Tusk zabierając Polakom składki OFE stwierdził, że to...

Tusk zabierając Polakom składki OFE stwierdził, że to jedyne wyjście. Oczywiście to jest kłamstwo. Administracja publiczna w 2009r. pochłonęła 77,6 mld zł. Od 1990r. administracja prawie się potroiła (dynamika 270%). Redukcja administracji o 50% dałaby w ciągu 10 lat aż 388 mld zł oszczędności.

12 komentarzy

seniorka

nikt nikomu nic nie zabiera nie siej propagandy strachu tylko SLUCHAJ! Pora aby zmniejszyc dlug publiczny i jest to dobre posuniecie jedynie OFE mniej bedzie mialo w SWOIM portfelu> Cala Europa tak od lat robi i my powoli dorastamy do standardow europejskich>Po co ta napastliwosc/ ot tak z przyzwyczajenia? nie we wszystkich dziedzinach jest rozowo to fakt ale powoli powoli i to sie unormuje. Moim zdaniem to rownie dobrze mozna szukac oszczednosci w dotowaniu partii itp itd. sa takie wydatki ktore byc musza bo PANSTWO musi funkcjonowac i nic na to nie poradzisz tak bylo jest i bedzie wiec ...szkoda tej pary bo idzie tylko w gwizdek.

2 6
ID:25526

Lisza

Seniorka nie broń tak tego rządu, bo obiecali w ramach oszczędności zmniejszyć liczbę posłów i szybko zapomnieli. Swoim się nie zabiera, najlepiej zabrać zwykłym ludziom.

2 2
ID:25538

Urzędasy

seniorka, widac ma juz zaawansowana chorobe mozgu, podziwiac glupoty "cała europa" "do standardów europejskich" chora normalnie na glowe pisupoeseldowszczyzna ja wziela,

3 2
ID:25544

Pytanie

Dla platformersów jedno kłamstwo w tą ,czy w tamtą stronę to wszystko jedno .....to jak woda ,która i tak spłynie do.... Bałtyku .....ale jak w Egipcie ....wszystko do czasu .....

2 2
ID:25546

szuja

@seniorka ,mogę tak z czystym sumieniem napisać.Chyba cię kobieto pogięło. Idź do lodówki i napij się zimnego piwa.Tylko uważaj na męża żeby cię nie przyuważył.Hahaha

4 2
ID:25559

seniorka

zachowujecie sie dziecinnie i internet ani rozne spolecznosciowe fora sluza WAM nie do wymiany mysli czy pogladow tylko wylewania swych frustracji a styl w jakim sie wyslawiacie jest godny politowania bo bardzo prostacki i to nie o wyksztalcenie chodzi!. Do ustroju tez trzeba dorosnac nie wspomne o zdobyczach techniki. Dobrze czujecie sie w smietniku chyba.. WSPOLCZUJE

1 2
ID:25604

tangens

ma pani slusznosc bo czasem takim chamstwem pachnie ze az przykro. nie wszyscy potrafia szanowac poglady innych i tak sie dzieje w naszym kraju a internet pozwala aby czuli sie bezkarnie> Nalezy napietnowac takie osobiste wycieczki i dobrze pani napisala TO NIE SMIETNIK PANOWIE

1 0
ID:25621

Pytanie

Do seniorki -a czy uważasz ,że górnolotny język zawsze świadczy o wartości człowieka ? Jeśli tak to ,czy podpiszesz się pod stwierdzeniem ,że ,,w sejmie mamy samych wartościowych ludzi '' tylko dlatego ,że używaja górnolotnych słów ?Czy nie bardziej jest prawdziwe stwierdzenie, że wielu z nich to gorsze prostaki od ,,menela '' pod budką z piwem(nie obrażając menela ) ?

2 1
ID:25622

seniorka

to nie gornolotny jezyk jak piszesz ale normalny dla cywilizowanych ludzi ! Jesli masz kompleksy to Twoj problem i nic na to nie poradze> Bogate slownictwo nie jest niczym zlym radze duzo czytac a zasob slow i sformulowan sie poszerzy> Pod niczym sie nie podpisze bo nie miejsce robi z czlowieka wartosciowym i politycy nie sa dla mnie wyrocznia> Zgadzam sie ze stwierdzeniem ze prostactwo jest wszedzie Ja nie uzywam okreslenia "Menel" bo to mnie sama ponizylo by. Nie oceniam ludzi ani po wygladzie ani po zasobnosci portfela ani profesji> Nie lubie chamstwa w zadnym wydaniu i tyle>

1 0
ID:25627

szuja

@seniorka ,to co ja mam teraz za znaczek stawiać przed twoim loginem?

0 1
ID:25634

dzonny_killer

w sejmie jest cholernie mało naprawdę wartościowych ludzi... w ogóle są jacyś???

1 0
ID:25636

seniorka

SZUJA nie ma takiego wymogu ale jesli tak bardzo starasz sie "dokuczyc " mi to wymysl cos myslenie ma kolosalna przyszlosc. Ja na bzdety nie reaguje i jestem osoba tolerancyjan z natury wiec ...nie widze problemuMoze wymyslisz cos ekstra, da sie opatentowac i tak dzieki mnie mozesz niezla kase zarobic z praw autorskich.... wiec do DZIELA SZUJO!

1 0
ID:25644

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA