Napisałem maila do prezydenta i mija już 2 tygodnie i nie mam odpowiedzi, sorry, ale XXI wiek mamy, zresztą modernizacji strony UM, na której nie ma wizualizacji projektów, to też o czymś świadczy. A wiem, że za "modernizację" kolorystyczną pewna firma wzięła kilkadziesiąt tysięcy złotych. Pisałem maile do kilku radnych, po analizie kto odpowiedział, wybór jest oczywisty. Internetowo i sposób prezentowania informacji jest na plus dla Zbonikowskiego, nie wiedziałem na kogo głosować. Byłem pomiędzy, teraz już wiem. Pałucki nie zrobił remontu jedynki w swojej kadencji, nawet 1/4, co tam nawet 1/10. Tak pluł na Pana Skrzypka, że nie zrobił jedynki, a on to taki nie wiadomo kto i co ?!? Że Jadwiga niepotrzebna, ciekawe, ale jakoś nie muszę stać w korku na Wroniej jak jadę do pracy z Południa do Brugmanna. Ze Skrzypek zadłużał, a Palucki mowil, ze to zle, ze on tak nie bedzie robil i co zadluzyl jeszcze bardziej, ze az glowa mala, obligacje. Remont Zielonego Rynku był potrzebny, ale nie w takim wykonaniu, koło UM jest ladnie zrobione roznymi kostkami, ale jak sie idzie w strone hali PSS to mamy chodnik i drogi z tego samego materialu, zupelny monolit. Dlaczego nie zrobiono ladnych plyt posrodku chodnika, wkomponowac kostke, drogi inny kolor kostki, a tak to wyglada, ze UM to ma ladnie, i tutaj jest fajnie, a reszta to styl jarmarczny. Inkubator dobrze, ze wybudowany i ladnie sie prezentuje, strefa gospodarcza, dobrze ze powstaje. Tylko moze warto byloby zrobic taka strefe gdzie przy PII, tak aby zdewastowany teren uporzadkowac, i jak ktos wjezdza do Wloclawka to bedzie widac, o tu cos sie dzieje. Nie wybudowano zadnego fragmentu Jadwigi, zal Panie Palucki, remontu nie zrobil jedynki nawet w 1/10, Jadwigi nawet jednego metra nie zrobil, zadluzyl miasto na obligacje, co Skrzypek nawet tego nie robil. Zaden inwestor zagraniczny nie pojawil sie we Wloclawku, nie powstala nic z produkcji. Tylko lokalni przedsiebiorcy cos tutaj robia.
Podsumowujac, zaglosuje jednak na Zbonikowskiego, kazdy ma swoje 5 minut, Pan Palucki - Jego czas minal i jego rzecznik rowniez !!! Teraz daje 5 minut Zbonikowskiemu, jezeli nie zrealizuje dworca itd to jego ekipa i on upadna calkowicie na zawsze w tym miescie. Obecnie w radzie miasta PiS, WWS, BT maja przewage, jezeli jeszcze PO dojdzie to maja calkowita przewage, brakuje im tylko prezydenta, aby rzadzili i sie wykazali. Po Paluckim to mozna sie spodziewac czekania na emeryture, ktora badz co badz bedzie bardzo wysoka.