Jak tylko zajdziesz w ciąże radzę jak najszybciej wybrać...

Jak tylko zajdziesz w ciąże radzę jak najszybciej wybrać szpital omijając szerokim łukiem ten we Włocławku!
7 grudnia mój ginekolog dał skierowanie na oddział położniczy, ponieważ krwawiłam w 9 tygodniu ciąży. Stwierdził, iż w szpitalu szybko zrobią mi wszelkie badania i ustalą przyczynę, mało tego, że pani doktor w szpitalu nie zrobiła mi nawet usg, po badaniu nie odezwała się nawet słowem, gdy zapytałam czy wszystko jest ok - krótko stwierdziła "że na palec" to ona nie może nic stwierdzi. Myślałam, że gdy wezmą mnie na oddział zrobią przede wszystkim badanie usg...niestety kolejna pomyłka. Bardzo niesympatyczna pielęgniarka podała mi leki z niechęcią nawet informując co mi podaje. Na pytanie czy zrobią mi usg, bo nawet nie są pewni czy ta ciąża jeszcze istnieje dostałam odpowiedź, że nie zrobią, bo takie mają procedury...to jest aż nie do pomyślenia! Oczywiście jak najszybciej starałam się wyjść stamtąd, by jechać gdzieś, gdzie otrzymam odpowiednią pomoc.
Gdy już się udało poszłam po wypis na żądanie, który oczywiście był wypisany z wielką irytacją i głupimi komentarzami typu,że nigdzie indziej mi nie pomogą i nic więcej nie zrobią. Jak się okazało świetną pomoc uzyskałam w Lipnie, gdzie na wstępie zrobiono mi usg i stwierdzono, że niestety, ale już doszło do poronienia, a w szpitalu faszerowali mnie tabletkami na podtrzymanie ciąży, w której już najprawdopodobniej nie byłam od rana, a wystarczyłoby zwykłe usg, by to stwierdzić...
Brak komentarza na włocławski oddział, na który nie słyszałam dobrego słowa. Obecnie zastanawiam się czy nie wnieść oskarżenia...jeśli ktoś miał podobny problem proszę o komentarze i może jakąś pomoc co dalej można z tym zrobić...

14 komentarzy

wyborca

Pewnie czekali na kopertkę .

12 0
ID:23113

negocjator...

może doktor od robienia USG był w czasie swojej pracy w innym szpitalu lub przychodni ! bo jak wszyscy wiedzą doktory pracują na kilku etatach jednocześnie ! czyli siedział w przychodni a w szpitalu leciała mu dniówka ! ... generalnie szpital we włocławku uważam za UMIERALNIE !

11 0
ID:23117

tata

szybko sie pozbierałas po stracie dzka, ze po kilku dniach mozesz to tak spokojnie opisac , a pretensje to miej do lekarza prowadzacego bo to on cie bada i do niego sie zgłasza wszelkie problemy, co do naszego szpitala nie powiem nic złego a wrecz przeciwnie bardzo dobra opieka miły personel

1 12
ID:23118

rene

rzecznik praw pacjenta w bydgoszczy, albo prokurator. nie ma innego wyjścia. dopóki wszyscy będą narzekać i nikt nie pójdzie z tym dalej - tak będzie zawsze. Przecież to była konkretna pielęgniarka i konkretny lekarz - z imienia i nazwiska. Albo jest kompetentny i wykonuje dobrze swój zawód albo nie. Koniec i kropka.

10 0
ID:23119

szuja

Nawet się nie zastanawiaj ,tylko pisz Wniosek o ściganie do Prokuratury Rejonowej we Włocławku.Żądam ścigania ...i tu najlepiej podaj nazwisko lekarza dyżurnego w tym czasie kiedy byłaś na Porodówce.Jako świadka podaj męża ,matkę czy kogoś tam .Żeby nie ułatwiać zadania podaj tez na świadków personel pomocniczy.Nie zapomnij dodać (pamiętaj ksero kolor) dokumentacji. Nie dawaj oryginałów ,bo po tym jest ciężko wydębić je z powrotem.Uważaj na terminy przedawnień. Adwokata nie musisz brać. Jeżeli byś robiła odwołania od II-ej decyzji Proroka to bardzo uważaj na terminy.Nie zapomnij podać ,że pozbawiono życia płód i to samo zagrażało tobie. Postępowanie zostanie w tedy wszczęte z urzędu.Jak wygrasz to i tak będzie płacił odszkodowanie szpital .To tak wstępnie.Szpital jest wysoko ubezpieczony na wypadek pomyłki jakiegoś konowała. Jak coś ,to dopiszę.

12 1
ID:23120

młoda mama

Zgadzam sie z ta opinią. Szpital włocławski to jeden bajzel. Z 5-cio dniowym nowordkim nie doczekalam sie pomocy mimo że skierowanie itp. Ze łzami w oczach pojechalam na biegu do Lipna. A tam po prostu niebo. Dziecko otrzymalo fachową opiekę bez żadnego ale i jeszcze życzliwośc pielegniarek i lekarki mnie podniosła na duchu. Teraz omijam szpital włocławski z daleka.

11 0
ID:23122

m.a.b.

Nie dam złego słowa powiedzieć na nasz szpital w tej kwestii. Moja kobieta urodziła normalnie, w normalnych warunkach, a cała "obsługa" była po prostu super.Ja rówież nie narzekam, wszystko było w porządku. Kobieta stwierdziła, że może nie pasuje tym wszystkim "paniusiom" bop nie ma telewizorów...Kumpel wywiózł do Lipna i się zaczęło - jakieś dziwne leki, dziwne zastrzyki, poród wywołali 3 tyg za wcześnie...

2 11
ID:23124

mama

jestem juz 6 miesiecy po porodzie i do dnia dzisiejszego,gdy zamykam oczy przypomina mi sie ten cały horror jaki przezyłam w naszym szpitalu.To co sie dzieje na oddziale połozniczym przechodzi ludzkie pojecie!!! Szkoda słów na ten pożal sie Boże personel Pań położnych,masakra!!!

5 1
ID:23125

Pytanie

A czy nie możecie wybrać szpitala np. w Toruniu przy ul Józefa ? Nasz szpital przy tym toruńskim to LAZARET Z CZASÓW NAPOLEONSKICH . I wiem co piszę,wystarczy porównać personel na izbie przyjęć-w Toruniu twarzą z usmiechem do pacjenta ,a we Wlocławku inną częścia ciała . Wybierajcie placówki ,które mają LEKARZY szanujących pacjentów ,a nie bufonów żerujących na pacjentach ,a jacy lekarze taki personel-Jesteśmy w Unii !

7 0
ID:23133

szuja

~m.a.b. | dziś, 13:28:18
Co ty ględzisz.Czuć cie na kilometr zgnilizną, brudem i korupcją z Wienieckiej.Spadaj!

6 2
ID:23140

Ania

właśnie nie można tego tak zostawić gdy każdy będzie to olewał będzie tak zawsze.
Oczywiście nie mówię że każda zmiana personelu jest tak beznadziejna po prostu miałam pecha....a z drugiej strony to jest szpital i zajęcie się osobą chora nie powinno być uzależnione od humoru jego personelu.
każdy ma inne doświadczenia, szkoda tylko,że tych złych opinii jest dużo więcej...
dziękuję bardzo za poradę co można dalej z tym zrobić nie popuszczę im!!!!

7 0
ID:23141

jaś

A co na to p. prezydent P. dopiero co objął urząd - szpital potrzebuje nowej KRWI - trzeba na władzy nowo wybranej wymusić ZMIANY bo inaczej - pan P. zna obyczaje szpitalne był tam kiedyś dyr. !!!

5 0
ID:23147

szuja

~jaś | 13-12-2010 21:18:20
Weź i napisz do niego!Co za.... niedomówienie!

2 0
ID:23205

zygzak

myślę, że jakość leczenia w polskich szpitalach, a we włocławskim w szczególności oddaje tekst piosenki czarno-czarnych:
"Okulista nie widzi,
urolog się wstydzi,
psychiatra je myszy jak kot.
Chirurg bez serca, ma czerwony nos.
On może skalpelem zmienić los.

Ref: Daleko od noszy, od noszy najdalej (najdalej).
Najlepiej nie choruj, omijaj szpitale (szpitale).
Daleko od noszy, od noszy najdalej.
Nie choruj, omijaj szpitale.

Gdy w kraju, nad Wisłą, chorować ci przyszło,
w szpitalu na wszystko znajdą lek.
Opieka lekarza,
jak grabarza sen,
w zaświaty, zaprowadzi cię.

Ref: Daleko od noszy, od noszy najdalej (najdalej).
Najlepiej nie choruj, omijaj szpitale (szpitale).
Daleko od noszy, od noszy najdalej.
Nie choruj, omijaj szpitale. "

1 0
ID:23355

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA