Trzech króli ? Biskupi katoliccy załatwili dodatkowe...

Trzech króli ? Biskupi katoliccy załatwili dodatkowe święto na strzyżenie swych owieczek ?

8 komentarzy

barbapapa

a co? beda do domow przychodzic z tym "goleniem"? mam nadzieje ze nie! Kto daje sie golic jego sprawa! Nie ma chyba przymusu pojscia dzisiaj do kosciola wiec w czym problem? Wolna wola i z niej korzystam! Radze tez a najlepiej zaczac od siebie i od tego czy dasz sie "golic" po koledzie.... musu nie ma a przyjmuja koperty daja a pozniej narzekaja ot taka hipokryzja jak to u POLAKOW

6 2
ID:24143

Peter Falck

Jak dla mnie to raczej powinni mieć honor i zrezygnować z funduszu emerytalnego dotowanego przez państwo i tym bardziej że zawłaszczone przez komunę nieruchomości zostały oddane.

6 3
ID:24144

Polak

Precz z konkordatem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 4
ID:24159

Pytanie

A co na to owce ? Niedługo POnownie będa namawiane do nawiedzenia takich pudeł błednie zwanych urnami ? I co ,POnownie dadzą sobie głupoty wmawiać ,czy już są madrzejsze ?...PO szkodzie ....PO wacie ....PO OFEmeryturze....

2 0
ID:24163

ben Jakov

Pragnę zauważyć, że walczył bardzo o świętowanie obowiązkowe Trzech Króli niejaki pan Kropiwnicki, mój przechrzczony rodak, czyli daje znać o sobie stara prawda - najbardziej święci są neofici... Dlatego mam do niego pytanie: Co się tobie porobiło, że ty za goja robisz?...

4 0
ID:24172

pinokio

Ja do POLAKA. Piszesz precz z konkordatem a wlasnie w nim zapisano jakie swieta beda i wynika z tego ze to SAMOWOLKA naszych biskupow bo powinno byc uzgodnione z Watykanem! Jak widac tak swieccy jak i duchowni olewaja prawo przepisy to taki nasz polski zwyczaj nie przestrzegac zadnych praw Mam nadzieje ze Watykan zajmie stanowisko no i TK tez. Prawo to prawo i basta!

1 0
ID:24173

sportowiec

A niby dlaczego to źle, że wróciło to święto?

1 2
ID:24190

dzonny_killer

złe jest narzucanie czyjejś woli! Mając możliwość odbioru święta przypadającego w sobotę mieliśmy więcej korzyści - każdy zacietrzewiony obrońca 3 króli mógłby sobie w tym roku odebrać ten dzień za 1 stycznia i zachowałby status quo. A tak mieliśmy narzucony zastój w kraju, prawie wszystko pozamykane i brak możliwości dokonania własnego wyboru.

1 0
ID:24207

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA