Oglądając zaproszonego do telewizyjnego studia CW Pana...

Oglądając zaproszonego do telewizyjnego studia CW Pana Henryka Kierzkowskiego (kandydatującego swego czasu na fotel prezydenta miasta) mam nieodparte wrażenie (opinia subiektywna),że wraca PRL-bis.
Złotouste wypowiedzi,pełne frazesów demagogiczne hasełka dopasowywane do istniejącej sytuacji gospodarczej miasta.
A pomyśleć,że ów Pan trząsł KW.PZPR we Włocławku zasiadając na stolku przewodniczącego Komisjii Rewizyjnej mateczki nieboszczki.
Ale kto by to pamiętał.
Nic mnie tak nie dziwi jak niestrudzone parcie na jakiekolwiek stanowiska i intratne posady.Były dyrektor Włocławskiego Aeroklubu,łowczy koła myśliwskiego czuje widocznie sie niespełniony.
Panie Henryku niedługo czas pomysleć o emeryturce, wszak obojgu Nam stukneły równe dwie piątki.

8 komentarzy

ben Jakov

Drogi Cyklusiu, zapomniałeś wspomnieć o tym, że pan Kierzkowski jeszcze wuefistą w szkole pielęgniarskiej, wicedyrektorem nieboszczki Kasy Chorych, przewodniczącym rady powiatu włocławskiego raczył być. Widział sie także na stanowisku ogólnopolskiego szefa Kas Chorych, nie pamiętając o tym, że im wyżej małpa na drzewo wchodzi, tym bardziej gołą i czerwoną dupę pokazuje.

3 1
ID:27789

cykluś

Czcigodny ben Jakov'ie.
Z pamięcia u mnie nie najlepiej ,stąd dziękuję uprzejmie za wskazanie brakujących ogniw w tak bużliwym i ekscytującym ze wszech miar dorobku Pana Kierzkowskiego.
Całe szczęście,że nie otrzymał w nominacji stanowiska szefa Ogólnopolskiej Kasy Chorych. Ile dusz ludzkich uratowało swoje życie.
Pozdrawiam Szanownego.

3 0
ID:27794

Do Cykluś

Przestań oglądać ten radio-telewizyjny węzeł to dożyjesz 7 no może 8 z przodu.

2 1
ID:27797

zbuntowany_kaloryfer

Doceniam Czcigodny Cyklisto - ba, podziwiam nawet Twoją otwartość, jak mówisz o własnych odczuciach. Ja nigdy tak nie potrafiłem. Podobno mam z tym problem - pewne osoby zalecały mi nawet terapię behawioralno-poznawczą. Oczywiście powiedziałem owym osobom coś w rodzaju: "walcie się na ryj." Zrobiłem w życiu wiele złych rzeczy. Dobrych też - dla równowagi;)))
Ale do rzeczy Cyklisto - wielokrotnie deklarowałeś się jako palacz. Jeżeli masz ochotę powiedz proszę, czy po zdiagnozowaniu u Ciebie schorzenia, o którym wie zapewne część stałych bywalców - czy nadal palisz? Powiedz uczciwie proszę!

3 0
ID:27799

cykluś

Szanowny Zbuntowany Kaloryferze.Po chemioterapi Doktor Okkolog zdiagnozował trafnie miejsce ustytuowania nieszczęśnika-nowotwór migdałka lewego.Podejżewam,żę o nie żadne "raczysko" tylko przegiąłęm z leczeniem "pałę" i jestem przekonany,żę to jakiś ropniak ,który powoli zajął sie węzłami chłonnymi.
Gdybym poszedł w maju a nie czekał do grudnia,wycieli by mi migdał i wszystko byłoby w porządku.
Ale stan był niepokojacy.Doprowadziłęm do 4-tego stopnia zaawansowania rozwoju(maksymalnego) oraz do 3 stopnia zaatakowania wężłów chłonnych.
W Bydgoszczy na karcie konsultacyjnej Pan prof.dr.hab.med.H.K-Kierownik Kliniki i Katedry Otolaryngologii i Onkologii Laryngologicznej sklasyfikował jako rak gardłą środkowego dolnego i krtani -T4BN3Mx.
Oczywiscie popalam sobie .Przyznaję sie do tego

0 0
ID:27801

Pytanie

Czy możecie przypomnieć z czyjego ,,nama .....szczenia ten pan ,,piastował '' te wszyskie ...stołki ?

0 1
ID:27812

dzonny_killer

lsd :p

0 2
ID:27815

To Ja...

Cykluś, jestes Wielki. Chyba się w Tobie zakocham!

0 0
ID:28224

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA