Duże brawa dla Zbonikowskiego i tych co mu uwierzyli i...

Duże brawa dla Zbonikowskiego i tych co mu uwierzyli i wykupili na własność z gruntem swoje mieszkania w blokach spółdzielczych. Od nowego roku będą płacić podatek katastralny. Jak paniska ,to paniska całą gębą.Hahaha

18 komentarzy

seniorka

Ta ustawa to byla o kant........ raztluc> swego czasu towarzystwu krecacemu sie przy Zbonim mowilam ze czkawka to sie ludzia odbije bo spoldzielnie tak latwo nie odpuszcza> Ja i inni stalismy sie wrogami nr jeden bo podwazalismy "madrosci" Zbonia i ....stalo sie! No coz wniosek z tego taki zeby zrozumiec ze NIKT NIKOMU NIC ZA DARMO NIE DA i zawsze znajdzie sie sposob na...."Alcybiadesa" Oj beda biadolic panska....

3 1
ID:25998

wieśniak

A Ty szuja nie uwierzyłeś i nie wykupiłeś? I myślisz że jak wprowadzą ten podatek to nie będziesz płacił? I tu grubo się mylisz! Bo jeśli podatek będzie powszechny a będzie, to będą płacili wszyscy. W Twoim imieniu pewnie spółdzielnia ale spółdzielni w czynszu TY!

5 1
ID:26004

Do Szuji

Prędzej będziesz wykastrowany niż wprowadzą podatek katastralny?
O tych sensacjach mówi się już od blisko 10 lat i nic.Może prędzej wprowadzą podatek kościelny jak Palikot wygra wybory.

2 4
ID:26005

ewka

szuja! napisz cos wiecej o tym wykupowaniu gruntow! Please. Ja mam mieszkanie wlasnosciowe juz od lat i wiem, ze teraz byl jakis szal wykupowaniem tych gruntow pod blokami, ja nie mieszkam w Polsce juz od dawna, a moja ciotka ciagle dulczy mi, ze musze wykupic grunt. Musze? kurde nie wiem? po co mi kawalek pod blokiem, nie wiem juz sama... napiszesz?

2 1
ID:26006

seniorka

halo halo! Czy Administrator spi? Panie Janie ,panie Janie..........wszystkie dzwony bija bim bam bim bam>>>>. A tak na powaznie to troche ciut za dlugo to trwa no i od miesiecy sa te same wiadomosci jeszcze o wyborach... chyba pora troc he sie uaktualnic i przyspieszyc... Pozdrawiam

2 0
ID:26007

Wiki

Lina szuja lina. Gdzieś ty o tym poczytał.

2 1
ID:26008

Kierat

A prezesi Spółdzielni wtórowali panu Z. jak ......... Brawo zrobiliście Spółdzielców w bambuko.

4 0
ID:26009

long

W przypadku bankructwa spóldzielni, gdy blok przejmie prywaciarz, spokojnie będą spać tylko ci, którzy mają wykupiony grunt na własność...

2 1
ID:26010

Pytanie

Ciekawe ,że pierwszymi wykupującymi mieszkania byli prezesi i ich rodzinki ...nazwisk nie zacytuję bo moderator i tak wytnie ....

7 0
ID:26014

Marcin

Przecież Pan Zbonikowski obiecał płacić te podatki.

2 1
ID:26028

Johan

Kolejne narzędzie eksterminacji Polaków? Inne nacje dorabiały się przez pokolenia. Czas wiec, by poprzez dorobek kolejnych pokoleń Polacy zaczęli dorabiać się rodowych fortun. Podatek katastralny zapobiega akumulacji kapitału i jeśli jesteś biedny, to twe prawnuki też takie będą.

Podatek katastralny odnosi się do jakiejś hipotetycznej wartości, jakby przedmiot miałby być sprzedany teraz, a przecież nie ma sprzedaży czegokolwiek bez określenia czasu sprzedaży, bo jeśli ma to nastąpić w odległej przyszłości, to należałoby od tej przyszłej wartości odjąć przyszłe płatności podatku katastralnego i od uzyskanego wyniku obliczyć wartość PV, czyli obecną wartość przyszłych przychodów.

Nie muszę chyba udowadniać, że inną wartość ma 1000 zł dziś, a inną np. za 40 lat. Łatwo mogłoby się okazać, że w przeliczeniu na dzisiejsze wartości te 1000 zł za 40 lat nie byłoby warte nawet 100 dzisiejszych złotych. O co chodzi w tej manipulacji i rzekomym obiektywizmie podstawy do naliczenia tego podatku? Od razu narzucają się dwa powody. Pierwszy to ten, że nieudolne rządy narobiły długów, a teraz trzeba z czegoś te długi wraz z odsetkami (lichwą) spłacić.

Drugi powód ma źródło w bandytyzmie. Skoro osoba mało zarabiająca ma atrakcyjną nieruchomość w centrum, nie chce się jej pozbyć za bezcen, to trzeba ją do tego przymusić podatkiem katastralnym. Jeśli mało zarabiasz, to mieszkaj w slumsach. Co kogo obchodzą twoje tytuły naukowe. Kiedyś łupiło się ludzi za pomocą maczugi (lub innej broni), a teraz łupi się w białym kołnierzyku za pomocą maczugi prawa.

5 0
ID:26034

szuja

Z dobrze poinformowanych źródeł dowiedziałem się ,że nie było podwyżki za ścieki i wodę ale za to zostanie wprowadzony podatek od deszczówki .W innych miastach już jest.Hahaha

3 1
ID:26039

ewka

no i?

0 1
ID:26056

kortyzol

@ewka*no i * to co zarobisz oddasz na podatki a

3 0
ID:26064

ewka

dziekuje, za wyczerpujaca odpowiedz :|

0 0
ID:26073

szuja

@ewka ale co no i? Niech ci ciotka wyśle zasady wykupu ,to się zorientujesz.Doskonale wiesz ,ze jak jest dwóch naszych, to są trzy różne zdania na ten sam temat.Ja mam własny dom.

0 1
ID:26075

ewka

juz teraz to nic, ale prawda jest taka, ze na tym forum to nie ma mozliwosci sie czegos dowiedziec; a piszacy posty tylko "wymadrzaja" sie na lokalne wladze, (czasem ma sie wrazenie, ze to sami radni i urzad miasta tu pod tymi pseudonimami pisze) myslalam, ze rozwinie sie jakas merytoryczna dyskusja na temat tych wykupow gruntow , widac zle myslalam. A ty skoro masz wlasny dom to po co tu te swoje drwiny wypisujesz skoro ciebie to "niby" nie obchodzi?

1 0
ID:26100

szuja

Ja mam, ale mam też rodzinę.Co ty tak ciężko myślisz.

0 0
ID:26117

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA