Oglądam debatę na temat naszej armii a właściwie słucham...

Oglądam debatę na temat naszej armii a właściwie słucham co mówi Dorn,Klich i rozpacz człowieka ogarnia.Polska nie ma armii.Oj solidaruchy.

17 komentarzy

barbapapa

i tak zle i tak niedobrze> z tego co wiemy to armia jest tylko moze nie taka jak inni sobie umyslili. Takie krytykanctwo w sejmie wszystkiego jest tylko zwykla gra polityczna nie dajaca nic.... jeszcze taki sie nie narodzil zeby wszystkim dogodzil> Pan Dorn chcial w "kamasze" posylac i widac traktowal zrmie jako kare a nie zaszczytny obowiazek ....itp itd Miloscia nie palam do solidaruchow bo wszedzie sa o pardon szuje ale wiem na pewno ze gdyby nie ten ruch spoleczny{spaczony jak zasze przez ludzi} to nie byloby tak kolorowo tak swiat otworem by nie stal i choc nie jest najlepiej to wole ten czas niz przeszly mimo cienkiego portfela kolejek do lekarza i innych klopotow. Jak Ci zle jedz chocby na Kube..tam solidaruchow nie ma.. ale czy na pewno nie???

2 1
ID:25680

Pytanie

Niestety masz rację -Polska armia jest na papierze , ale najważniejsze ,że ma kapelanów , to też spora armia .A ci kapelani pobierają wyższy żołd niz niejeden żołnierz i głoszą .......pokój i miłość bliźniego ......który akurat dostał kulkę , bo odważył się walczyć o swoją wolność ....-parodia .....czy żarty z nauki Syna człowieczego ?

6 0
ID:25682

Szuja vel Czarnecki

Twoje dotychczasowe wypociny na info to tak jak mowa euroosła Rysia.
Trudno się zorientować w Twoich orientacjach.

0 4
ID:25688

barbapapa

chyba nie pytasz o moja orientacje seksualna co? Moze wogole nie mnie pytasz ale trudno zorientowac sie do kogo .... Nie znasz milszych okreslen? po co taki "uliczny" jezyk a tak na marginesie to raczej sie nie poce.... A dlaczego chcesz byc zorientowany ? masz prace domowa do odrobienia czy co? a zgaduj zgadula w ktorym reku zlota kula.......

0 0
ID:25695

seniorka

Sluchajcie musi byc tylu kapelanow bo wojsko to grzeszni mlodziency a i starym nic nie brakuje wiec armia dba nie tylko o czystosc cial ale i dusz to w naszym kraju teraz modne.Jezus chocby milion razy umieral na krzyzu niczego nie zmieni do ludzkosci to nie dociera. Niby wierza ale ten fakt miedzy bajki wkladaja a przeciez Jezus to postac autentyczna reszta to juz ideologia a le jednak meke przeszedl i moze jedynie armia wziela sobie to do serca i czuwa nad grzesznikami? Kto wie kto wie!

1 0
ID:25697

szuja

@Szuja vel Czarnecki
Leszczu mokniesz na deszczu .Nie jesteś nawet jak inne ryby i mokniesz tak na niby.Hahaha

1 0
ID:25698

Pytanie

Czy w tym kraju normalność nie może być normą , a brak orientacji politycznej zaletą ? Niedługo papier toaletowy będzie musiał mieć przynalezność ideologiczną bo inaczej bedzie d... drapał.... .Przepraszam za wulgaryzm ,ale ideologie wszelkiej maści wtłaczane nam na siłę mnie draznią .

1 0
ID:25706

sportowiec

Jeżeli to co jest teraz nie jest armią, to czym było kilkaset tysięcy siłą wziętych chłopów za komuny? Ci, którzy wtedy "służyli" (ja do nich należę) mogą dużo opowiadać o debilnej kadrze, złodziejstwie na kolosalną skalę, braku wszystkiego co mogło służyć szkoleniu, starych, kotach, zlewach trepach i.t.d. Nie sądzę aby Dorn liznął kiedyś wojska, dlatego jego opinia nic mnie nie obchodzi. Jedno wiem, gdyby doszło do wojny to LWP przegrało by z WP w 24 godziny (w tym 8 godzin przerwy na sen). A jeżeli chcemy mieć dobrze wyszkolonych żołnierzy to nie opowiadajmy głupot o wyjściu z Afganistanu czy innych Iraków. Nawet blondynka wie bowiem, że chirurgowi nie wystarczą ksiązki. Musi operować! A kapelani? Też mnie to irytuje, przypominam Ci jednak Szujo tak krytykujący "solidaruchów", ze to właśnie oni pogonili kapelanów komuny czyli oficerów politycznych, WSI itp, których, wierz mi, było kilkakroć więcej niż dziś kapelanów, na dodatek tych ostatnich łatwo poznać po dystynkcjach nie podsłuchują w kasynach i nie wsadzają nikogo do kryminału za list z USA. Pozdrawiam ppor. rez. Sportowiec

1 1
ID:25722

szuja

seniorka -no nie ,to co napisałaś to załama i po trzech falach wyszedł wielki bałwan.

1 0
ID:25724

dzonny_killer

Słusznie Sportowiec... prawdziwego żołnierza z samej teorii nie będzie. Chłopacy jadą na misje z reguły dobrowolnie, przede wszystkim dla kasy, przygody, doświadczenia... wolny kraj, wolni ludzie, wolny wybór... Najbardziej mnie irytuje kiedy wypowiadają się ludzie w żaden sposób nie związani z tymi żołnierzami. Wpierdzielają się między wódkę a zakąskę dla samego narzekania, oskarżania, marudzenia, zrzędzenia etc.

1 1
ID:25734

seniorka

gdybys szuja byl dla mnie wyrocznia to wzielabym sobie do serca Twoje opinie ale niestety dla CIebie nie jestes wiec "pisz Swe recenzje na Berdyczow" Nie ma takiej sprawy takiego problemu zeby wszyscy jednoglosnie zgadzali sie Tak bylo w "wesolych czasach" i dobrze ze to przeszlosc. Zycze CI wiecej dystansu bo....wypalisz sie zbyt szybko a zycie przed Toba.

0 1
ID:25737

szuja

@sportowiec
Tak się składa ,ze mam jakiś pogląd na wojsko i to praktyczny .Sam byłem oficerem wa zięć jest teraz podoficerem i trochę rozmawiamy.Kilka tygodni na tym forum podzieliłem się wiadomościami na temat naszej armii i jej wyposażenia na podstawie rzetelnych artykułów zawartych w tygodniku Angora.Gorzej już chyba nie może być.
Jeśli chodzi o kapelanów ,to faktycznie zastąpili POlitruków we wszystkim.Podsłuchiwać nie muszą bo jest spowiedź"dobrowolna".Dystynkcje i odpowiedni do nich żołd generalski owszem mają.

1 0
ID:25748

szuja

@seniorka powaznie napisałas z tym Jezusem ,ze był autentyczny.Juz masz za samo to stwierdzenie jeden fakultet , moze nawet od biskupa, jak Suchocka syna i te 700ha bagien pod Legnica z ktorych produkuje sie preparaty Tolpy. o Ple..... nie wspomna bo to chyba siostry i syna drugiego biskupa.Spusc Panie Boze noge z nieba i kopnij w ta agencje towarzyska zwana dalej wieczna miłoscia bilzniego swego.Hahaha

0 0
ID:25749

Pytanie

A czy nie sądzicie(na podstawie faktów z historii) ,że w przypadku zawieruchy ,tacy jak Klich , Tusk, Niesiołowski ,Dorn czy Komorowski byliby pierwszymi ,,tworzącymi '' zalążki rządu na emigracji ... dla ,,dobra '' Państwa Polskiego ?Czy nie sądzicie ,że armia jest nadal uplityczniona tak jak za komuny tylko z konfesjonałem ?

2 0
ID:25773

seniorka

Oj lepie zebys nie wiedzial jakie mam dyplomy bo poczulbys sie nieswojo zapewniam! Moge tylko powiedziec ze dostarczasz "materialu" do przemyslen....i tak trzymaj....Dyskutowac mozna ale pod warunkiem ze OBIE strony dorownuja inelektem bo inaczej to jak groch o sciane.....Pozdrawiam

0 0
ID:25780

kortyzol

seniorka
Widziałem takich matołów z dyplomami chemików,prawników,rolników ,że tylko ich wpuścić do stawu i hodować jako pewien gatunek ryby zwanej przez młodszych ode mnie leszczami.

0 0
ID:25803

seniorka

no wiesz wyraznie widac ze masz kompleksy ale nie jestem w stanie Ci pomoc w tym> Rozumie ze obracales sie nie w tym towarzystwie co trzeba i male sprostowanie matoly sa i wsrod wyksztalconych i nie. taki jest swiat i ani ja ani Ty tego nie zmienimy. wiecej dystansu i zyczliwosci do ludzi zycze!

0 0
ID:25812

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA