Dziwi mnie jedno - likwidowane są szkoły a księża nie...

Dziwi mnie jedno - likwidowane są szkoły a księża nie protestują przecież też pozbędą sie etatu, myślę że mają zapewnienie ze mimo wszystko będa mieli opłacany ZUS kryzys ich w żaden sposób nie siegnie.

7 komentarzy

Włocławianiuuuniuś

Mój Piękny Maryjanie, coś jest na rzeczy.
Konkurencja - dla Długosza, obym sie mylił.
Ale King dał tyle na msze w Katerze że przez 4 lata kazanie po łacinie będziemy mieć.

5 1
ID:26857

mr.betterknow

Panie Marianie Brawo za poruszenie ważnego tematu.
Kościoły oprócz niedziel stoją puste ale ich nie likwidują i starcza na nie pieniędzy.

12 1
ID:26862

Re:

Fakt , wybudowane na ilość w latach P.R.L teraz stoją puste ale mają hojnych darczyńców :Pana, Panią , nas wszystkich podatników. W U.S.A , Kanadzie czy Europie zachodniej z tego właśnie powodu parafie są łączone i pozbywają się swoich nieruchomości w tym i budynków sakralnych. Poczytajcie o Konkordacie z 1925 roku, to była niewiarygodna służalczość ówczesnego Państwa Polskiego.

2 0
ID:26869

kasia

jak Kościół kręcił ludzi tak kreci w dalszym ciągu .Nie można nie którym w ludzki sposób wytłumaczyć z e oni zawsze sie u żywią ale nie z moich pieniążków

2 0
ID:26876

Zbych

Kryzys w pełni, szkoły likwidują, zakłady sprzedają, długi rosną okropnie a kler żyje w dobrobycie, mało tego dalej sie rozbudowują - 5 km od Włocławka będzie budowany kościół w miejscowosci Modzerowo, może ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi ten fenomen gospodarczy. Takim biednym państwo jak i nasze miasto udziela takich dotacji ze gdyby to przeznaczyć na biedne i chore dzieci to nie trzeba by żebrać w telewizji a dzieci miały by wszystko. Jak to się ma do " miłuj blizniego jak siebie samego"

4 0
ID:26887

Pytanie

Powtarzam pytanie -jaka jest zależnośc miedzy wielbłądem a uchem igielnym ? Zadajcie to pytanie ,,błogosławionym ubogim'' ,ciekawe co Wam odpowiedzą ? Przeczytajcie równiez ksiązkę,, Religie świata''- ona wielu naiwnym otworzy oczy na genezę ,,dzialałności gospodarczej '' jaką są kościoły różnych wyznań na przestrzeni wieków.

2 0
ID:26900

ateista

nie karmić troli

1 0
ID:26912

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA