Chciałam tylko napisać, że osób bardzo zadowolonych z...

Chciałam tylko napisać, że osób bardzo zadowolonych z tego, że mieszka we Włocławku są tysiące. Ja sama na nic nie narzekam, zawsze wszak może być gorzej. Mam pracę, rodzinę. Uczyłam się pilnie i długo a teraz odbieram owoce swojej ciężkiej pracy nad sobą. Nigdy nie byłam podopieczną MOPRu czy PUPu, a że mi nieraz ciężko w życiu to chyba nic dziwnego. Przestańmy tylko narzekać jakby katastrofa w tym mieście i zagłada nas czekała! Marudzicie tylko a jaki wkład we własne życie wkładacie osobistego zaangażowania, w zmianę swojej egzystencji? Mi jest dobrze i już!

11 komentarzy

szuja

@Milusińska
I będzie ci tak dobrze tak długo dopóki, dopóty ci ktoś świnki nie podłoży.W obecnym ustroju jest to możliwe bardziej niż w PRL-u.Przecież samych podsłuchów nielegalnie założonych jest o milion więcej rocznie a i służb do inwigilacji obywateli też namnożyło się z jednej SB do zdaje się 10-u czy nawet 15-u.Jak nie do jnwigilacji i rozpracowania operacyjnego obywateli ,to po co?Więc się tak nie ciesz ,bo służby będą ciekawe dlaczego?

4 2
ID:26872

Dorota

masy rację Milusińska! popieram w 100% i podpisuję się również pod tym co napisałaś!!!

5 2
ID:26874

świnka Peppa

Gratuluję Ci Milusińska z całego serca. Miałaś dużo szczęścia w życiu widocznie. Osobiście znam wielu, którzy, mimo całej pracy, jaką wkładali w swój rozwój, teraz ledwo wiążą koniec z końcem. Niestety, w dzisiejszych czasach potrzebne są albo znajomości, albo ogromne szczęście.
Niestety ludzi, którym w tym mieście żyje się przyzwoicie jest wielokrotnie mniej niż tych, którzy wciąż pod górę mają. A jak ktoś ponarzeka sobie, to i przez moment lżej na duszy.

4 0
ID:26879

MrTrue

Tysiace--> 2/3 tysiace a reszta Wloclawka???..., Wloclawek "na razie" ma wiecej mieszkancow... To tak jakby powiedziec ze w Korei Polnocnej jest super bo Wladcy sie dobrze wiedzie...

3 1
ID:26880

Ja66

Dokładnie,Szuja ma rację.
Ja równiez się kształciłem,równiez pracuję,także mam rodzinę.Pomyśl Milusińska co będzie kiedy pewnego pieknego dnia Twój poukładany świat runie gdy otrzymasz wypowiedzenie z pracy,bo przestaniesz być potrzebna lub z innego powodu.Chyba,że jesteś ''byznes women'',ktora trzepie kasę np; na zatrudnianiu ludzi na umowe o dzieło lub innych kantach.Jednak wszystko się kiedyś kończy.Dobre układy też,zdrówko czasem wysiada i chociaż chłowiek chciałby pracować już nie jest w stanie.Oby Ciebie Milusińska to nie spotkało,oby bo życie lubi płatać figle oj lubi.

3 1
ID:26882

dzonny_killer

Widzisz @Milusińska ja wbrew pozorom ;-) również jestem kontent z życia we Włocławku, choć mam zapewne nieco innego powody ku temu. Na forum wyrażam swoją frustrację (bo zaraz ktoś mi wypomni wszystkie negatywne posty) tym, że nasze miasto nie rozwija się. Jest zastój, stagnacja, niekiedy zacofanie. Ja sobie radzę, ale to nie oznacza, że nie może być lepiej. Ja sobie radzę (celowe powtórzenie), ale to nie oznacza, że mam siedzieć cicho i nie komentować fuszerki lub nicnierobienia czerwonych władz naszego miasta.

5 3
ID:26883

zbuntowany_kaloryfer

Mi także całkiem przyzwoicie żyje się we Włocławku. Nic więcej nie napiszę, bo Szanowny Dzonny wyręczył mnie w tym;)

5 0
ID:26915

kortyzol

@dzonny_killer
Hhehe ale serduszko na awatarze masz czerwone.Dobry z ciebie czieławiek.

5 0
ID:26916

dzonny_killer

a widziałeś Kortyzolu serduszko w innym kolorze? na dodatek powiem Ci co mnie jeszcze trapi... otóż mam je... po lewej stronie :p

4 0
ID:26922

szuja

@dzonny_killer
Bez obrazy.Gdzieś czytałem ,żeś komuszek ale taki POlewicowy z domieszką marksizmu

1 2
ID:26932

dzonny_killer

Szajse ;-) Szujo... rozgryzłeś mnie na papkę... co ja teraz braciom pisiorom i siostrom platfusowatym powiem? jak ja spojrzę w czerwone od zimna twarze buraków stojących na drogach spod szyldu "jest dobrze a będzie jeszcze lepper"? no i co powiedzą towarzysze spod czerwonej gwiazdy, kiedy dowiedzą się, żem we "własne" gniazdo fekaliował? :))))))

1 1
ID:26945

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA