Proszę o podpowiedź jaką komórkę sobie kupić .Zakładam...

Proszę o podpowiedź jaką komórkę sobie kupić .Zakładam ,że będzie mi długo służyć .Komórka prosta w obsłudze,bez bajerów i aparatu fotograficznego.Myślę o Nokii i LG.Cena do 250 zł.Jest tego czubato w necie, ale zapytać się na forum nie zaszkodzi a chcę abonamentu.Raczej dużo rozmawiam.

11 komentarzy

kortyzol

Przepraszam -nie chcę abonamentu.Obecnie mam Nokie 6310i ,ma 8 lat.

2 0
ID:25913

barbapapa

najlepiej taka murowana z solidnym dachem i dobrym podjazdem......

1 3
ID:25923

wyborca

Tylko Nokia .

3 0
ID:25924

Pytanie

Kurtyzol - i na chwilę obecną nic lepszego od tej niezawodnej ,,cegiełki '' 6310i nie znajdziesz. Moje poszukiwania w ub roku zakończyły się takim wnioskiem . Jak sam producent przyznaje ,to jest najlepsza dotychczas wyprodukowana komórka -telefon ,a nie zabawka !!!! Ceny na aukcjach tylko to potwierdzają.

1 1
ID:25929

j-23

kortyzol
chwalisz czy się żalisz z tą nokią
a tel.spoko
stara ale nie jednego jara

0 0
ID:25953

Kamil

Jeśli to ma być zwykły telefon tylko do dzwonienia i od czasu do czasu do jakiego neta czy navi to tylko Nokia! A jeśli to ma być prawdziwy smartfon to nie Nokia!, Nokia w najnowszych technologiach już od kilku lat jest za innymi producentami. Unikaj też iPhona! Nie wart tych pieniędzy! Weź jakiegoś HTC, Samsunga Galaxy S czy coś innego z dobrymi bebechami i androidem.

0 0
ID:25955

zxxc

@~Kamil: prawie masz rację, ale tylko prawie. Owszem nokia miała kilka wtop z tańszymi telefonami "dla mas" udającymi smarty. Ale modele biznesowe nadal są jakościowo świetne.

@kortyzol: jeśli chcesz kupić telefon który ma szansę wytrzymać kolejne 8 lat to polecam Nokie E72. Sam od nokii przebyłem drogę przez wszystkich producentów tele/smartfonów i wszelkie ich typy (klapki, slidery, dotyki) i stwierdzam, że biznesowe modele Nokii i tak wytrzymałością biją na głowę resztę, a E72 uważam za udany cel moich poszukiwań. Więcej od telefonu nie można oczekiwać. A no i rewelacyjna bateria w tym modelu. Jak na tyle opcji potrafi tydzień przeżyć przy normalnym użytkowaniu. (na nawigacji wytrzymał mi prawie 9 godzin jazdy)

Nie jest to co prawda telefon za 250zł - bo w wolnej sprzedaży chodzi koło 1k pln, ale o jego jakości niech świadczy dostępność (a raczej jej brak) w komisach. Ludzie którzy brali ten model "na handel" często zostawiają go dla siebie. W zestawie z nim jest też uchwyt samochodowy. Na moje dobra inwestycja.

1 0
ID:25961

Kamil

No właśnie te telefony miałem na myśli :) Jeśli to ma być zwykły telefon to tylko nokia i tylko z klasy e. A jeśli to ma być prawdziwy smart-fon to tylko dobre bebechy i android. Wcześniej miałem Nokie e52, później HTC Desire HD, a teraz Samsunga Galaxy S. Samsung pomimo że to tzw. "szajsung" zaskakuje mnie pod wieloma względami. Nokie z klasy E są bardzo dobre, szybkie i wygodne. Ale nie bądźby poważni, możliwości androida są o wiele większe.

0 0
ID:25964

Pytanie

Wszystko się zgadza ,ale który z nich wytrzyma 14 dni bez ładowania tak jak ,,cegiełka'' 6310i? Który z nich ma pełen zasięg na suwalszczyźnie , Mazurach , lub na ścianie wschodniej ? Bez obrazy tych wypasionych - tylko 6310i .

0 0
ID:25969

Kamil

To też się zgadza, ale skoro użytkownik chce wybrać coś nowego, a wystarczał mu 6310i, to myślę że możemy polecić nokie e52. Telefon dość zaawansowany, w każdym bądź razie niczego poważniejszego mu nie brakuje, atrakcyjnie wyglądający, a bateria to duża zaleta tego telefonu, cena ok. 600 zł

0 0
ID:25984

kortyzol

Dziękuję za opinie.zdecyduję się chyba na propozycję Kamila i Nokie e52.

0 0
ID:26040

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA