– Zarobki burmistrzów i wójtów sięgające ok. 11...

– Zarobki burmistrzów i wójtów sięgające ok. 11 tys. zł są niemoralnie wysokie w stosunku do zwykłych pracowników – tłumaczy Paweł Baj.

– Byłem radnym opozycyjnym przez cztery lata i kiedy mowa była o wyższej pensji dla burmistrza, zawsze się temu sprzeciwiałem. Zdania nie zmieniłem. Zostałem burmistrzem, ale nie mam innego żołądka niż zwykli pracownicy, którzy zarabiają w niektórych przypadkach tyle, ile wynosi najniższa krajowa.

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110111/RZESZOW/816952626

I jak to się ma do naszego prezydenta, który podniósł sobie pensje o 2200 i jednocześnie zmniejszył sobie obowiązki zatrudniając 3 wiceprezydenta za kolejne grube tysiące !?!?!? Ładnie się te czerwone z czarnymi u nas umizgują, czy to nie jest intrygujące...

5 komentarzy

barbapapa

kolor legitymacji nie ma nic do rzeczy czy czerwon y czy czarny czy rozowy to przeciez ludzie ze swoim harakterem ,sposobem myslenia itp itd! przykre ze tacy sa ale glowa muru nie przebijemy! szlag nas tylko trafia i tyle a jak jeszcze dolozymy do tego inne przywileje to nic tylko zaplakac! tak to juz jest ze grabie grabia do siebie.... niemoralne ale fakt Pozdrawiam i... czekaj az podpisana zostanie KARTA PRAW PODSTAWOWYCH... moze to cos zmieni???

1 1
ID:24474

barbapapa

cholera pisze sie CHARAKTER sory to pospiech...

1 0
ID:24478

dzonny_killer

@niemoralne... sam chciałem ten link wkleić z odpowiednim komentarzem. Gratuluję. A paootzkiemu i radnym z sld wydrukowałbym i otapetował wszystko dookoła. Ale aby to zrozumieć potrzeba wartości: honor, godność, poczucie sprawiedliwości społecznej... ale ...

1 1
ID:24482

Pytanie

Dzonny_ - to lewica już nie walczy o sprawiedliwość społeczną ? Już proletariusze wszystkich krajów się nie łączą ? Już chłop ,robotnik i ,,intelygent pracujący'' nie są ,,zdrowom siłom'' narodu ? Gdzie to zostało odwołane , i przez kogo ?

1 0
ID:24589

dzonny_killer

Szanowne Pytanie... To nigdy nie zostało odwołane, bo zawsze było wyłącznie na papierze, a ten wszystko przyjmie... jako inny przykład podam tłumaczenie księży, którym zarzuca się posiadanie potomstwa: "W księgach przez lata przepisywanych przez zakonników nietrudno o literówki. Po żmudnych badaniach archiwalnych tak naprawdę oryginalny tekst brzmiał: Żyj w celi Bracie..." :p

1 0
ID:24621

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA