Mój ojciec przepracował 44 lata w tak zwanej Polsce...

Mój ojciec przepracował 44 lata w tak zwanej Polsce Ludowej.Dzisiaj dostaje emeryturę w wysokości 1245 zł.Pan prezydent dostaje ponad 2000 podwyżki i musi ją przjąć ,bo jak mówi nie ma wyjścia.DAJ TĄ KASE POTRZEBUJĄCYM CZŁOWIEKU

7 komentarzy

Re :dla internautka

Ta opcja chyba odpada, ponieważ rzeczony ma winorośl mieszkającą na stale w Warszawie, a tam życie jest drogie.

7 2
ID:23890

Pytanie

Tak niestety wygląda ,,sprawiedliwość '' w dzikim kraju ,który wszedł do Unii -dla porównania polecam przelicznik emerytur w Niemczech . Tam powiedzenie ,,spokojna starość'' nie jest pustym sloganem .A Niemiec ,który przepracował do emerytury ma leki za darmo i emeryture opartą o MINIMUM SOCJALNE do końca życia .

6 0
ID:23899

Staruszek (nie portier)

Czego narzekasz ?
Poczytaj sobie prasę. Twój Ojciec dostanie w tym roku podwyżkę. Będzie to dla niego około 30 zł.Oczywiście minus potrącenia podatku.Teraz wylicz sobie o ile wzrosną Jego koszta. Prawda,że kpina. Uważasz że to jest również wina Prezydenta Miasta.Jestem zupełnie w podobnej sytuacji co Twój Ojciec.Myśmy pracowali absolutnie w innej sytuacji ekonomiczno-politycznej.Były zupełnie inne wysokości zarobków.
Policz jakie są minimalne koszta Twego Ojca a z pewnościa dojdziesz do wniosku ,że wysokość Jego emerytury jest poniżej minimum socjalnego i to też jest wina Prezydenta Miasta ? Poczytaj sobie 21 postulatów Solidarności i powiedz dlaczego nie jest tak pięknie jak oni chcieli ? Dlaczego przez 20 lat swych rządów nie zrealizowali żadnego z tych 21 postulatów ?
Mieszanie do tego "winorośli" Prezydenta jest normalnym świństwem !
Aha ! Dla informacji . Nie jestem członkiem SLD jak również PiS-u i PO !

2 7
ID:23901

emu

Staż prezydenta to czysta fikcja -poza latami pracy w szkole.Pozostałe pełnione funkcje ,łącznie z pracą w MO to stanowiska z nadania PZPR i SLD.W tym przypadku uważam ,ze wszelkie lustracje zawiodły-za te minione lata w poprzednim ustroju nie powinien być naliczany dodatek stażowy .Ale wśród popierających głośno krzyczy były sekretarz PZPR ,który powinien być pozbawiony wszelkich przywilejów uzyskanych w tym okresie/łącznie z tytułem mgr.nauk społecznych po WSNS przy PZPR/.

6 1
ID:23909

ahoj

A co mają powiedzieć młodzi ludzie, którzy tyle zarabiają i mają małe dzieci. Jak wyżyć w Polsce za takie grosze. O kupnie mieszkania mogą sobie conajwyżej pomażyć. O zasłużonym urlopie też.

1 0
ID:23933

dzonny_killer

@emu po "mgr" kropki nie stawiamy :) ale poza tym WSZYSCY funkcjonariusze publiczni z pzpru powinni dostawać taką emeryturę, jaką pośrednio dzięki nim otrzymuje obecnie większość emerytów, czyli NAJNIŻSZĄ!!! Zresztą obecnie zajmowane "stanowiska" są również z nadania partyjno - kolesiowskiego, a nie z uwagi na umiejętności, zdolności, czy wiedzę.

@dziadku staruszku... tak mnie zastanawia "sprawność manualno - internetowa oraz pamięciowa" siedemdziesięciokilkulatka, za którego się podajesz ;p Masz prawo być/udawać kogo chcesz. Jedno zasadnicze pytanie: gdzie i kiedy (chyba nie jesteś matematykiem) widziałeś 20 lat rządów solidarności??? :-O No chyba, że sld to również solidarność? No chyba, że zlepperowane buraki czy wszechpolaki romusia to również solidarność... Może puknij się drugi raz w głowę, to otrzeźwiejesz!

1 0
ID:23940

szuja

dzonny_killer
Popieram i dodam ,że nie bardzo rozumiem dlaczego obniżono emerytury tylko SB.A gdzie reszta .Prawdę mówiąc ,to ta reszta siedzi sobie jak u Pana Boga za piecem a z ubeków zrobili kozłów ofiarnych i dobrze im tak.

1 0
ID:23961

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA