kobra. W kwestii pisania ,że wszyscy politycy kłamią, miałem na myśli wszystkich!!! Widzę ,ze twoje czytanie ze zrozumieniem kwalifikuje cię do tej części włocławskiej gawiedzi, która jest poniżej przeciętnej krajowej. Pan Zbonikowski jak i Pałucki to jeden diabeł. Brak jest fajnych kandydatów nie związanych właśnie z tymi układzikami. Pamiętam jeszcze stare czasy jak np. taka młodzieżówa PPS dostawała kasę za robienie szumu na wiadomych marszach, za które to całkiem nieźle chlała. Szkoda ,że do wielu osób pewne kwestie nie przemawiają. To się nie zmieni i nadal rączka rączkę będzie myła. Za bardzo człowieku się spinasz i widzę że ani nie masz dystansu do życia i do siebie. To miasto jednak jest dla takich oszołomów jak ty. Polityka to bardzo duży syf , który jak pisałem już wcześniej narzuca klapy na oczy. Co do Cukrowni i Porcelany to nie mam pojęcia czemu te firmy nie istnieją. Może upadły dlatego , że już nie jesteśmy w systemie w którym dominującą rolę wiodła gospodarka planowa? Co do ojczyzny to pogadamy jak jesteś Włocławianinem od ponad 3 pokolenia. Bo jeśli znasz historię tego miasta to będziesz wiedział dlaczego.

0 0
ID:21562

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA