"Propozycje do projektu zgłosili również radni miejscy....

"Propozycje do projektu zgłosili również radni miejscy. Opozycja negocjuje z prezydentem zawarcie w budżecie swoich projektów. Klub Prawa i Sprawiedliwości wypracował 20 wniosków, które przedstawił Andrzejowi Pałuckiemu.

- Wnioskujemy, między innymi, o podwyżki dla strażników miejskich w kwocie 200 tysięcy na rok, a także pracowników sieci szkół i przedszkoli - podaje Jarosław Chmielewski, przewodniczący klubu PiS. - Ponadto wnioskowaliśmy o płatne służby policyjne. Chodzi nam o dodatkowe patrole i przeznaczenie na ten cel kwoty 200 tysięcy złotych."

Wszystko ok, ale straż miejska ?!?! Ich powinni zlikwidować, przez nich traci szacunek prawo, które i tak jest chore...

13 komentarzy

Tadek

Przecież chmielowi w sparwie straży chodzi zapewne o to aby lepiej opłacani wlepiali więcej mandatów. Aby doić obywateli na każdym kroku. Jak w reportażacach co ostatnio były chyba w uwadze. Zresztą w wordzie też takie praktyki mają miejsce. Sam to potwierdził na jednym spotkaniu w sprawie egazminów kursantów, że poprawki dają czyste pieniądze wordowi.

3 1
ID:24683

Pytanie

Za co podwyżki dla Straży Miejskiej ? Wystarczy popatrzeć na ulice miasta i już wiadomo ,że ,,specjaliśc'' od blokowania kół są zbędni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 0
ID:24686

mr.betterknow

Jak ktoś nie daje rady to się go zwalnia a nie daje podwyżki.

4 0
ID:24688

tangens

Moze pan Chmielewski niech zacznie od siebie to tak na marginesie dot. prawa w pelnym tego slowa znaczeniu bo praktykuje zasade "rownych i rowniejszych" a co do Strazy Miejskiej to chyba zarty? Podlegaja miastu czyli prezydent jest ich chlebodawca i stad wlasnie brudne ulice itp itd..... Zlikwidowac ta instytucje a pieniadze przeznaczyc na policje na wieksza ilosc patroli wlasnie> Pracownicy szkol i przedszkoli? to kto? Jesli juz to dla tzw nizszego personelu bo nauczyciele to chyba przesada ???? To i budzet miasta i panstwa ma dawac nauczycielom? Dwa grzyby w barszcz to za duzo!!!!

4 0
ID:24691

no co wy

Prosty rachunek.

Straznicy to okolo 200 osob wyborczych, razem z rodzinami
Nauczyciele to tysiace plus mieszanie propaluckie w glowach dzieciom (delikatne np. "Nasz piekne miasto pod czujnym okiem gospodarza")
Sprzataczki itp. , co one moga, jak nie posprzataja to mozna je wyrzucic od razu, nauczyciela trudniej, dzieciom nie namieszaja w glowach)

Straznicy powinni dostac wiecej, a prezydent powinien ustawic dla nich inne priorytety, z blokad na czystosc na przyklad i tyle.

Ale po co, co oni moga, opony zaczna palic? dzieciom w glowach mieszac?

Dla wladz sa nikim.

3 0
ID:24695

kikol

Strażnicy miejscy to chyba za to żeby mogli więcej blokad zakładać na samochody, bo nic innego to oni nie robią. Na ulicach ich nie widać, więc uważam ze są niepotrzebni. A nauczyciele..... no cóż, jak przeliczyć ile mają wolnego w ciągu roku to im trzeba zmniejszyć wynagrodzenie. I szybko znajdą się pieniądze na założenie więcej przedszkoli i żłobków.

2 1
ID:24711

szuja

Mnie też się to nie podoba ,ale zaraz seniorka napisze ,że się znowu czepiam.
Napiszę więc ,że 200tys ,to jest wyraźnie za mało.Chyba ,ze podwyżki obejmą tych co chodzą pieszo i jeżdżą na patrole. Ale jak wiem z doświadczenia życiowego na zapleczu siedzi cała masa trutni i to właśnie dla nich pójdą w większości te pieniążki.Hahaha

4 0
ID:24715

szuja

Muszę, chociaż kilka razy straż zalazła mi za skórę dodać ,że prawda jest taka. .Tym od czarnej roboty na ulicy nic nie płacą i dlatego oni nic nie robią. Ja bym tak samo robił.Niech wyjdą na ulice i przewietrzą tyłki te pasibrzuchy z za biurek .Narobiło się tam inspektorów ,że hej.Na dodatek też z emeryturami.

4 0
ID:24716

seniorka

cieszy mnie ze staje sie dla Ciebie SZUJO autorytetem! widac robisz postepy i to sie chwali! Tak trzymaj! Pozdrawiam

0 0
ID:24753

szuja

~seniorka
Jakim tam autorytetem .Znowu nic nie zrozumiałaś albo nie czytasz dokładnie tak jak w poprzednich watkach.Mam przy okazji pytanie .Co sądzisz o ochotniczej straży pożarnej i czy miałaś do czynienia z strażakiem ochotnikiem?

0 0
ID:24756

zbuntowany_kaloryfer

No nie bardzo popieram podwyżki dla strażników miejskich. Snują się leniwie po mieście niczym jakieś mopsy, stanowiąc przykład "nicnierobienia" godny opisania w podręcznikach do psychologii;). I jeszcze odpowiedzialność w tym zawodzie... w skali od 0 do 10 daję im 1,5. Jeden za to, aby nie rozbili służbowego auta. 0,5 dokładam za regularne golenie się i dbałość o powierzony mundur;)). Czy też raczej uniform;).
A swoją drogą warto zwrócić uwagę na warunki fizyczne niektórych strażników w kontekście przydatności do służb mundurowych. Bo cóż - są i tacy (widać to gołym okiem), którym można by zabrać czapkę, następnie nasikać do niej oddaliwszy się na jakieś 10 m, po czym odrzucić im pod nogi, ot co. I chodzi o to, że podczas całej tej akcji nie byliby w stanie złapać przeciętnie sprawnego człowieka;)) A co, nie mam nieco racji? Koń jaki jest każdy widzi;)

2 0
ID:24765

dzonny_killer

chmielu działa szprytnie ;-) i tak jego wnioski nie przejdą, a wówczas będzie mógł zarzucić pale i sld działanie anty... ;-)
moim zdaniem również powinno się zlikwidować SM i w ich miejsce powołać więcej policjantów...
nauczyciele mają się dobrze, choć robią z siebie cierpiętników... za to pracownicy "cywilni" w szkołach często nie przekraczają tysiaczka na rękę - im by się należało... ale nie wiem czy to nie jest w gestii Min. Edukacji?

1 0
ID:24844

mr.betterknow

Podobno większość pieniędzy z akcyzy za alkohol powinno iść na walkę z alkoholizmem...a idzie bezpośrednio na Straż Miejską.Proszę o skomentowanie tego względem sytuacji Włocławskiej.

0 0
ID:24903

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA