Ogladajac wywiad przeprowadzony w jednym z lokalnych...

Ogladajac wywiad przeprowadzony w jednym z lokalnych programów regionalnych parsknałem smiechem.Rozmowa dotyczyłą czytelnictwa, a pr5zeprowadzona zostałą z pania Kierownik jednej z miejskich bibliotek.
W pewnej chwili przeprowadzajacy wywiad(zwracał sie po imieniu do Pani Kierownik) Andrzej W. stwierdził- Ja jestem pisarzem.
To ja sie zapytowywuje ?
A w jakiej gminie Panie Andrzeju ?

8 komentarzy

... z Włocławka

Zgadza się Panie "cykluś" Wywiad czy też zwykłą rozmowę należy przeprowadzać w jednej konwencji , w przeciwnym razie wygląda to nienaturalnie. Nie jestem dziennikarzem zaznaczam. Pozdrawiam.

3 0
ID:27133

szuja

Znam osobiście Andrzeja.Wielkim pisarzem to on nie jest, coś tam napisał o Włocławku ale to raczej skrypt,bez obrazy.Widziałem wywiad z nim tak pobieżnie w tv regionalnej.Jest to zdaje się cały cykl .Kiedyś Andrzej produkował się w Radio HIT.Jak się wzięło młodziutką żonkę , spłodziło maluszka a i wnukom się coś należy to trzeba dorobić.Mogę dodać ,że Andrzej posiada duży zasób wiadomości historycznych i to nie tylko na temat naszego miasta.Wiesz cykluś ,on mi trochę przypomina ciebie.Dobrze wiem ,że mu trochę nie wyszło.

3 2
ID:27138

Stacha

Burzliwa kariera Andrzeja W. nadal trwa- od parkieciarza do pisarza. Ale się narobiło

5 0
ID:27139

janka kowalska

jaka telewizja tacy prowadzacy i ich goscie. co do pana andrzeja w. to brawo, iz mimo malo zdobytej wiedzy w szkolach potrafil sam wejsc w wiedze o wloclawku.wadja tego pana jest swiadomosc co do swojej nieomylnosci. prowadzone programy daja swiadomosc iz to jest promocja pana andrzeja. inna sprawa do ww. telewizji, chyba czas skonczyc z tymi nieomylnymi jak kieszkowski, horonziak, stocki. prosze o obiektywizm.

2 0
ID:27144

cykluś

Czcigodna Wasza Szujowatośc.
Ja równiez znam owego Pana między innymi z "zapchlonego targu"-widiałem prowadzone przez Niego stoisko.Nota bene byłem tam jeden jedyny raz.UInnym razem
miałem mozliwość rozmowy w obecności kolegi rozmawiac poczas Dni Włocławka na 3-go Maja.Tam tez poznałem Tego Pana.Przedstawił mi go jego znajomy.Gdy sie dowiedział czyim jestem synem ni z gruszki ni z pietruszki zaczął o moim ojcu mówić między innymi;rozmawiałem kilkakrotnie z Franciszkiem.
Dupek nie wiedział,żę kłamie aż mu się ze łba kurzyło.
Aby przejść na Ty z moim ojcm należało wypić brudzia.Niestety ale zazwyczaj odbyywało sie to w moim rodzinnym domu.A ojciec jako mężczyzna z przedwojennymi zasadami żadko przechodził na ty.
Po prostu znał sie na ludziach.A ja nigdy nie widziałem pana Andrzeja w swoim domu.Na marginesie z "gówniarzerią sie nie zadawał.W przyszłym roku minie 100-tna rocznica urodzin więc myślę,żę zobaczę tego pana na wystawie z okazji rocznifcy urodzin ojca organizowana przez muzeum Kujawskie.
Pozdrawiam Jego Szujowatoś

5 0
ID:27145

szuja

@janka kowalska Jak już tak sobie gaworzymy,to powiem tak.Nieraz warto posłuchać i Radia Maryja i CW .Nie wiedziałem ,że władze UMK w Toruniu proponowały byłym Prezydentom Wawrzonkowskiemu / Skrzypkowi kupno byłej JW na ul.Długiej z przeznaczeniem pod kampus oczywiście uniwersytecki. Odmówiono i sprzedano firmie prywatnej za bagatela 2ml zł..Hehehe
@cykluś mogę tylko powiedzieć ,że moja znajomość polegała na tym ,że jak wejdziesz między wrony musisz krakać jak one.Ale ogólnie nic do niego nie mam i nie miałem.To już tyle lat.Pałucki miał na Zielonym takie coś ,niby małą gastronomią. ŚP Waldek P. tam urzędował na piwku.Z budowlańców to i Rszard F. wpadał, Wiechu G.itd. Było minęło

2 2
ID:27153

Ola

Andrzej W pisarzem ale jaja 80 % w książkach to plagiat - szerzej porozmawiajcie na ten temat z Panem z Archiwum (Tomasz Dziki )on wam prawde powie :-)

5 0
ID:27164

Rudy Donek

To ten który pozuje na znawce sztuki nie mając pojecia o niczym. Nadrabia miną oraz bazarową elokwencją. Pchli targ to jedyne możliwe miejsce dla jego działalnosci.

4 0
ID:27172

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA