UWAGA! Ubaw po pachy :))) Komuszki, a konkretnie ojroposeł...

UWAGA! Ubaw po pachy :)))
Komuszki, a konkretnie ojroposeł Zemke, organizują kurs komputerowy dla osób po 50tce... póki co, wydaje się, że to czyn godny pochwały, ale... Problem pojawia się już podczas zapisów, a w zasadzie jeszcze przed zapisami, gdyż... nie można się zapisać!!! Oni to mają we krwi. Już takie Kwaśniewski naobiecywał "chat" dla młodych i co? tradycyjne, staropolskie: jajco!
Ale wracając do Zemke... Biuro zamknięte, jak relacjonuje czytelnik, na cztery spusty i to pomimo pięciokrotnych wizyt. No i nigdzie oczywiście nie ma żadnej informacji odnośnie zapisów. Idąc tropem Zemkego czytelnik postanowił zadzwonić do kolejnego biura, tym razem w Bydgoszczy. Udało mu się, ale dopiero za trzecim razem. Jakie to społeczne podejście do wyborcy! No i tu zaczynają się najprawdziwsze jajca z człowieka... Otóż taka oto informacja popłynęła z głośnika słuchawki: NA KURS MOŻNA ZAPISAĆ SIĘ PO ZALOGOWANIU NA STRONIE INTERNETOWEJ OJROpOSŁA!!!
Cytuję:
"Regulamin i karta zgłoszeń zamieszczone są poniżej. Wszelkie zapytania dot. kursu można kierować pod nr tel. Biura Poselskiego (52) 552 96 85, lub pod adresem e-mail: [email protected], albo zwykłą pocztą: Biuro Poselskie Janusza Zemke, ul. Gdańska 10, 85-006 Bydgoszcz".

Wiemy już, że telefoniczny kontakt jest problematyczny, bezpośredni w biurze po prostu niemożliwy, zatem pozostaje INTTERNET!!! Jednak ktoś tu jest (p)osłem o bardzo małym rozumku, który na dodatek nie przewidział chyba, że osoby 50+ po pierwsze mogą nie mieć dostępu do netu, a nawet do komputera (może chcą go sobie kupić, aby otworzyć się na świat, ale najpierw chcą się nauczyć go obsługiwać), po drugie nawet jeśli mają dostęp doń, to niekoniecznie muszą wiedzieć jak się np. zalogować! Aby się tego nauczyć chcieliby ukończyć np. taki kurs. I kółeczko się zamyka.

Kiedy stwierdzone zostało, że czytelnik na necie się nie zna i nie da rady się zalogować, to w najbezczelniejszy sposób (tylko komuszkom znany), powiedziano mu, aby przyjechał do Bydzi i zapisał się osobiście. Cóż za niesamowite wyjście naprzeciw obywatelowi!!! Jak znam życie pewnie po dotarciu do biura w Bydzi okazałoby się, że... ZAMKNIĘTE!!! hahaha...

Czym się tłumaczą komuszki? Otóż winę zrzucają na moje gooroo, na master qqcki ;-) Tłumacząc, że z końcem lutego zrezygnował z bycia asystentem Zemkego, a nowego sobie zatrudni w kwietniu... Czyżby Zemke bez asysty był nikim? czyżby to asystenci wykonywali tak naprawdę całą pracę za innych? Po prostu szacun za organizację!!! Szacun za traktowanie ludzi!!! Szacun za kompletny brak wyobraźni!!!

17 komentarzy

cykluś

Z calym szacunkiem Czcigodny Dzonny Killer opisywanea przez Ciebie sytuacja z internetem ora obslugą komputera przysparza mnie osobiście troche klopotu.Używam komputera jako wspomaganie przyobliczeniach statycznych konstrukcji oraz jako maszynę do pisania (opisy projektów,ekspertyzy budowlane,opinie sadowe).
Chciałem przesłać na forum wloclawek.info skan planu Włocławka z 19432 roku (nazwy ulic w jezyku niemieckim) ale niestety po zeskanowaniu mapy do komputera nie potrafię przesłać pliku.To samo dotyczyło zalogowania.Przyznaje sie ,że przydałby mi sie taki kurs i chętnie z niego bym skorzystał.
Pozdrawiam Szaniownego

5 1
ID:27374

antydzony

ty człowieku zgłoś się do specjalisty

8 3
ID:27375

Stacha

Kurs komputerowy nic nie daje oprócz papierka- wiem co piszę ukończyłam taki- to jest podobnie jak kurs dla kosmetyczki czy masażysty- szybko i ogólne wiadomości.

8 1
ID:27376

szuja

~cykluś
No żartujesz.Jak otwierasz skanowanie to wyświetla się *skanuj dokument* a po kliknięciu ,następnie ustawienia. Możesz skanować do pliku lub od razu na pocztę dla ułatwienia.

6 1
ID:27377

szuja

Pan Zemke to dobroduszny człowiek.Wykorzystują to niektórzy asystenci jak i w innych partiach ,Stąd bałagan.

6 5
ID:27378

jaś

Poseł ZEMKE to zwyczajny Euro klakier - nie pomoże nie zaszkodzi a swoją KASĘ weżmie - zresztą inni tacy sami !!!

6 6
ID:27382

szuja

@jaś
Powiedz szczerze jako jedyny poseł w Sejmie miał i ma zawsze szacunek u wszystkich opcji.To coś znaczy.Możesz mieć oczywiście swoja rację.

4 4
ID:27387

cykluś

Czcigodna Wasza Szujowatość.Podczas studiów zaliczenia z ETO odbywały si ę poprzez napisanie jakiegoś programiku w DOS-ie..Dodam,żę były to lata 80-te XX-tego wieku.
Ot po prostu jestem komputerowym analfa-betą lub gammą.A nie omegą
Pozdrawiam Jego Szujowatość..

3 0
ID:27392

szuja

@cykluś .Bajer i teoria.Ja na początku byłem bardzo dociekliwy a dlaczego ,a po co itd. Nauczyłem się ,że jak kliknę w to ,to musi być tamto i już w największym skrócie.Powoli praktycznie jedno posunięcie pozwala na przyswojenie następnego.Nigdy się nie nauczysz od małolata .Młody nie może zrozumieć tego ,że ty nie łapiesz w lot, a to przecież tylko klik,klik i już.Hahaha.Musi ci pokazać ktoś w twoim wieku.

8 2
ID:27403

zbuntowany_kaloryfer

Dzonny, przyznaję, że to co napiszę jest trochę nie na temat. Ale muszę o tym powiedzieć. Dziś na ok. 8.00 na Czarnym złapałem karpia 8,4 kg!!!

6 6
ID:27406

cykluś

Szanowny Szujo.Oczywiście przyznaje Tobie rację,żę musiałbym wzorować sie na kimś w moim wieku aby spokojnie, bez pośpiechu wyjasniać problemy.Masz racje,żę zadawałbym pytania dlaczego tak a nie inaczej.
Czcigodny Zbuntowany kaloryferze gratuluję połowu.Rzeczywiscie w Czarnym śą dużę rybki.Przekonałem sie o tym podczas zimy stulecia w 1978-1979.Po dczas odwilży przy brzegu rzeczywiście leżąay wielkie kololosy.
Pozdrawiam obu piszacych.

0 0
ID:27414

az

gratulacje kaloryferku mógł bys zrobic grila i zaprosic formułowiczów

1 0
ID:27416

szuja

Szanowny kaloryferze przyłączam się do gratulacji i życzę zawsze takich a nawet większych okazów.Szkoda ,że nie zrobiłeś zdjątka.Ale pewno nie wziąłeś komóry ,żeby się nie rozpraszać.

0 1
ID:27422

Pytanie

A może pan p...oseł stosuje taki ,,huit maktketigowy'' wyuczony na szkoleniach u ,,przyjaciół'' pt. akuku ?

1 1
ID:27426

sportowiec

@dzonny: Jeżeli łowiłeś spod lodu to nie gratuluję a współczuję - braku rozsadku.

2 1
ID:27442

dzonny_killer

Ależ Sportowcu.... ja po pierwsze nie cierpię łowić ryb, po drugie w życiu nie poszedłbym łowić na lodzie, a po trzecie... chyba za bardzo wczytałeś się między wierszami, a to co dosłowne umknęło Twym oczaczkom... Nie chcę skarżyć, więc jeno zwrócę Ci uwagę, iż to Szanowny Kaloryfer na łowy się udał, a biorąc pod uwagę jego nick było to tym bardziej niebezpieczne (zakładając iż łowił z lodu)... i po czwarte... "łowić spod lodu"? owszem lubię nurkować, ale ganiać pod lodem za rybami? ;-)

4 1
ID:27443

szuja

@dzonny Hahaha

1 1
ID:27460

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA