Ponad 140 teologów katolickich z Niemiec, Austrii i...

Ponad 140 teologów katolickich z Niemiec, Austrii i Szwajcarii zaapelowało o reformę Kościoła Katolickiego, w szczególności o zniesienie celibatu, dopuszczenie kobiet do święceń kapłańskich a także o uznanie związków partnerskich osób tej samej płci.
http://wyborcza.pl/1,76842,9053991,Niemieccy_teologowie_zadaja_zniesienia_celib atu__bo.html
Ciekawe co nasi sądzą.Myślę ,ze u nas większość czeka aż wprowadzone zostaną małżeństwa mena z menem bo reszta i tak puka prawie oficjalnie.Hahaha

10 komentarzy

Stacha

Szuja nie masz większych problemów - zostaw kler- zajrzyj w swoje małżeństwo- wszystko gra?

2 2
ID:25763

barbapapa

Ooo! nic z tego kolego bo nasi sa bardziej pazerni na kase i dzielic z nikim sie nie lubia a jak malzenstwo no to sa dzieci spadki prawa dziedziczenia i... majatek sie uszczupli! Kobiety wg nich to istoty "brudne" wiec Bogu sluzyc nie moga> Zwiazki partnerskie? a i owszem ale tylko dla uprzywilejowanych czyli dla nich! To tylko Henryk 8 bohatersko wypowiedzial Watykanowi posluszenstwo .......A pozostala tresc twojej wypowiedzi jest odpowiedzia wiec...

3 0
ID:25776

emski

Szatan bardzo nie lubi księży i chce ich zniszczyć, chce ich upadku. Szatan lubi szuje i ludzi, których zniewolił i trzyma ich w swoich szponach, podpowiada im, że oni są "panami swego życia" takich ludzi on lubi, bo ma nad nimi władzę.

3 4
ID:25783

szuja

emski
Szatan zamyka oczy właśnie ludziom takim jak ty,żeby nie widzieli faktycznego służenia mu przez duchowieństwo.Czarni jak przysłowiowa smoła w piekle a biskupi jak płomienie podgrzewające kotły z tą substancją.

3 0
ID:25797

seniorka

Staca nie wiem kim jestes ale to co napisalas to poprostu chamstwo i swinstwo! Wynika z tego ze polowa internautow sie zna stad takie "wycieczki osobiste" i tym bardziej jest to podle> Musisz byc kobieta po tzw przejsciach bo tyle jadu w Tobie ! Wstrete to jest!

1 0
ID:25798

mr.betterknow

A ja popieram Szuje w walce z tą kościelną mafią...póki kościół w Polsce będzie działał w taki sposób jaki działa nie będzie sprawiedliwości dla nikogo.Ludzie będą umierać bez leków,bez szpitala,bez emerytury.A księża bez stresu, bez płacenia,bez pracy,bez współczucia będą patrzeć jak Polska upada pijąc winko w złotych kielichach z naszych pieniędzy w swoich rezydencjach wraz z politykami którzy nas wy........

Niech ludzie idą dać na tace... za msze na swoim grobie...na który trafią z powodu głodu chorób biedy i głupoty.

2 1
ID:25811

szuja

Stacha.? O co idzie ,śmiało?Powiedziałaś a ,to powiedz b!Na pewno nerwy ci puściły jak swego czasu posłance Szczypińskiej!Hahaha
http://www.fakt.pl/Szok-Przyjaciel-Szczypinskiej-to-ksiadz-,artykuly,52129,1.html

0 0
ID:25815

pinokio

zgadzam sie z seniorka ze ta wypowiedz stachy do szui to cios nizej pasa> mam tez wlasne doswiadczenie ze kobiety po tzw przejsciach sa zlosliwe zawistne !Maja dzika satysfakcje jak sie dowiedza ze komus cos sie w relacjach damsko meskich kicka. Brak stabilnosci emocjonalnej jest bardzo widoczny i do takich rozedrganych takie "stachy" naleza!

0 0
ID:25819

dzonny_killer

jak już zniosą celibat, to dopiero ludzie się rzucą do bycia księżmi, a kościół potraci majątki, bo dzieci, dziedziczenie etc. co zapewne przyspieszy jego upadek... więc może to nie jest taki najgorszy pomysł :p

1 0
ID:25841

szuja

~Stacha
Ja naprawdę na początku nie zwróciłem uwagi na Twoja odpowiedź.Sam jestem złośliwiec więc nie mam żadnych obiekcji.A tak na marginesie i przez ciekawość odpowiem ,że jest ok. Pisałem kiedyś czym się zajmuję ile mam dzieci i stale tą samą żonę. Nie znaczy ,że mi się inne nie podobają i to jak.Hahaha

0 0
ID:25858

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA