Wowww, wczoraj miałam okazje przespacerować sie w okolicach...

Wowww, wczoraj miałam okazje przespacerować sie w okolicach Zielonego Rynku/
Musiałam iść kawał drogi ciągiem dla pieszych, co było katorgą. Ta granitowa kostka to poroniony pomysł. Żeby w miarę komfortowo iść trzeba mieć co najmniej płaskie buty na podeszwie 1 cm grubości. Nierówno i ostro. Dzieci w wózku trzęsa sie jak galareta, małe dzieci trzeba mocno trzymać za rękę, bo ryzyko potknięcia na tym "chodniku" jest bardzo duże, a upadek grozi mocnym pokaleczeniem. To samo zapewne tyczy się starszych osób.

Zapraszam projektanta i tych, co zaakceptowali ten projekt do czestych spacerków w tych okolicach.
Ulica jest uczęszczana intensywnie i to co tam jest połozone zamiast tradycyjnej, wygodnej kostki brukowej to śmiech na sali.
Powiem krótko, już wiem, którędy nie chodzić. Wolę iść dłuzej, ale na pewno nie przez Zielony Rynek, bo to udręka dla pieszych.

3 komentarze

jaś

nie narzekaj - byli już prezydenci się mocno napocili aby te GŁAZY rozdrobnić !!!

1 0
ID:21769

włocławianka

w Bydgoszczy, Toruniu i w wielu innych miastach Polski też tak jest i jakoś nikt nie narzeka tak jak tutaj.....

0 0
ID:21835

Włocławianka

Co jest tam? W Niemczech czy na innych starówkach to jest zrobione w sposób wygodny przede wszystkim, a nie ze spoiną dorównująca szerokością kostce granitowej.
A jaki jest komfort chodzenia? Przejdźcie się tam a potem udajcie sie na Św. Antoniego. Jest różnica? Jest i to zabójcza. Nie wiem czemu miała służyć ta granitowa kostka, ale beznadziejne to jest i dużo droższe niż tradycyjna kostka brukowa, Pominę tu funkcjonalność tego rozwiązania i jakość wykonania.
I to miejsce ma być miejscem rozrywki mieszkańców?
W ogóle to proponuję zmienić nazwę Zielonego Rynku na Kamienny Plac albo coś w tym stylu. Miała być fontanna, barierki, zabezpieczenia. Gdzie to wszystko jest?

Może ja o czymś nie wiem i ktoś mnie oświeci, będę wdzięczna.

Kasa znowu wyrzucona w błoto na niefunkcjonalne rozwiązanie. To samo bulwary. Kamień na kamieniu. Za chwilę ktoś wpadnie na temat rewitalizacji parku Łokietka albo Sienkiewicza - oby nie!

0 0
ID:22126

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA