Rekomendacja marszałka. Trzeba być bardzo...

Rekomendacja marszałka.

Trzeba być bardzo zdeterminowanym aby z taką euforią traktować i rozgłaszać zachowanie marszałka Całbeckiego. Czy mógł coś innego zrobić marszałek przyparty do muru? Otóż innego wyjścia nie miał i wybrnął z tego bardzo dyplomatycznie. Przede wszystkim uczciwie. Najlepiej niech sam to powie.

„Tak się umówiłem z panią poseł Kopaczewską, która poprosiła mnie o to wsparcie. To pani poseł wraz z platformą tu we Włocławku dokonuje tych ocen i rekomenduje lub jedną lub drugą osobę. Gdyby to był pan Andrzej Pałucki z pewnością bym to zrobił. Ja nie mogę tu rozstrzygać kto jest lepszy, tym bardziej, że z panem prezydentem bardzo dobrze mi się współpracowało przez cztery lata i złego słowa nie dam powiedzieć na tą osobę.”

Zwrócił wyraźnie uwagę, że była to włocławska decyzja partyjna, nazwisko wysunęła poseł Kopaczewska a egzotycznej koalicji w samorządzie województwa niestety już nie ma. Radni PiS glosowali przeciwko niemu. Merytorycznie trudno porównywać współpracę studenta z pracownikiem Urzędu Miasta ze współpracą prezydenta miasta na prawach powiatu z marszałkiem województwa. Co prawda i tu i tu chodziło o pieniądze ale ilość zer była różna.
Marszałek Całbecki nie żyje na innej planecie i zna problemy włocławskiej platformy. Moim zdaniem to był apel do ludzi, którym zależy na rozwoju Włocławka: nie topcie platformy bo jak się platforma sPiSuje to będą problemy takie jak do tej pory nie tylko dla miasta ale i województwa.

0 komentarzy

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA