Mam zadłużenie bo właściciel prywatny podniósł mi...

Mam zadłużenie bo właściciel prywatny podniósł mi czynsz. Teraz chce odciąć wodę, Niech Pan mi pomoże i niech Pan zapłaci dług. Obiecał Pan. Mam 2 małych dzieci i niech Pan to zrobi dla nich.
Ps. Piszę bo trudno sie do Pana dostać

9 komentarzy

peja

Masz zadłużenie, bo nie płacisz.

3 2
ID:26429

dzonny_killer

Nie mam zadłużenia, ale skoro miałby Pan komuś pomóc, to ja również chętnie zadłużę się, przestanę płacić rachunki i proszę wówczas uregulować i moje zadłużenie. Mam co prawda tylko jedno, ale bardzo maleńkie dziecko, i proszę zrobić do dla niego.

5 2
ID:26436

równiRÓWNIEJSI

Sam mieszkam w budynku gdzie właściciel podniósł czynsz i ma zamiar odłączyć wszelkie media aby pozbyć się lokatorów. Mieszkam z rodziną i również mamy nie małe zadłużenie, więc doskonale rozumiem Pani sytuacje. Nie uważam jednak aby prośba o spłacenie długu przez prezydenta byłaby trafna...Rozumiem zwrócić się o pomoc do lokalnych władz ale o spłatę całego długu? Trzeba się sądzić z właścicielem bo takie podwyżki są bezprawne!

8 2
ID:26438

była właścicielka

zapewniam Cię, że wszelkie podwyżki czynszu przez prywatnych właścicieli mają podstawy prawne i są zalegalizowane przez odpowiednie przepisy. Takie sytuacje z reguły wynikają z tego, że część lokatorów wogóle nie płaci czynszów a często i za wodę czy też za energię ( na klatkach i piwnicach). Lokatorzy mają w większości postawę rozczeniową w stosunku do właścicieli . Zresztą to widać po powyższej dyskusji na ten temat. Najlepiej jak ktoś to zapłaci - w tym przypadku Prezydent.
Pozdrawiam.

4 1
ID:26457

szuja

Najlepiej niech zapłaci dzony_kiler ,który tak uwielbia kapitalizm a nie lubi socjalu a może odwrotnie .... Ale się porobiło.Nie każdego stać płacić wysoki czynsz ,mieszkań socjalnych prawie się nie buduje.Zostaje pałac Pana ,który ma platynową kartę i ostro rżnie w kasynach.Na razie ma szczęście.W Wieńcu też ma być.

4 2
ID:26465

dzonny_killer

Ach wielmożny Szujo, gdzie mi tam do Ciebie... ja skromny pracownik, Ty byznesmen... może zatem Ty pomożesz ludzkości??? O obrońco uciśnionych

5 1
ID:26487

szuja

@dzonny_killer
Nie jestem żaden przemysłowiec ale drobny chałturnik.Dlatego mogę jeszcze do kibelka chodzić bez komórek a nie jak mój sąsiad. Każdemu noga się może podwinąć i trzeba takim ludziom pomóc.Niestety nie ma kto.Bo każdy chce się nachapać łącznie z klerem. Nie wolno ich porównywać do marginesu,do którego mogą zejść.Ale dlaczego właściciel kamienicy ma płacić za wodę kilkunastu lokatorów którzy zajmują metraże po 200m kw w centrum miasta i albo wcale nie płacą czynszu albo co jakiś czas parę złotych.Państwo Polska jest puszczone na żywioł.A Rząd i około spółki, biorą tylko kasę i o kasę własnego konta się martwią.

5 1
ID:26495

szuja

@~była właścicielka
Całkowicie się z Tobą zgadzam.

2 1
ID:26498

dzonny_killer

I widzisz Szujo... nie chcem, ale muszem się z Tobą zgodzić... Własciciele niejednokrotnie proponują zamianę na inne mieszkanie, ale lokatorom nie odpowiadają... a to woda za ciepła, a to metrów za mało, a to do nocnego za daleko, a to piaskownica za blisko etc. Mnie również na wiecznie pretensjonalnych lokatorów szlag trafia...

4 0
ID:26506

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA