Zgodnie z informacją w ,, Wiadomościach '' TVP I w Polsce...

Zgodnie z informacją w ,, Wiadomościach '' TVP I w Polsce działa ok 500 gangów ,żerujących na uczciwych obywatelach ,nie wyjaśniono czy do tej liczby zalicza się : PO,PiS ,SLD ,PSL,PJN itp ,...A Wy jak uważacie ?

8 komentarzy

dzonny_killer

ja w każdym razie uważam... żeby mnie nikt nie złapał :p choć gangiem nie jestem :)))

2 1
ID:27462

Włocławianiuuuniuś

Pytanie, wymieniłeś 5, pozostało jeszcze 495.

0 1
ID:27465

zxxc

- Zalegalizować obrót wszelkimi substancjami odurzającymi
- Zalegalizować prostytucję.
- Zwiększyć dostępność broni dla szarego obywatela (np. starać się o pozwolenie można by od 25 roku życia, oczywiście po badaniach psychologicznych itp. itd.)

Rezultat?
- brak przestępczości zorganizowanej (bo nie ma czarnego rynku)
- nikt nie handluje prochami bo i po co skoro są dostępne legalnie, sprawdzone, przebadane, z określonymi dawkami (bezpieczeństwo użytkowania, brak wykluczenia społecznego)
- nikt nie wciska tego dzieciom (bo się nie opłaca w ogóle handlować więc dzieci mają trudniejszy dostęp)
- aktualnie w Polsce 99% napadów i rozbojów odbywa się z użyciem broni nielegalnej, osoby napadnięte najczęściej nie mają się czym bronić (a mogły by)
- z badań psychologów wynika jasno, że osoby posiadające broń unikają częściej zaczepek i są skłonne odejść (świadomość przewagi i odpowiedzialności za posiadaną broń)

Nie liczę absolutnie wpływów do budżetu państwa i oszczędności po stronie machiny utrzymującej prohibicję marihuany i reszty środków odurzających, sądów i zakładów karnych.

Źle myślę?

6 1
ID:27467

cykluś

W całej rozciagłości zgadzam się z Szanownym zxxc.
Proponuję jednoczesnie numer EKD/PKD dla prostytucji - 69

5 1
ID:27468

sportowiec

@zxxc: To wal dalej. Zalegalizować złodziejstwo bo po pewnym czasie jak już wszystko Ci ukradną to można będzie okraść tylko złodzieja , co jest sprawiedliwe.
Znieść kodeks drogowy, bo jak nie będzie przepisów, to kierowcy z obawy o swe życie nie będą jeździć (o to chodzi ekologom) a wariaci poginą w wypadkach. Na dodatek można zlikwidować policję drogową. Zlikwidować podatki i każdy zamiast je płacić będzie miał dodatkowy grosz na własne potrzeby. I NAJWAŻNIEJSZE: Bezpłatnie rozdawać gumowe młotki aby tacy geniusze jak Ty mogli wybić sobie z głowy głupoty które emitują.

3 5
ID:27470

dzonny_killer

nienajgorzej... ;-)

4 1
ID:27473

zxxc

@~sportowiec: bardzo ciekawa wypowiedź, szkoda tylko, że musiałbym się zniżyć do twojego poziomu żebyś cokolwiek zrozumiał.. (wiesz te wycieczki prywatne z młotkami etc.)

Nie mówię o likwidowaniu policji (choć straży miejskiej z powodzeniem można by się pozbyć) i deregulacji, tylko właśnie o lepsze uregulowanie KTO i NA JAKICH WARUNKACH może np ubiegać się o broń.

Uregulowanie obrotu substancjami odurzającymi (każda prohibicja generuje przestępczość zorganizowaną). A znaczącym jest też fakt, że co najmniej 74 mln (22% dorosłych Europejczyków) przyznaje, że miało kontakt z marihuaną. Jaki zatem cel ma prohibicja i pompowanie pieniędzy w walkę z wiatrakami?

A odnośnie prostytucji - sorry najstarszy zawód świata, który istniał zawsze - przynajmniej jakiś podatek by z tego był.

4 0
ID:27480

dzonny_killer

o broni się nie wypowiadam... jakoś do tej pory radzę sobie bez niej, a tak byłaby zbyt wielka pokusa ;-)
o narkotykach też ciężko mi się wypowiedzieć, bo nie zakosztowałem... z jednej strony nikotyna też jest używką uzależniającą, więc skoro ją dopuszczają, to dlaczego nie inne... i faktycznie powinno to ukrócić szarą strefę...
o prostytucji... to jest proste jak drut, kto nie czai ten f... to było, jest i będzie... a kasa zamiast do skarbca państwowego płynie do alfonsów i innych przekręciarzy...

idąc drogą dedukcji @sportowca zauważam sens nie tyle w likwidacji kodeksu drogowego, co pobudowaniu dróg, na których nie będą obowiązywały żadne reguły i każdy miałby wybór: albo jadę drogami zgodnie z przepisami, za których złamanie byłyby megasurowe kary, albo jadę drogami na totalnym luzie, ale na własną odpowiedzialność, bo mogę niedojechać :p wówczas wariaci szybko by się wyeliminowali nawzajem...

3 0
ID:27484

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA