Pacjencie,lecz się sam a najlepiej na własny koszt Witam...

Pacjencie,lecz się sam a najlepiej na własny koszt

Witam wszystkich
Od dłuzszego czasu wiele się mówi i pisze o zachowaniach naszej służby zdrowia.Żeby nie uogólniać bo nie każdy ma takie podejście do sprawy a raczej jego brak to sprecyzuję.Wszystkim,którzy mają problem z kręgosłupem i otrzymają skierowanie na zabiegi rehabilitacji...odradzam punkt przy ulicy Kaliskiej tuż obok przystanku,naprzeciwko dawnego ''Zenitu''.Chamska obsługa z grymasem na twarzy.Pani która nawet nie zadała sobie trudu,żeby spojrzeć do zeszytu i sprawdzić wolne terminy oznajmiła,że zapisy na rehabilitację na NFOZ w przyszłym roku - w styczniu.Myślałem,że się przesłyszałem ale nie,skąd.Nawet to nie byłoby takie dziwne gdyby nie sposób w jaki ta pani mi to oznajmiła oraz gdyby nie to,że na skierowaniu wyrażnie napisane było pilne.Zero kultury,zero zrozumienia,zero przyzwoitości.Szkoda,że nie zapytałem czy płacąc za zabiegi też tak długo bym czekał.Czy ta pani uważa się za pępek świata? być może ona z tą samą dolegliwością i potwornym bólem trafi w podobne miejsce za jakiś czas i być może ktoś potraktuje ją w ten sam olewacki i chamski sposób.Wtedy to dopiero byłaby tragedia,przecież to osoba uprzywilejowana,bo ze służby zdrowia a więc podlega innym prawom niż my zwykli pacjenci zdani na siebie.Paradoksalnie -naprawdę w tym kraju żeby chorować to trzeba być zdrowym.Życzę zdrowia wszystkim obecnym i przyszłym pacjentom.........Tej pani w szczególności życzę zdrowia, bo o rozum to już za późno,że już nie wspomnę o grzeczności czy też etyce.

2 komentarze

Kuba Rozpruwacz:D

To nie jest wina "tej"pani tylko NFZ-u, gdyż to oni ustalają limity na świadczenia zdrowotne. W tym roku owych limitów jest dużo mniej ze względu na zmniejszoną liczbę środków finansowych.
Poza tym może Pan wybrać ośrodek, w którym Pan sie będzie leczyć - wolna wola.

0 1
ID:26427

Pytanie

,,On 66 '' niestety ma rację , tam raczej trzeba mieć wewnętrze przekonanie o skuteczności leczenia bo rzeczywistość to iluzja . Tam tylko ,,sztuka'' się liczy ,a kultura to słowo nieznane ......Ale muszę generalnie stwierdzić ,że wszędzie tam gdzie zabiegi robią absolwenci ,,uczelni ZENIT'' poziom jest podobny . Rehabilitant po KURSACH , a nie po uczelni to nie rehabilitant ...każdy lekarz to potwierdzi ...

1 0
ID:26430

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA