Czy nasza bohaterska Straż Wiejska nie reprezentuje zbyt ...

Czy nasza bohaterska Straż Wiejska nie reprezentuje zbyt wąskiej specjalizacji ? Mam na myśli blokowanie kół .Psie kupy ich nie dotyczą , pijalnie piwa pod chmórką też omijają dużym łukiem (np na Polnej) ,o dziurawych ulicach nie wspomnę,za co ta ,,elita'' domaga się podwyżek ? Za chowanie się po bramach ?

14 komentarzy

dzonny_killer

psie kupy śmierdzą, pijących piwo się boją, a kół się nie boją blokować, bo gdy nie ma kierowcy, nie ma kto im buzi obić :p

7 1
ID:25872

szuja

Wszystko dla tego ,że SM powołano do czegoś zupełnie innego a co innego teraz robi.Podobnie jest teraz w Polsce ze wszystkim.

5 0
ID:25875

amelka

psie kupy może śmierdzą,ale lepiej niech oni się wezma za tych lumpów co stoją przy nocnych i zaczepiają ludzi bo brakuje im na winko,albo szczaja gdzie po padnie ja miałam okazje spotkać takiego pana gdzie ustał na środku chodnika i wyioł swoja fujare i zaczoł szczać nie zwracając na osoby za nim idące i to jest smutne ze czepiaja sie do zwierzat nie patrzac jak

5 1
ID:25882

Odpowiedź do Pytanie

Ty zapewne będziesz domagał się podwyżki za swoją wiedzę w zakresie ortografii?

Chmurka czy chmórka... która pisownia według Ciebie jest właściwa?

2 3
ID:25886

pinokio

trudno po zapachu kupy dotrzec do wlasciciela. a w zarciu nie ma takich skladnikow ktore przerobily na adres wlasciciela. Szkoda bo to Nobel murowany za taka karme> Pijacy pod chmurka to koledzy wiec jak kumpla karac? A samoc hod ma tablice wiec latwym celem jest. Problem Strazy M . jest nie do rozwiazania jednak...a szkoda! Uprawnienia maja jakie maja i nikt zmieniac tego nie zamierza zreszta Sejm znowu pomyli sie jak z ustawa o zwiazkach tej samej plci i przez pomylke wyposazy Straz w takie prawa ze np maja glowy ukrecac kazdemu napotkanemu czarnemu kotu... i co wtedy???

1 2
ID:25887

pinokio

dajcie spoko z ta ortografia bo czasami z pospiechu walnie sie nie w ten klawisz i wychodza jaja ale nie kopac lezacego bo i po co? Sluchalem kiedys wypowiedzi psychologow i innych madrych glow i mowili ze net powoduje takie zachowania bo chodzi o szybki przekaz itp wiec nie czepiajmy sie bo kazdemu moze wyjsc jakis babs?

3 0
ID:25894

szuja

Jeśli chodzi o błędy w pisowni , jestem za zwracaniem uwagi bo działa mobilizująco.Ja np. jestem dysortografem i jak pisałem zawsze wydaje mi się ,że herbata powinno się pisać przez-ch, tak mi lepiej pasuje wzrokowo.

2 0
ID:25896

hihihi

mi nie przeszkadza czyjaś pisownia , rozumiem że każdy ma prawo klapnąć tam gdzie nie trzeba .Najważniejsza dla mnie jest treść wypowiedzi

2 0
ID:25902

pinokio

a wlasnie tak to sie dzieje i seniorka tez pisala o dyslekcjach i innych wiec po co robiles szum? NIe lubisz jej i bywasz zlosliwy jak sto diabli ale kobitka nie daje sobie w kasze dmuchac przyznasz ze kumata jak diabli. Babsy kazdemu wyskocza jednym z niewiedzy jak sie pisze innym z pospiec hu. Ja sam to brzydkie slowo na CH pisalem blednie przez H i i glupio bylo jak dziewczyna z ktora bylem zwrocila uwage...

1 2
ID:25904

kortyzol

~pinokio Co ty piszesz a co ma dysleksja do tzw polskich liter!Seniorka poszła w zaparte i teraz głupio jej się wycofać .Trochę koślawo się to czyta ale ostatecznie jak dużo napisze to pominę.Nie będę zgadywał.

2 0
ID:25915

szuja

@pinokio jak seniorka ma dysleksje ,to ty masz dysfunkcje .Hahaha

2 0
ID:25918

Pytanie

Przepraszam za błędy .......ale podtrzymuję swoją opinię w sprawie bezsadności podwyżek dla SM,, specjalizujacej się'' w blokowaniu kół i niedostrzeganiu faktycznych problemów bezpieczeństwa mieszkańców Włocławka ....chyba się z tym zgadzacie ?

1 0
ID:25930

Kir

Najgorzej mnie denerwuje,że strażnicy miejscy nie widzą lodu, śniegu, śmieci przy prywatnych posesjach. Kiedyś dostawali mandaty to sprzątali a teraz mają to gdzieś, niech się ludzie pozabijają.

2 0
ID:25934

mr.betterknow

Ciekawe jest też to że pośrednio Straż Miejska jest sponsorowana z pieniędzy z akcyzy.Pieniądze te powinny iść na walkę z problemami alkoholowymi a idzie na walkę ze stojącymi samochodami.Prawie jak z wiatrakami.
Podobny problem jest z drogówką która już nie patrzy na to kto zagraża bezpieczeństwu w mieście tylko wolą łatwą robotę na wylotówkach.

Tysiące razy widzę naruszenia ruchu w mieście w tymprzelatujących na czerwonym,tiry wjeżdżające na małe uliczki do 3,5 tony,parkowanie na drodze rowerowej,kierowanie z kebabem w ryju czy telefonem przy uchu...przykładów jest więcej.Ale drogówka pojawia się dopiero jak jest stłuczka a resztę dnia "pracują" za miastem albo siedzą na stacji BP na kawie albo na kebabie u Chińczyka.
Gdyby pilnowali tych kwestii wypadków było by dużo dużo mniej...ale czy o to im chodzi?Czy raczej chodzi im o te magiczne 300 złotych+punkty które jak kogoś stać to sobie wykupi za kolejne pieniądze?

1 0
ID:25940

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA