ogolnie mowi sie ze my Polacy jestesmy najbardziej ponurym...

ogolnie mowi sie ze my Polacy jestesmy najbardziej ponurym spoleczenstwem w Europie?! Czy zgadzacie sie z ta opinia? Ja mysle ze i ponurym i pesymistycznyma przede wszystkim malo tolerancyjnym w postepowaniu bo deklaracje to i owszem...

9 komentarzy

ben Jakov

Zgadza się! Kiedy Niemca zapytać "Wie gehts", zawsze odpowie, że "gut". Podobnie z Anglikami. Natomiast zapytać Polaka, jak leci, odpowie, że ch....., choćby akurat w totolotka wygrał (przecież mogła być większa kumulacja). Jesteśmy nacją malkontentów i ponuraków i tyle, cierpiących na brak umiejętności bezinteresownego uśmiechania się.

2 1
ID:25980

zbuntowany_kaloryfer

Czytając wypowiedzi na naszym Portalu można niestety odnieść wrażenie, że jesteśmy jako naród nastawieni dość ponuro i pesymistycznie. Ale nie ja;) Znam setki kawałów (do tego akurat mam pamięć - za to nie pamiętam np. w chwili kiedy to piszę daty urodzenia wybranki serca mego...! Szok! Wiem, że 20go któregoś października), lubię się pośmiać i pobiesiadować. I zawsze muszę skomentować jakiekolwiek wydarzenie. A poza tym jestem pozytywnie nastawiony do świata;)

2 1
ID:25981

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze Droga Barbapapo dodam, że udowodnię moje zamiłowanie do humoru kiedy wreszcie odpalę moją humorzastą stronkę, do której niestety zabieram się jak pies do jeża. To przez wrodzone lenistwo niestety, Tymczasem prezentuję najnowszy nabytek z mojej bazy danych "kawałowych" - właśnie go dostałem;)
Przypadki chodzą po ludziach, czyli:
1. Wczoraj były urodziny mojej dziewczyny. Postanowiłem zrobić jej niespodziankę. W tajemnicy zaprosiłem wszystkich znajomych do niej. Czekaliśmy po ciemku w jej mieszkaniu, aż wróci z pracy. Otworzyły się drzwi do mieszkania, słychać było męski głos:
- Mam na Ciebie straszna ochotę...
- Ja na Ciebie też - odpowiedziała dziewczyna - Ten kutas zapomniał o moich urodzinach i poszedł na mecz z kumplami, więc możemy poświętować razem w łóżku!
2. Dostałam przez pomyłkę SMS-a od mojej matki, przeznaczonego dla mojego ojczyma:
"Młoda zostaje na noc u koleżanki. Zrobimy to w jej pokoju...?"
3. Dzisiaj kiedy się kąpałam do łazienki przyszedł mój 3-letni synek i wymalował się moimi kosmetykami. Wyglądał tak słodko, że zrobiłam mu parę fot i rozesłałam do wszystkich znajomych i rodziny. Dopiero chwilę po wysłaniu zauważyłam, że na każdej focie odbijam się cała naga w lustrze.
4. Dzisiaj tata zapytał, czy może pożyczyć moją golarkę elektryczną, bo chce zrobić niespodziankę mamie. Widząc jego długą i mocno zapuszczoną brodę chętnie się zgodziłem. Za pół godziny wyszedł z łazienki z brodą dokładnie taką, jaka była...
5. Jestem studentką weterynarii. Dzisiaj w ramach ćwiczeń dostałam zadanie masturbacji świni w celu pobrania próbki spermy. Jestem 19-letnią dziewicą, która swoją pierwszą przygodę erotyczną zaliczyła z knurem.
6. Dziś dowiedziałem się, że studentka, którą zatrudniłem jako korepetytorkę dla mojego syna jest w rzeczywistości jego dziewczyną...
Od trzech tygodni płaciłem jej 30 zł za godzinę za to, że sypiała z moim synem w jego pokoju.
7. Mój szef dał mi dzisiaj do wypełnienia ankietę o nim i powiedział, że jest anonimowa. Pracuję w dużej korporacji więc postanowiłem nie owijać w bawełnę i napisać mu zupełnie szczerze co o nim myślę korzystając z tego, że nigdy się nie dowie kto to napisał.
Podczas przerwy na lunch zapytałem paru kolegów co napisali w ankiecie - wszyscy zgodnie zapytali:
- Jakiej ankiecie...?
8. Dzisiaj wróciłam do domu z moim chłopakiem. Byliśmy przekonani, że dom jest pusty, więc zaczęliśmy się do siebie dobierać. Jak zaczęło się robić przyjemnie zadzwoniła komórka. SMS od mojej mamy:
"Bądź ciszej! Nawet Twój ojciec słyszy, że udajesz!"

7 1
ID:25983

pinokio

tak wlasnie mysli wiekszosc o sobie wiec skad ta ogolna opinia? Chyba nie sa wobec nas zlosliwi ? Kazdy z nas osobno moze nie dostrzega tego ale niestety lubimy narzekac a to latem za goraco ,zima znow za zimno a to wieje a to nie ten kolor na klatce schodowej itp .. i to wlasnie sprawia ze tak o nas mysla> Proponuje wiecej usmiechu ot tak na codzien a zacznijmy tu byc bardziej zyczliwi .

2 0
ID:25985

dzonny_killer

Szanowny Kaloryferze... odpal wreszcie swoją stronkę i będziesz miał przynajmniej jednego stałego gościa :))) (świetne!!!)

3 0
ID:25990

szuja

Czy te dowcipy to kaloryfer sam wymyślasz?Siła.A ten o studentce weterynarii opowiedz żonie ,lekarka to szybciej załapie!

1 1
ID:25997

barbapapa

i taki talencik sie marnuje??? Odpalaj strone beda juz dwie osoby! No i mozna czasami o d...e Maryni poklepac a nie stale jojczyc i narzekac!

2 1
ID:25999

zbuntowany_kaloryfer

No wiesz Szanowny Szuje... nikt nie wymaga od Ciebie abyś został lekarzem... Ale wystarczy, że w końcu postanowisz zrobić maturę;) To i ze zrozumieniem pewnych dowcipów być może będzie mniejszy problem;))

3 1
ID:26017

seniorka

ojej ojej! Panowie uwazacie ze dzien stracony jak komus "niedowalicie"? Te przycinki to wramach sympatii do blizniego..? Jak dzieci i to takie przepraszam za okreslenie"grzeczni inaczej" Pozdrowienia takze dla szui!

1 1
ID:26041

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA